Вирок
від 31.01.2012 по справі 1-1339/11
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-1339/2011 року

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 грудня 2011 року Солом'янський районний суд м. Києва

в складі головуючого судді : Зелінської М.Б.

за участю секретаря : Чеснокової В.В.

прокурора : Волкович О.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання підсудного ОСОБА_1 про його звільнення від кримінальної відповідальності за ст. 367 ч.1 КК України на підставі пункту В«вВ»ст. 1 ЗУ В«Про амністіюВ»від 08.07.2011 року та закриття кримінальної справи -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Солом'янського районного суду м. Києва знаходиться кримінальна справа за обвинуваченням ОСОБА_1 у скоєнні злочину, передбаченого ст. 367 ч.1 КК України.

ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що він, працюючи на посаді директора товариства обмеженою відповідальністю В«АнелаВ» (далі: ТОВ В«АнелаВ» ), яке знаходиться в м. Києві по вул. Гарматній, 29, вчинив службову недбалість, тобто неналежне виконання своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них.

ТОВ В«АнелаВ» (код ЄДРПОУ 25264266, м. Київ, вул. Гарматна, 29) на підставі розпорядження Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації від 04,05.2005 № 587 облаштовано тимчасовий торговельний майданчик з продажу продовольчих та непродовольчих товарів по вул. Героїв Севастополя, 37 у м. Києві.

Відповідно до п. 2 вказаного розпорядження керівника ТОВ В«АнелаВ»було зобов'язано оформити право користування земельною ділянкою згідно Із вимогами чинного земельного законодавства.

За вказаною вище адресою ТОВ В«АнелаВ»на земельній ділянці, загальною площею 0,13 га розміщено та облаштовано ринок з продажу продовольчих та непродовольчих товарів по вул. Героїв Севастополя, 37 у м. Києві.

Встановлено, що жодних дій, спрямованих на оформлення права власності на вищевказану земельну ділянку, керівництвом ТОВ В«АнелаВ»не вчинялось. Документи, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою, у т.ч. на умовах оренди, відсутні, що у свою чергу є порушенням ст. 125, 126 Земельного кодексу України.

Відповідно до Методики визначення розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву без спеціального дозволу, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України №963 від 25.07.2007, заподіяна внаслідок самовільного зайняття землі ТОВ В«АнелаВ»шкода державі становить 68913,45 грн. гривень і є істотною.

Крім цього, вказана земельна ділянка відповідно до бази даних Державного земельного кадастру обліковується за Київським спортивним ліцеєм-інтернатом (кадастровий номер 69:118:010).

Відповідно до ст. 63 Закону України В«Про освітуВ»матеріально-технічна база навчальних закладів та установ, організацій, підприємств системи освіти включає будівлі, споруди, землю, комунікації, обладнання, транспортні засоби, службове житло та інші цінності.

Об'єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов'язані з навчальним та науковим процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за призначенням.

Також встановлено, що ОСОБА_1 наказом № 12 від 30.09.2005 призначено на посаду директора ТОВ В«АнелаВ» .

Згідно статуту ТОВ В«АнелаВ»до посадових та функціональних обов'язків ОСОБА_1, зокрема, входить:

• розробка поточних планів діяльності товариства і заходи, що є необхідними для вирішення його завдань.

• затвердження щорічного кошторису, штатного розкладу і посадових окладі співробітників, встановлює показники, розмір та строки їх.

• затвердження ціну на продукцію і тарифи на послуги.

• прийняття на роботу і звільнення з роботи співробітників товариства, застосування до них заходів заохочення і накладення стягнень.

• подання на затвердження Зборів Учасників річний звіт та баланс товариства.

• забезпечення виконання рішень зборів Учасників.

• прийняття рішень з особливо важливих питань з господарської діяльності Товариства. вирішення інших питань діяльності товариства.

• вирішення інших питань діяльності товариства.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до примітки 1 до ст. 364 КК України, директор ТОВ В«АнелаВ»ОСОБА_1 являється службовою особою, оскільки виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські

функції.

Так, досудовим слідством встановлено, що у відповідь на листи керівництва ТОВ В«АнелаВ»з проханням оформити право користування ТОВ В«АнелаВ»земельною ділянкою по вул. Героїв Севастополя, 37 у м. Києві відповідними органами, зокрема Головним управлінням земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації, надавалися роз'яснення щодо порядку дій зацікавленого суб'єкта при оформленні права користування земельною ділянкою, в тому числі щодо пакету необхідних документів. Однак ОСОБА_1 жодних заходів щодо належного оформлення пакету документ, необхідних для реєстрації права ТОВ В«АнелаВ»користування земельною ділянкою по вул. Героїв Севастополя, 37 у м. Києві, не вживалося.

Таким чином, ОСОБА_1 будучи відповідно до протоколу загальних зборів засновників ТОВ В«АнелаВ»та наказу від 30.09.2005 № 12 призначеним на посаду директора вказаного підприємства, знаючи що відповідно до розпорядження Солом'янської районної у м. Києві державної адміністрації від 04.05.2005 № 587 його було зобов'язано оформити право користування земельною ділянкою в установленому порядку згідно з чинним законодавством України, неналежне виконав покладені на нього функції директора ТОВ В«АнелаВ»щодо оформлення права користування земельною ділянкою по вул. Героїв Севастополя, 37, через несумлінне ставлення до них, чим заподіяв істотну шкоду державним інтересам на загальну суму 68913,45 грн.

Своєю службовою недбалістю, що виразилась у неналежному виконанні директором ТОВ В«АнелаВ»ОСОБА_1 своїх службових обов'язків щодо оформлення права користування земельною ділянкою по вул. Героїв Севастополя, 37, через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам на загальну суму 68 913,45 грн., ОСОБА_1 вчинив злочин, передбачений ч. 1 ст. 367 КК України.

Визнавши досудове слідство закінченим, а зібрані докази достатніми для віддання обвинуваченого ОСОБА_1 до суду, обвинувальний висновок, що складений 31 жовтня 2011 року в прокуратурі Солом'янського району м. Києва, разом із даною кримінальною справою направляється в порядку ст. 225 КПК України прокурору Солом'янського району міста Києва для затвердження

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 заявив клопотання про застосування до нього ЗУ В«Про амністіюВ»від 08.07.2011 року, на підставі того, що на час набрання чинності цього закону він має на утриманні малолітню дитину ІНФОРМАЦІЯ_1, відносно якої батьківських прав не позбавлявся.

До осіб перерахованих в ст.7 ЗУ В«Про амністіюВ»від 08.07.2011 року не відноситься.

Вивчивши матеріали кримінальної справи, вислухавши думку прокурора, який не заперечує проти звільнення підсудного від покарання, суд приходить до висновку, що підсудний ОСОБА_1 може бути звільнений від кримінальної відповідальності, оскільки на час набрання чинності ЗУ В«Про амністіюВ»від 08 липня 2011 мав на утриманні малолітню дитину ІНФОРМАЦІЯ_1, відносно якої батьківських прав не позбавлявся, а тому до нього може бути застосовано п. В«вВ» ст.1 Закону України В«Про амністіюВ»від 08 липня 2011 року.

Керуючись п. В«вВ» ст.1 Закону України В«Про амністіюВ»від 08 липня 2011 року, ст.6 п.4 КПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання підсудного ОСОБА_1 - задовольнити: звільнити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_3, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_4, одруженого, який має на утриманні дитину ІНФОРМАЦІЯ_1, працюючого директором ТОВ В«АнелаВ» , зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_5, раніше не судимого, - від кримінальної відповідальності, у зв'язку з застосуванням п. В«вВ» ст.1 Закону України В«Про амністіюВ»від 08 липня 2011 року, а кримінальну справу відносно нього за ст. 367 ч.1 КК України -закрити.

Міру запобіжного заходу відносно ОСОБА_1 у вигляді підписки про невиїзд залишити до набрання постановою законної сили.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через районний суд протягом 7 діб з моменту її проголошення.

СУДДЯ:

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.01.2012
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50893103
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-1339/11

Вирок від 31.01.2012

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

Вирок від 08.06.2012

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

Вирок від 18.01.2012

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Косик Л. Г.

Вирок від 27.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лосєва Д. А.

Постанова від 27.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лосєва Д. А.

Вирок від 16.12.2011

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Новікова О. В.

Вирок від 27.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лосєва Д. А.

Постанова від 27.12.2011

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Лосєва Д. А.

Вирок від 19.10.2011

Кримінальне

Московський районний суд м.Харкова

Зінченко Ю. Є.

Вирок від 10.11.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Радчикова О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні