Постанова
від 21.06.2013 по справі 4331.2-2008
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.06.2013Справа №5002-12/ 4331.2-2008

За заявою кредитора Торгівельно - виробничої компанії "Трансенерго", м. Сімферополь

до боржника Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена", м. Сімферополь

про банкрутство

Суддя Іллічов М.М.

Представники:

Від ініціюючого кредитора - Кірдан Р.П.,

Від кредитора- Маршалова Г.І.,

Від кредитора- Вєліляєв А.

Від кредитора- Сова Л.О.

Від боржника - Вєліляєв А., представник;

Розпорядник майна - Друзін Р.В., , арбітражний керуючий;

Від УПФУ в Київському районі - Михайлов О.О., довіреність № 12 від 11.06.2013, головний спеціаліст-юрисконсульт;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

В провадженні Господарського суду Автономної Республіки Крим знаходиться справа за заявою кредитора Торгівельно - виробничої компанії "Трансенерго" про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена".

Провадження у справі було порушено ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 22.06.2007.

Ухвалою суду від 10.01.2013 скаргу Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" на дії та бездіяльність розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Савіна В.В. щодо організації та проведення загальних зборів кредиторів задоволено, звільнено арбітражного керуючого Савіна В.В. від виконання ним обов'язків розпорядника майна боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Друзіна Руслана Валентиновича, зобов'язано Савіна В.В. передати розпоряднику майна арбітражному керуючому Друзіну Р.В. наявну документацію, що стосується процедури розпорядження майна боржника, зобов'язано розпорядника майном Друзіна Р.В. в десятиденний строк, з дня набрання ухвалою законної сили, провести збори кредиторів для формування комітету кредиторів, винести на розгляд комітету кредиторів питання щодо подальшої процедури та представити суду протокол(и) зборів для вирішення питання щодо наступного судового засідання.

Ухвалою Севастопольського апеляційного господарського суду від 11.02.2013 відмовлено розпоряднику майна боржника арбітражному керуючому Савіну В.В. у відновленні процесуального строку на апеляційне оскарження ухвали Господарського суду Автономної Республіки Крим від 10.01.2013 у справі №5002-12/4331.2-2008, апеляційну скаргу повернуто без розгляду. Матеріали справи №5002-12/4331.2-2008 повернуті до суду першої інстанції.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 11.03.2013 продовжено строк процедури розпорядження майном боржника Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" на три місяця, до 11.06.2013, продовжено повноваження арбітражного керуючого - розпорядника майна Друзіна Руслана Валентиновича до 11.06.2013.

30 травня 2013 до суду надійшло клопотання розпорядника майна щодо відкриття відносно Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" ліквідаційної процедури та затвердження оплати послуг арбітражного керуючого Друзіна Р.В. за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок реалізації майна боржника.

Судом було визначено дату засідання щодо подальшої процедури.

Учасники процесу у судовому засіданні підтримали клопотання щодо припинення процедури банкрутства - розпорядження майна та відкриття відносно Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" ліквідаційної процедури строком на один рік.

Ініціюючий кредитор у судовому засіданні проти відкриття ліквідаційної процедури відносно боржника не заперечував, проте зазначив, що розпорядник майна не належним чином виконував свої обов'язки, не проаналізував фінансовий стан підприємства - боржника.

Щодо вказаного твердження ініціюючого кредитора, суд вважає за необхідне зазначити, що на час розгляду справи плану санації або мирової угоди суду не представлено, строк процедури розпорядження майна боржника сплив. Підстави для припинення провадження у справі у суду відсутні.

Крім того, відповідно до пункту 2 статті 41 закону №4212 від 22.12.2011 обов'язок інвентаризації, оцінки майна банкрута та аналіз фінансового становища банкрута покладено на ліквідатора.

Заслухавши пояснення учасників процесу, розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Як вбачається зі звіту розпорядника майна у результаті проведеного аналізу встановлено, що боржник перебуває у фінансовій кризі. У квітні 2013 року було проведено інвентаризацію, у ході якої було виявлено тільки дебіторську заборгованість.

Представлений розпорядником майна фінансовий звіт станом на 30 березня 2013 року підтверджує незадоволений фінансовий стан Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена".

Згідно протоколу комітету кредиторів Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" №2 від 27.05.2013 було прийнято рішення щодо переходу до ліквідаційної процедури Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" строком на дванадцять місяців та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Друзіна Р.В.

Судом має бути зазначено, що станом на дату судового засідання належних доказів щодо фінансової спроможності та гарантій участі у відновленні платоспроможності боржника потенційними інвесторами не надано.

З огляду на дані звіту розпорядника майна, враховуючи те, що підстав для застосування інших процедур банкрутства немає, суд доходить висновку про необхідність переходу до ліквідаційної процедури.

Відповідно до п.1-1 прикінцевих та перехідних положень закону № 4212 від 22 грудня 2011 року, положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до статті 37 закону №4212 від 22.12.2011, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Пунктом 6 статті 27 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

З огляду на клопотання комітету кредиторів, суд вважає за можливе призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Друзіна Руслана Валентиновича, який має ліцензію серії НОМЕР_1.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 27, 37, 38, 40, 41 „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" (ідентифікаційний код 20752392) .

2. Припинити повноваження арбітражного керуючого Друзіна Руслана Валентиновича, як розпорядника майна Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена".

3. Визнати Відкрите акціонерне товариство "Корпорація Єлена" (вул. Куйбишева, 2, м. Сімферополь, 95034, ідентифікаційний код 20752392) банкрутом.

4. Відкрити відносно Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" ліквідаційну процедуру відповідно до ст. 38 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строком на дванадцять місяців.

5. Призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Друзіна Руслана Валентиновича, який має ліцензію серії НОМЕР_1 від 19.10.2011 та мешкає за адресою : АДРЕСА_1

6. Зобов'язати ліквідатора Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" у п'ятиденний термін опублікувати у офіційних друкованих органах (газети „Голос України" чи „Урядовій кур'єр") оголошення про визнання Відкритого акціонерного товариства "Корпорація Єлена" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Оголошення повинне містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування і адресу господарського суду, номер справи, відомості про ліквідатора.

7. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

ь господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

ь строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

ь у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

ь припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

ь відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

ь продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

ь скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

ь вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

ь виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених розділом III Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Зобов'язати ліквідатора розглядати вимоги кредиторів, про що повідомляти суд та заявників; надати суду в строк до 21.06.2014 звіт, ліквідаційний баланс із додатком, передбаченим ст. 46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя М.М. Іллічов

Дата ухвалення рішення21.06.2013
Оприлюднено25.06.2013
Номер документу31974808
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4331.2-2008

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Постанова від 21.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 11.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 11.03.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 10.01.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 25.12.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.М. Іллічов

Ухвала від 08.06.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Іллічов М.М.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Іллічов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні