Ухвала
від 17.11.2009 по справі 11-394/09
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А П Е Л Я Ц І Й Н И Й С У Д З А К А Р П А Т С Ь К О Ї О Б Л А С Т І

У Х В А Л А

Іменем України

17 листопада 2009 року місто Ужгород

Апеляційний суд За карпатської області у складі :

головуючого - судді Гошо вського Г. М.,

суддів - Машкаринця М. М., Лі ванця П. М.,

з участю прокурора - Сиро хман Л. І.,

захисника - ОСОБА_2

підсудного - ОСОБА_1

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с удових засідань апеляційног о суду кримінальну справу за апеляцією прокурора, який бр ав участь у розгляді справи с удом першої інстанції, на вир ок Ужгородського міськрайон ного суду від 23 грудня 2008 року, я ким

ОСОБА_1

ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, м ешканця АДРЕСА_1 раніше не судимого, громадянина Украї ни,

засуджено за ч.4 ст.296 КК Укра їни до позбавлення волі на 4 ро ки, за ч.1 ст.121 КК України до позб авлення волі на 5 років.

На підставі ст.70 КК Україн и за сукупністю вчинених зло чинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш су ворим остаточно до відбуванн я ОСОБА_1 призначено 5 рокі в позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК Україн и ОСОБА_1 звільнено від ві дбування призначеного покар ання з випробуванням з іспит овим строком 2 роки.

Запобіжний захід щодо О СОБА_1 судом в судовому засі данні змінено з взяття під ва рту на підписку про невиїзд і звільнено з-під варти в залі с удового засідання.

ОСОБА_1 визнано винним у тому, що він 21 квітня 2006 року б лизько 23-ої години в кафе «Ада жіо» на вул.Бачинського в м.Уж город допустив грубе порушен ня громадського порядку, з мо тивів явної неповаги до сусп ільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю. Під ча с сварки з ОСОБА_3 яка пере росла у штовханину, наніс ост анньому удар ножем в область черевної порожнини.


Справа №11-394/2009

Головуючий у І-ій інстанції : Ціцак О. В.

Доповідач: Машкаринець М.М.

У апеляції прокурор пору шує питання про скасування в ироку і направлення справи н а новий судовий розгляд до су ду першої інстанції. Апеляці я умотивована тим, що цим судо м допущені істотні порушення вимог кримінально-процесуал ьного закону, щодо ОСОБА_1 призначено покарання, яке не відповідає тяжкості вчинени х ним злочинів.

Заслухавши доповідь судд і апеляційного суду, промову прокурора, який підтримав ап еляцію, пояснення захисника ОСОБА_2 підсудного ОСОБ А_1 про залишення вироку без зміни, дослідивши матеріали справи, доводи, викладені у ап еляції, апеляційний суд вваж ає, що апеляція підлягає до за доволення з таких підстав.

Відповідно до вимог ст. 370 КПК України істотним порушенням вимог кримінально-процесуал ьного закону є такі порушенн я вимог КПК України, які переш кодили суду повно та всебічн о розглянути справу і постан овити законний, обґрунтовани й і справедливий вирок.

На порушення вимог ст.240 КПК У країни при попередньому розг ляді справи не складено прот околу судового засідання.

Спрощена процедура судово го розгляду даної кримінальн ої справи проведена судом з п орушеннями вимог ст.299 КПК Укр аїни.

Всупереч вимогам ст.ст.267, 290 КП К України справу розглянуто без участі потерпілого ОСО БА_3 який не повідомлявся су дом про час та місце розгляду справи.

З протоколу судового засід ання від 23 грудня 2008 року видно , що у розгляді даної справи бр али участь прокурор Цар І.І. та захисник ОСОБА_4

Згідно вироку - у справі бра в участь захисник ОСОБА_5 а згідно постанови Ужгородсь кого міськрайонного суду від 22 липня 2009 року - прокурор Кін драт О.О.

Наведені порушення вимог к римінально-процесуального з акону є істотними, оскільки с тавлять під сумнів законніст ь та обґрунтованість постано вленого у справі судового рі шення.

З урахуванням наведеного в ирок підлягає до скасування, а справа - направленню на но вий судовий розгляд, при яком у необхідно усунути наведені недоліки.

Якщо під час нового судовог о розгляду справи буде довед ено винність ОСОБА_1 у вчи ненні інкримінованих йому зл очинів, покарання щодо нього має бути призначене відпові дно до вимог ст. 65 КК України.

Керуючись ст.ст.365, 366 КПК Украї ни, апеляційний суд

У Х В А Л И В:

Апеляцію прокурора зад овольнити.

Вирок Ужгородського місь крайонного суду від 23 грудня 2 008 року щодо ОСОБА_1 скасува ти, а справу направити на нови й судовий розгляд до того ж су ду в іншому складі зі стадії п опереднього розгляду.

Запобіжний захід щодо О СОБА_1 залишити попередній - підписку про невиїзд.

Судді: (підпи си)

Копія вірно.

Суддя апеляційного суду

Закарпатської області М.М.Машкаринець

СудАпеляційний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення17.11.2009
Оприлюднено27.11.2009
Номер документу6759154
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —11-394/09

Ухвала від 30.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

АЛЕЙНіКОВ Г.І.

Постанова від 26.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Турецький С.М.

Ухвала від 30.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

АЛЕЙНіКОВ Г.І.

Постанова від 26.03.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Турецький С.М.

Ухвала від 10.02.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Калініч Н.І.

Ухвала від 10.02.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Калініч Н.І.

Ухвала від 17.11.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Закарпатської області

Машкаринець Михайло Михайлович

Ухвала від 17.11.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Закарпатської області

Машкаринець Михайло Михайлович

Ухвала від 22.09.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Олексюк Я.М.

Ухвала від 22.09.2009

Кримінальне

Апеляційний суд Волинської області

Олексюк Я.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні