Вирок
від 25.10.2010 по справі 1-240/2010
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-240/2010

Номер провадження 1-240/2010

ВИРОК

іменем України

25 жовтня 2010 року м.Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі головуючого судді Кравціва В.І.

при секретарі Рибію Ю.Л.,

з участю прокурора Коліщук З.М.,

підсудного ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу про обвинувачення

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, неодруженого, непрацюючого, судимого 23.02.2007 року Самбірським міськрайонний судом Львівської області за ч. 2 ст. 309 КК України до позбавлення волі на строк два роки, звільненого 12 серпня 2008 року умовно-достроково на 4 місяці 28 днів,-

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1, будучи судимим за незаконне придання і зберігання наркотичних засобів, в кінці червня 2010 року на дорозі у с. Вістовичі Самбірського району Львівської області знайшов 47 зрізаних головок рослин маку, що містять наркотично активні алкалоїди опію (морфін, кодеїн) і є маковою соломою, яка відноситься до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено, масою в перерахунку на суху речовину 98, 43 грама та приніс їх до себе додому в с. Вістовичі Самбірського району для особистого вжитку, де їх висушив і зберігав з цією ж метою на горищі підсобного приміщення.

Під час судового розгляду ОСОБА_1 винуватим себе визнав повністю і показав, що раніше вживав наркотичні засоби і притягався до кримінальної відповідальності за зберігання і виготовлення наркотичних речовин для особистого вживання. В кінці червня 2010 року, повертаючись додому, у с. Вістовичі на дорозі знайшов зрізані головки маку зеленого кольору, які приніс до себе додому для особистого вжитку і в приміщенні стайні висипав на сіно, щоб висушити і особисто вживати. 16 липня 2010 року під час обшуку вони були виявлені та вилучені працівниками міліції.

Крім повного визнання ОСОБА_1 своєї вини його винуватість у повторному незаконному придбанні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту також доведена доказами, зібраними під час провадження досудового слідства.

У зв'язку з тим, що ОСОБА_1 вчинив незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту повторно, він повинен нести кримінальну відповідальність за ч. 2 ст. 309 КК України.

Із пред»явленого ОСОБА_1 обвинувачення слід виключити таку кваліфікуючу ознаку, як виготовлення наркотичних засобів.

Так, виготовлення наркотичних засобів - це всі дії, включаючи рафінування та екстракцію, у результаті яких наркотичні засоби одержуються, а також перетворюються на інші готові до використання форми чи на лікарські засоби, що їх містять. Однак, ОСОБА_1 таких дій не вчиняв, оскільки сушіння макової соломи не є перетворенням її на іншу форму, готову до використання і тому не охоплюється складом виготовлення наркотичних засобів.

При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого ОСОБА_1 злочину, особу винного, обставини, що пом'якшують його покарання.

ОСОБА_1 вчинив злочини середньої тяжкості.

По місцю проживання характеризується позитивно.

Пом'якшуючі його покарання обставини - щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

Ураховуючи наведене і те, що ОСОБА_1 призначається покарання у виді позбавлення волі на строк не більше п'яти років, суд приходить до висновку про можливість виправлення ОСОБА_1 без відбування покарання і тому є підстави звільнити його від відбування покарання з випробуванням.

Згідно висновку спеціальної медичної, наркологічної комісії № 465 від 17 серпня 2010 року ОСОБА_1 встановлений діагноз - опійна наркоманія і йому рекомендоване застосування ст. 96 КК України.

Суд відхиляє даний висновок та не вбачає підстав для застосування до ОСОБА_1 примусового лікування від наркоманії, оскільки підставою для примусового лікування є наявність в особи хвороби, що становить небезпеку для здоров»я інших осіб, а умовами - висновок судово-медичної експертизи про наявність у нього такої хвороби та його потребу у лікуванні.

Речові докази підлягають знищенню.

Керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд

з а с у д и в:

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України та призначити покарання - позбавлення волі на строк два роки.

Згідно ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладений на нього обов'язок.

Встановити ОСОБА_1 іспитовий строк один рік.

На підставі ст. 76 КК України покласти на ОСОБА_1 обов'язок - повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання.

Речові докази: висушені головки рослин маку в кількості 47 штук, які знаходяться у камері зберігання речових доказів Самбірського МВ ГУ МВС України у Львівській області (квитанція № 314 від 03.09.2010) - знищити.

Стягнути з ОСОБА_1 у користь НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області судові витрати в сумі 206 (двісті шість) грн. 40 коп. за проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_1 до набрання вироком законної сили залишити без змін - підписку про невиїзд.

На вирок може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області через місцевий суд протягом п'ятнадцяти діб з моменту проголошення вироку.

Суддя

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення25.10.2010
Оприлюднено26.08.2015
Номер документу48795052
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-240/2010

Вирок від 09.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 02.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Вирок від 14.10.2010

Кримінальне

Ренійський районний суд Одеської області

Сорокін К. В.

Вирок від 08.11.2010

Кримінальне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Руснак А. І.

Вирок від 22.07.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Постанова від 11.08.2010

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Горчакова О. І.

Постанова від 14.06.2010

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Пойда С. М.

Вирок від 24.11.2010

Кримінальне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Тананайська Ю. А.

Вирок від 30.06.2010

Кримінальне

Рубіжанський міський суд Луганської області

Одношевна В. В.

Вирок від 25.10.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кравців В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні