Ухвала
від 21.12.2013 по справі 2-50/2009
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-50/2009

6/219/1246/2013

УХВАЛА

18 грудня 2013 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

судді Воробйової І.В.

при секретарі Бібік Н.М.,

представника заявника Коломойцевої Н.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в в залі суду в м.Артемівську заяву ТОВ «Близнюки» про поновлення строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання, -

в с т а н о в и в:

До Артемівського міськрайонного суду Донецької області надійшла зазначена вище заява, в якій заявник просить поновити йому пропущений строк для пред'явлення до виконання виконавчого листа на виконання рішення Артемівського районного суду Донецької області по справі за позовом до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди, завданої злочином.

В судовому засіданні заявник заяву про поновлення строків для пред'явлення виконавчого листа до виконання підтримала, просив її задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Так, судом встановлено, що 24.12.2009р. Артемівським міськрайонним судом Донецької області винесено рішення по справі за позовом ТОВ «Близнюки» до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди, завданої злочином. Як вбачається з матеріалів справи та встановлено в судовому засіданні, представником заявника виконавчий лист отримано вчасно, було пред*явлено до відділу виконавчої служби Артемівського міськрайонного управління юстиції, однак у відкритті виконавчого провадження було відмовлено, оскільки у виконавчому документі не було зазначено РНОКПП, паспортні дані боржника. Заявник звернувся до Артемівського міськрайонного суду Донецької області з заявою про внесення відповідних відомостей до виконавчого листа, строк пред*явлення виконавчого листа до виконання за цим скінчився.

Відповідно до ст.369 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи крім посвідчень комісій по трудових спорах, постанов судів у справах про адміністративні правопорушення та постанов органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, можуть бути пред'явлені до виконання протягом року, якщо інше не передбачено законом.

Строк для виконання судових рішень встановлюються з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення.

Згідно з ч. 1 ст. 371 ЦПК України та ч. 2 ст. 24 Закону України «Про виконавче провадження»стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання пропущено заявником з поважних причин, а тому такий строк підлягає поновленню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 371 ЦПК України , ст.ст. 22, 24 Закону України „Про виконавче провадження", суд -

у х в а л и в:

Заяву ТОВ «Близюки» - задовольнити.

В виконавчому листі, виданому Артемівським міськрайонним судом Донецької області у відповідності з рішенням суду від 24.12.2009р. по справі за позовом позовом ТОВ «Близнюки» до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди, завданої злочином, внести до виконавчого листа ідентифікаційний номер боржника: ОСОБА_2 - НОМЕР_1.

Визнати поважною причину пропуску строку для пред'явлення виконавчого листа по справі №2-50/2009 по справі за позовом ТОВ «Близнюки» до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди, завданої злочином.

Поновити строк для пред'явлення до виконання виконавчого листа по справі №2-50/2009 по справі за позовом ТОВ «Близнюки» до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди, завданої злочином.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Донецької області через Артемівський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня оголошення ухвали.

Суддя І. В. Воробйова

СудАртемівський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення21.12.2013
Оприлюднено18.03.2014
Номер документу37661363
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-50/2009

Рішення від 26.01.2009

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Кривчун Т. О.

Ухвала від 06.11.2013

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Воробйова І. В.

Ухвала від 21.12.2013

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Воробйова І. В.

Ухвала від 05.05.2009

Цивільне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Літвінова Л.Ф.

Рішення від 07.04.2009

Цивільне

Микитівський районний суд м.Горлівки

Родіна Н.В.

Рішення від 18.02.2009

Цивільне

Таращанський районний суд Київської області

Потеряйко С.А.

Рішення від 11.02.2009

Цивільне

Славутицький міський суд Київської області

Теремецька Н.Ф.

Ухвала від 09.02.2009

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Канурна О.Д.

Рішення від 01.04.2009

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Чурупченко М.І.

Рішення від 20.01.2009

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Малярчук В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні