Вирок
від 19.06.2008 по справі 1-419/2008
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-419/2008 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2008 року Святошинсь кий районний суд міста Києва в складі:

головуючого - судді Почупай ло А.В.

при секретарі Рикусовій М. О .

за участю прокурора Заріць кої О.А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Ки єві кримінальну справу про о бвинувачення ОСОБА_1, ІН ФОРМАЦІЯ_1, що народився в с В ишевичі, Радомишльського рай ону, Житомирської області, аз ербайджанця, громадянина Укр аїни, освіта неповна середн я, не одруженого, не працююч ого, проживаючого в АДРЕСА_ 1, в силу ст. 89 КК України не су димого, в скоєнні злочину пер едбаченого ч. 1 ст. 190 КК України , -

встановив:

Підсудний ОСОБА_1 24 лют ого 2008 року, приблизно о 01.00 годи ні, перебуваючи в стані алког ольного сп'яніння, знаходячи сь біля магазину "Сільпо", що р озташований по проспекту Л.К урбаса, 15-А в м. Києві, шляхом об ману та зловживання довірою, незаконно заволодів чужим м айном, яке належить громадян ину ОСОБА_2, завдавши оста нньому матеріальну шкоду на суму 926 гривень.

24 лютого 2008 року, приблизно о 0 1 годині, ОСОБА_1, разом зі с воїм братом ОСОБА_3 та зна йомим ОСОБА_4 знаходився б іля магазину "Сільпо", що розта шований по проспекту Л.Курба са, 15-А в м. Києві, де вжив спиртн і напої. Перебуваючи в стані а лкогольного сп'яніння, ОСОБ А_1 побачив біля магазину "Сі льпо", що розташований по прос пекту Л.Курбаса, 15-А в м. Києві, р аніше незнайомого йому ОСО БА_2, який користувався мобі льним телефоном "Нокіа-6300", яким він вирішив незаконно завол одіти, шляхом обману та зловж ивання довірою останнього. З метою виконання свого злочи нного умислу ОСОБА_1 підій шов до ОСОБА_2 та попросив у останнього мобільний теле фон, начебто зателефонувати. Після цього ОСОБА_2, не під озрюючи про дійсні наміри О СОБА_1, добровільно передав останньому свій мобільний т елефон "Нокіа-6300", вартістю 900 гри вень, з карткою оператора моб ільного зв'язку "UMC", яка не пред ставляє для нього матеріальн ої цінності, на рахунку якої з находилось 26 гривень.

Незаконно заволодівши шля хом обману чужим майном, а сам е: мобільним телефоном "Нокіа -6300", вартістю 900 гривень, у якому знаходилась картка оператор а мобільного зв'язку "UMC", на рах унку якої знаходилось 26 гриве нь, ОСОБА_1, з місця скоєння злочину втік, скориставшись ним у подальшому за своїм вла сним розсудом, а саме, продав й ого наступного дня невідомом у чоловіку за 650 гривень, які ви тратив на свої потреби, чим за вдав потерпілому ОСОБА_2 м атеріальну шкоду на загальну суму 926 гривень.

Допитаний у судовому засід анні підсудний ОСОБА_1 сво ю вину в інкримінованому йом у складі злочину, передбачен ому ч. 1 ст. 190 КК України визнав п овністю й, підтвердивши обст авини скоєння ним злочину, по казав суду, що 24 лютого 2008 року, п риблизно 01 годині, він разом з і своїм братом ОСОБА_3 та з найомим ОСОБА_4 знаходивс я біля магазину "Сільпо", що ро зташований по проспекту Л.Ку рбаса, 15-А в м. Києві, де вжив спи ртні напої. У цей час він поміт ив біля вказаного магазину р аніше незнайомих йому ОСОБ А_2, який розмовляв по мобіль ному телефону, яким він виріш ив заволодіти.

Із цією метою він підійшов д о ОСОБА_2, та попросив у ньо го його мобільний телефон, що б зателефонувати. На дане про хання ОСОБА_2, погодився т а передав йому свій мобільни й телефон "Нокіа-6300". Отримавши мобільний телефон, він зроби в вигляд, що розмовляє по мобі льному телефону та в цей час з айшов до приміщення магазину "Сільпо", звідки направився по місцю свого мешкання в кварт иру АДРЕСА_1

24 лютого 2008 року, знаходячись біля клубу ігрових автоматі в, розташованих по бул. Кольцо ва, 19 в м. Києві, він продав за 650 г ривень мобільний телефон "Но кіа-6300", який належить ОСОБА_2 , невідомому чоловіку, а отр имані гроші витратив на свої власні потреби.

У скоєному щиро кається, про сить суворо не карати.

Оскільки підсудний ОСОБА _1 свою вину визнав повністю та не оспорює фактичні обста вини справи, то суд при визнач енні обсягу доказів, що підля гають дослідженню, обмежився показами підсудного ОСОБА _1 та дослідженням матеріал ів справи, що характеризують особу підсудного.

Таким чином, оцінивши зібра нні по справі докази в їх суку пності, суд приходить до висн овку, що вина підсудного ОС ОБА_1 в скоєнні інкримінова ного йому злочину повністю д оведена й кваліфікація його дій за ч. 1 ст. 190 КК України є прав ильною, оскільки він, заволод ів чужим майном шляхом обман у та зловживання довірою.

Обговорюючи питання про мі ру та вид покарання підсудно му ОСОБА_1 суд, враховує ха рактер та ступінь тяжкості в чиненого ним злочину, характ еристику особи підсудного, я кий посередньо характеризує ться за місцем проживання, ск оїв злочин у стані алкогольн ого сп'яніння, в силу ст. 89 КК Ук раїни не судимий, що на час ско єння злочину він не був зайня тий суспільно-корисною праце ю, не працює, його відношення д о скоєного, щире каяття в скоє ному, що тяжких наслідків від скоєного не настало, та вважа є за необхідне обрати йому по карання у вигляді обмеження волі із застосуванням ст. 75 КК України, так приходить до вис новку, що його виправлення мо жливе без відбування покаран ня.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд, -

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину передбаче ного ч.1 ст.190 КК України та приз начити йому покарання у вигл яді 2 (двох) років обмеження во лі.

На підставі ст.75 КК України з вільнити ОСОБА_1 від відбу вання покарання з випробуван ням строком на 2 (два) роки, зобо в'язавши його не виїжджати за межі України на постійне про живання без дозволу органу к римінально-виконавчої систе ми, повідомляти органи кримі нально-виконавчої системи пр о зміну місця проживання та р оботи, періодично з'являтися для реєстрації в органи крим інально-виконавчої системи, якщо він протягом визначеног о судом іспитового строку не вчинить нового злочину, і вик онає покладені на нього обов 'язки.

Вирок може бути оскаржено д о Апеляційного суду м. Києва п ротягом 15 днів, із моменту йог о проголошення.

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.06.2008
Оприлюднено11.12.2010
Номер документу6261862
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-419/2008

Вирок від 29.12.2008

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С.О.

Вирок від 23.12.2008

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В.О.

Вирок від 19.06.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А.В.

Постанова від 12.11.2008

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук О.В.

Вирок від 31.03.2008

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А.С.

Вирок від 24.06.2008

Кримінальне

Василівський районний суд Запорізької області

Пушкарьова С.П.

Вирок від 12.05.2008

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Таранова О.П.

Вирок від 31.03.2008

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Захарова А.С.

Постанова від 12.11.2008

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук О.В.

Вирок від 22.12.2008

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Здоровиця О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні