Вирок
від 19.11.2009 по справі 1-110/2009
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 1-110/2009 р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 листопада 2009 року Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі: головуючої - судді Очиргораєвої О.М.

при секретарі Рибіній Н.В.,

з участю прокурора Думал С.М..,

захисника ОСОБА_1,

представника потерпілого-ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_3 ,ІНФОРМАЦІЯ_1 року народження,уродженця та мешканця АДРЕСА_1,

українця, громадянина України, освіта-середня, військовозобовязного, непрацюючого, розлученого, має неповнолітніх дітей, які з ним не проживають, раніше не судимого,-

за ст. 185 ч.3, ст. 187 ч.3 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Підсудний ОСОБА_3 скоїв на території Роменського району напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства небезпечного для життя і здоров»я та поєднаний з проникненням до приміщення ,при слідуючих обставинах:

26.01.2009 року ОСОБА_3, працюючий в той час на посаді єгеря Роменської районної організації УТМР, перебуваючи вдома в м. Ромни вирішив скоїти крадіжку майна з МТФ в с. Кашпури Роменського району. Реалізовуючи свій злочинний намір та маючи умисел на скоєння крадіжки металобрухту з території МТФ в с. Кашпури, ОСОБА_3 на автомобілі «ВАЗ-2121» д. н.НОМЕР_1, яким він керує за дорученням, та з автопричіпом д. н. НОМЕР_2, належним особисто йому, виїхав з дому, вкинувши до транспортного засобу газорізальне обладнання. Підготувавшись таким чином до скоєння крадіжки, ОСОБА_3 зустрівся в м. Ромни зі своїм знайомим ОСОБА_4, мешканцем АДРЕСА_2, матеріали досудового слідства відносно якого було закрито , і попрохав його про допомогу, на що той погодився. Після чого близько 15 год., ОСОБА_3 через поле по грунтовій дорозі разом з ОСОБА_4 приїхали на вищевказаному автомобілі з причіпом до території МТФ, розташованої на околиці с. Кашпури, яка належить ДП ДГ «Іскра» СІАПВ УААН і охороняється фізичними особами охоронниками.

Продовжуючи реалізацію злочинного наміру та підїхавши до сараю № 5, розміщеного на частково обгородженій території МТФ, зі сторони поля, ОСОБА_3 розвернувся біля сараю, відкривши двері проїхав в середину сараю, таким чином проникнувши до приміщення. Після чого він вийняв газорізальне обладнання з транспортного засобу і почав різати металевий жолоб від гноєтранспортера , розміщений зліва від входу до сараю, на пластини. Відрізавши, таким чином 6 відрізків металевих пластин від жолобу гноєтранспортера загальною довжиною 11,40 м., ОСОБА_3. попросив ОСОБА_4 допомогти йому повантажити їх на причеп, що вони і зробили.

В цей час до сараю №5 з наміром припинити злочинні дії прийшли завідуюча МТФ ОСОБА_9, охоронник МТФ ОСОБА_10., агроном ОСОБА_11 та інші мешканці с. Кашпури ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 ,яким про крадіжку з сараю стало відомо від охоронника МТФ ОСОБА_19

Спочатку почувши голоси людей , а потім їх побачивши на вході до сараю і розуміючи, що його крадіжка з таємної стала відомою для сторонніх осіб , ОСОБА_3, маючи на меті утримати викрадене майно шляхом погрози застосування насильства, вийняв з автомобіля зареєстровану за ним рушницю ТОЗ-34 12 калібру № 27869 і вийшов до людей, спрямувавши в їх сторону рушницю, та висловився, що буде стріляти, давши зрозуміти, що він застосує зброю у випадку протидії йому сторонніми особами. Сприймаючи погрозу як реальну та злякавшись реалізації погрози ОСОБА_3, мешканці АДРЕСА_3, відійшли від сараю, давши змогу ОСОБА_3і ОСОБА_4 покинути територію МТФ. При цьомуОСОБА_4. спочатку сів за кермо «ВАЗ-2121», доїхав до дверей сараю, потім зупинився біля ОСОБА_3, який сів з рушницею на пасажирське сидіння , і вони поїхали від сараю з викраденими пластинами в причепі . Приїхавши в м. Ромни, ОСОБА_3 здав пластини як металобрухт в пункт прийому металобрухту , маючи намір отримати відповідні грошові кошти , але по дорозі був затриманий працівниками міліції.

В результаті ОСОБА_3 заволодів металевими пластинами загальною вагою 550 кг, завдавши ДП ДГ «Іскра» СІАПВ УААН матеріальної шкоди на суму 610 грн.

Свою вину в скоєнні вищевказаного злочину підсудний ОСОБА_3 не визнав, пояснивши суду, що в той час він працюв єгерем Роменської районної організації УТМР . За дорученням він керуває транспортним засобом «Ваз-2121» д. н.НОМЕР_1 синього кольору, а автопричіп д. н. НОМЕР_2 сірого кольору перебуває у його власності . За ним також зареєстровані гладкоствольна рушниця «ТОЗ-34» та карабін «ТОЗ-17». 23.01.2009 року він один на автомобілі без причіпа перебував за територією ферми в с. Кашпури по роботі, тобто дивився сліди тварин перед полюванням, і помітив біля ферми на відстані близько 150 м під снігом металеві пластини в кількості 10 чи 12 штук. Розміром пластини були майже такими як ті, що зрізав в сараї 26.01.2009 р. Маючи намір отримати кошти за них ,він завантажив їх на заднє сидіння та відвіз в м. Ромни на вул. Дудіна, де знаходився пункт прийому металобрухту. Домовився з приймальником ОСОБА_8 в телефонному режимі , що останній через сторожа придбає їх для себе, оскільки дільниця не працювала. Зі сторожем на території пункту прийому вони зважили ці пластини , всього вийшло 800 кг, і з ним же склали їх на територіії дільниці. А вдома у ОСОБА_8 він отримав за них 400 грн. Про те, де він взяв пластини, він ОСОБА_8 не говорив, а той не запитував. Вважає, що ті металеві відрізки були знайдені ним, а не викрадені, тим більше відкрито, оскільки в сарай не заходив, ніхто йому не кричав і нікого стороннього він не бачив.

26.01.2009 року він знову направився до тієї ж ферми з наміром ще там знайти такі ж металеві відрізки. При цьому попросив свого знайомого ОСОБА_4 допомогти повантажити металобрухт, пообіцявши заплатити йому за допомогу. Тому з дому в причеп вкинув різак з балонами і близько 15 год. вони вдвох на автомобілі з причепом поїхали до ферми в с. Кашпури по грунтовій дорозі через поле. Підїхавши до ферми, подивилися біля того ж сараю чи не має металевих відрізків. Не знайшовши їх, вони помітили, що в сараї були відчинені ворота навстіж і через них він заднім ходом заїхав на автомобілі в сарай. Зліва від входу він помітив зірвану підлогу, а в траншеї металеву полосу, частина якої від входу була вже відсутня, краї її були зі слідами зрізу. За допомогою різака він відрізав 5 чи 6 відрізків довжиною по 1,5 м кожен. ОСОБА_4йому допомагав ,підковирюючи ломом металеву частину, а він відрізав пластини, які потім вони вдвох повантажили на причіп. Через деякий час ОСОБА_4 крикнув йому , що в сарай йдуть люди. Тоді він почав змотувати шланги і різак. Коли він стояв з різаком у руках, то помітив як двоє людей зайшло до сараю, тоді він крикнув їм «розбійгайтесь, я буду виїжджати». Після чого він сів за кермо автомобіля і виїхав з сараю, а ті люди до цього вийшли. ОСОБА_4 сів на виході з сараю чи в тамбурі в автомобіль і вони поїхали в м. Ромни, де разом з ОСОБА_4 близько 18 год. приїхали на приймальний пункт до ОСОБА_8, що по вул. Дудіна, здали металеві пластини сторожу, вийшло 550 кг. По телефону він домовився з ОСОБА_8 про оплату. Але по дорозі з дільниці до ОСОБА_8 його на автомобілі затримали працівники служби ДПС, які доставили їх з ОСОБА_4 до міліції. Одягнутий він був того дня в чорну куртку, камуфляжні штани і таку ж шапку на голові, а на ногах валянки. З собою в багажнику автомобіля у нього був патронташ з набоями, вудочка, шланги , ганчірка, термостат, лом і лопата. Коли при огляді автомобіля і причепа працівники міліції попрохали забрати цінні предмети , тоді він забрав документи і вудочку, загорнувши її у ганчірку. Рушницю чи іншу зброю 26.01.2009 року він не перевозив, тим більше не погрожував нікому нею в сараї , лише сказав «розбігайтеся», тримаючи в руках різак, який люди могли сприйняти як рушницю.

Незважаючи на невизнання своєї вини ва скоєнні вищевказаного злочину підсудним, його вина підтверджується показами свідків ОСОБА_7, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_6., ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14,ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17, ОСОБА_8, ОСОБА_18, ОСОБА_19, ОСОБА_20, ОСОБА_21, ОСОБА_4, ОСОБА_22., ОСОБА_23 та письмовими доказами зібраними по справі.

Свідок ОСОБА_7 суду пояснив, що 26.01.2009 року він перебував на роботі в гаражі, коли близько 14:30 год. до нього підійшов сторож МТФ ОСОБА_19 і повідомив, що в сараї двоє людей на автомобілі ріжуть метал. Про це ОСОБА_19 також по телефону повідомив бригадира ОСОБА_9, яка через деякий час прийшла на територію МТФ разом зі ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_6 і ОСОБА_11 Разом з усіма він пішов до сараю. Підійшовши, за зачиненими дверима він почув «шум» різака. ОСОБА_10 першим відчинив двері і зайшов. А коли вийшов, то сказав, що в сараї двоє чоловіків ріжуть метал і у одного з них в руках рушниця. Він зайшов за ОСОБА_10 і побачив в сараї автомобіль «Ниву» синього кольору з причепом і двох чоловіків, один з яких був одягнутий в камуфляжний одяг. В руках той чоловік тримав опущену рушницю, а інший закидав шланги і балон у причіп. Рушниця була двохствольна. Він злякався зброї, вийшов з сараю і став подалі поруч з ОСОБА_9, яка телефонувала в міліцію. Потім той чоловік вийшов з сараю, направив рушницю в бік людей, відчинив ворота і наказав всім лягати на землю. Але сприйнявши погрозу як реальну і злякавшись, вони всі продовжували стояти неподалік сараю. Потім ті чоловіки виїхали на автомобілі з причепом, який був накритий мішковиною і номерних знаків не було видно. Чоловік з рушницею сів в автомобіль спереду і вони поїхали.

Свідок ОСОБА_9 суду пояснила, що працює на посаді бригадира і завідує МТФ в с. Кашпури. В квітні 2008 року з МТФ вивезли усе поголівя ВРХ та територія була здана під денну і нічну охорону. 26.01.2009 року близько 13 год. їй по телефону повідомив сторож ОСОБА_19, що на територію МТФ заїхав автомобіль «Нива» з причепом. Вона відразу про це повідомила заступнику директора ОСОБА_21, який порадив зібрати людей і направлятися до того сараю. По дорозі вона зайшла до ОСОБА_10 сторожа, що був тоді вихідним, з ним пішов його менший брат ОСОБА_6 та батько ОСОБА_5 Також по дорозі вони зустріли агронома ОСОБА_11 і ОСОБА_22., які теж погодилися піти до сараю. Коли підійшли туди, то помітили слід від автомобіля, що вів до сараю. Двері були відчинені, хоча повинні були бути забиті дошками. Відчинивши двері в сараї, вона помітила автомобіль «Нива» синього кольору з причепом, номерний знак був закритий. Неподалік від автомобіля стояв невідомий чоловік з якимось пристроєм, як вона зрозуміла, то був різак по металу, а також лежали на підлозі відрізані металеві швелери гноєтранспортеру. Ближче до них стояв другий чоловік, зростом до 1,7 м, на вигляд до 30 років, одягнутий в камуфляжну куртку (зелену), на голові чорна шапка. В руках він тримав рушницю, двохствольну, спрямовану в їх бік, вона запитала, «що тут робиться?». А той чоловік крикнув «відкривайте двері і тікайте з сараю, а то буду стріляти». Вона злякалася і вибігла з сараю. По телефону набрала ОСОБА_21 та повідомила йому про чоловіків зі зброєю і порохала зателефонувати в міліцію. Біля сараю стояли всі, хто прийшов. Чоловік рушницею відкрив двері сараю, щоб виїхав автомобіль. На причепі побачила зрізані металеві пластини з гноєтранспортеру та балони. Номерні знаки на автомобілі ззаду були закриті , а передні вони записали.В сараї після огляду виявили , що було зрізано 29,6 м гноєтранспортеру,з яких 23 січня -15 м , а 26 січня решта , але з іншого боку сараю.

Свідок ОСОБА_10суду пояснив, що проживає разом зі своєю родиною в с. Кашпури і з червня 2008 року працює охоронником на МТФ. В його обовязки входить охорона території і обєктів на ній. Охорону несе як в денний так і в нічний час. 26.01.2009 року повинен був заступити на нічну зміну, а вдень відпочивав вдома. Але близько 15 год. до нього прийшла бригадир МТФ ОСОБА_9та розповіла, що на території МТФ знаходиться сторонній автомобіль «Нива», на якому ймовірно приїхали викрадати метал. Тому він разом з батьком, меншим братом і ОСОБА_9 пішли на МТФ. По дорозі до них приєдналися ОСОБА_11 і ОСОБА_22. Він підійшов до сараю та відчинив напівприкриті двері. В сараї він побачив автомобіль «Ниву» синього кольору з причепом і двох чоловіків , які різали різаком метал. Один з чоловіків в камуфляжній куртці стояв біля автомобіля з рушницею, а інший - різав. Коли він їх запитав , що вони роблять , тоді чоловік, що стояв з різаком , загасив різак ,став скручувати шланги і скидати в причіп, сам погрузив металеву плиту на причіп, а інший , який у правій руці тримав вертикально і трохи вниз двохствольну рушницю з ременем ,сказав «стій, буду стріляти, відійдіть і ляжте». Тоді вони всі, злякавшись ,одразу вийшли з сараю і відійшли в сторону, але не лягали. Чоловік , який був з рушницею, відкрив другу половину воріт , а інший , сівши за кермо автомобіля, виїхав з сараю, зупинився , до нього сів на переднє сидіння чоловік з рушницею і вони поїхали в напрямку с. Байрак Липово-Долинської траси. Вони ще пройшли по сліду, а потім ОСОБА_9 зателефонувала ОСОБА_21 та повідомила, куди поїхав автомобіль, після того вони повернулися на пішли в село. Під час слідства до них приїздив ОСОБА_3 і прохав його змінити покази, сказавши , що він бачив у нього не рушницю , а палицю чи лом. Потім з таким же проханням телефонувала дружина ОСОБА_3, але він не став цього робити.

Свідок ОСОБА_5 дав суду аналогічні покази , що і його син свідок ОСОБА_10, доповнивши, що в сарай спершу зайшов його син ОСОБА_12 і ОСОБА_9 , а він та інші йшли позаду. Коли він дійшов до сараю, то помітив як з сараю вибігла ОСОБА_9 і почала телефонувати заступнику директора. За нею вийшов його син ОСОБА_12. Особисто він помітив в середині приміщення автомобіль «Ниву» синього кольору з причепом, біля якого знаходився чоловік, який щось змотував , а зліва від автомобіля стояв у камуфляжній куртці і чорній вязаній шапці інший чоловік , який тримав у правій руці двохствольну рушницю спрямовану вниз. Той чоловік їм сказав , щоб вони відчинили двері і йшли звідти. Тоді вони , злякавшись, втекли подалі від сараю. Автомобіль з причепом швидко виїхав з сараю і поїхав. Потім під час досудового слідства до них додому приїздив ОСОБА_3 , а потім ще якийсь чоловік, і прохали, щоб вони з синами не говорили про рушницю, але вони це зробити відмовились.

Свідок ОСОБА_6 дав суду аналогічні покази , що і його брат свідок ОСОБА_10, доповнивши, що він особисто бачив в сараї чоловіка в камуфляжній куртці з друхствольною рушницею в правій руці, яку той дістав з водійського сидіння. Після чого злякався і відбіг на 15 метрів від сараю. В сараї він також помітив і другого чоловіка, який збирав шланги у причеп. Коли синя «Нива» виїхала із сараю, то в автомобілі він бачив двох чоловіків. В середині сараю він потім помітив край металевого жолобу від транспортеру свіжо зрізаний.

Свідок ОСОБА_11 суду пояснив, що він працює агрономом в ДП ДГ «Іскра». 26 січня 2009 року о 15 годині він йшов додому і зустрів ОСОБА_9, ОСОБА_7та трьохОСОБА_6, які йшли на територію МТФ і повідомили, що там викрадають металобрухт. Він також пішов разом з ними. Але в сарай не заходив. Перші вийшли ОСОБА_6 і ОСОБА_9 і повідомили, що в сараї стоїть автомобіль «Нива» синього кольору. Через деякий час автомобіль виїхав з сараю, призупинився, чоловік у бушлаті сів в автомобіль

Свідок ОСОБА_12 суду пояснив, що в кінці січня 2009 року він відбував адміністративний арешт в Роменському МВ УМВС України і його та ще одного заарештованого Лисянського Сергія запросили бути в якості понятих при проведенні огляду транспортного засобу та зважуванні металобрухту на вул. Дудіна. Була присутня слідча молода жінка, їм розяснили, що вони повинні спостерігати за діями при огляді транспортного засобу. Він бачив автомобіль «Ниву» синього кольору з причепом, державний номер не памятає. Коли проводили опечатування автомобіля, то його власник передав ОСОБА_13 потримати якийсь предмет замотаний в ганчірку. При цьому ОСОБА_13 йому сказав, що то «ствол», тобто рушниця, але він особисто не розмотував її і не дивився. По обрисами предмет був довжиною близько 1 метра і шириною 30-40 см. і можливо був схожий на телескопічну вудочку. ОСОБА_12 йому сказав, про той предмет, що водій його вийняв з багажника. При проведенні огляду та зважування металевих пластин на вул. Дудіна, ОСОБА_3 казав, що він здав туди тільки п»ять металевих пластин, а решта, які лежали поруч, не його.

Свідок ОСОБА_13 суду пояснив, що він також був присутній в якості понятого у січні 2009 року про огляді автомобіля «Нива» з причепом на подвір»ї Роменського МВ УМВС. Під час огляду був присутній чоловік в темних камуфляжних куртці і штанах та чорній шапці. Працівник міліції дав йому в руки обмотаний дротом та ганчіркою предмет довжиною 70 см., шириною 8-10 см і сказав, щоб він потримав рушницю. Але він не впевнений, що то була рушниця, оскільки він її не бачив і тримав недовго.

Свідок ОСОБА_14 суду пояснила, що 26.01.2009 року вона, як слідчий, перебувала на чергуванні і близько 19:15 год. черговий по Роменському МВ УМВС дав їй вказівку про проведення огляду транспортного засобу ВАЗ-2121 світло-синього кольору, д. н. НОМЕР_1 з причепом д. н. НОМЕР_2, під керуванням єгеря, який підозрювався у скоєнні крадіжки металобрухту з ферми в с. Кашпури. В присутності понятих та експерта вона провела огляд даного автомобіля з причепом, під час якого був присутній водій автомобіля - ОСОБА_3. Він був одягнутий в камуфляжну куртку та брюки, темну вязану шапку. При огляді в багажному відділенні автомобіля було виявлено балон червоного кольору з шлангами, різак, ганчірку, в причепі був балон синього кольору, брезентова накидка та лом. Після огляду водієві було розяснено, що автомобіль вилучається і запропоновано було забрати з салону цінні речі. Тоді в присутності неї, понятих і ОСОБА_15 - працівника ДПС, водій ОСОБА_3 через багажні дверцята з-під заднього сидіння витягнув рушницю в складеному вигляді з прикладом коричневого кольору, пояснивши, що він завжди возить рушницю з собою, так як працює єгерем. Потім він рушницю розклав, обмотав ганчіркою і залишався з нею в руках до опечатування транспортного засобу. В той час коли ОСОБА_3, розписувався в протоколі, то передав одному з понятих потримати рушницю. Після чого ОСОБА_3. в супроводі ОСОБА_15 був доставлений до приміщення Роменського МВ УМВС України. Перед оглядом автомобіля вони проводили зважування металевих пластин на приймальному пункті по вул. Дудіна.

Свідок ОСОБА_15 суду пояснив, що 26.01.2009 року о 20 год. він заступив на чергування по охороні адмінбудівлі Роменського МВ УМВС. В журналі обліку відвідувачів були записані громадяни ОСОБА_3. таОСОБА_4 Коли проводився огляд транспортного засобу - «Ниви» синього кольору з причепом, тоді він виходив разом з гр. ОСОБА_3на територію подвіря Роменського МВ УМВС. Слідча перед опечатуванням автомобіля, попросила ОСОБА_3 забрати цінні речі. Тоді ОСОБА_3 з багажного відділення вийняв мисливську двохствольну рушницю у складеному вигляді. На його зауваження, що це зброя в автомобілі, останній відповів, що рушницю він не віддасть. А на запитання «Як він йтиме з нею без чохла по вулиці?», ОСОБА_3склав її та обмотав ганчіркою. Потім вони зайшли до приміщення Роменського МВ УМВС і черговому він доповів, що у ОСОБА_3. є рушниця. Одягнутий ОСОБА_3 був у камуфляжну куртку та брюки, спортивну чорну в»язану шапку. ОСОБА_4 був також одягнутий в камуфляжний одяг.

Свідок ОСОБА_16 суду пояснив, що він як помічник чергового по Роменському МВ УМВС, 26.01.2009 року заступив на чергування. Близько 15 год. черговийОСОБА_17 по телефону прийняв повідомлення від заступника директора місцевого господарства «Іскра» Багмет про те, що невідомі особи на автомобілі «Нива» синього кольору з причепом з теріторії МТФ в с. Кашпури Роменського району викрадають метал. На місце події було направлено слідчу оперативну групу, а на пости і маршрути ДАІ було передано орієнтування на затримання цього транспортного засобу з зазначенням номерних знаків. Цього ж дня інспекторами ДПС до відділку Роменського МВ УМВС було доставлено двох підозрюваних чоловіків на автомобілі «Нива» синього кольору з причепом, дані на яких він записав в журнал. ОСОБА_3 був одягнутий в камуфляжну, потерту від тривалого використання, куртку і штани, на голові - шапка чорного кольору. Оскільки у відділі міліції було жарко, то ОСОБА_3 зняв свою куртку і певний час перебував у чорній водолазці. ОСОБА_4 теж був одягнутий в камуфляжну куртку і темну шапку. Він бачив як ОСОБА_3 ввечері виносив з відділу рушницю замотану у мішковину, було по обрисам видно приклад, і помилитися він не міг, так як тривалий час працює зі зброєю.

Свідок ОСОБА_17 суду пояснив, що 26.01.2009 року перебував на чергуванні в Роменському МВ УМВС, як оперативний черговий і близько 15 год. отримав по телефону повідомлення від заступника директора ДП ДГ«Іскра» ОСОБА_21, про те, що невідомі особи на «Ниві» синього кольору з причепом викрадають металобрухт з території МТФ в с. Кашпури Роменського району, із застосуванням зброї. На місце події було направлено слідчу оперативну групу, але невідомі звідти втекли. Потім ввечері того ж дня інспекторами ДПС до відділку Роменського МВ УМВС було доставлено автомобіль «Нива» синього кольору з причепом та двох громадян, які на ньому перебували. Ними виявилися ОСОБА_3 іОСОБА_4, які були одягнені в камуфляжні куртки та темні шапки. Дані про них і встановлені факти телеграмою було передано до чергової частини УМС м. Суми, але про наявність зброї у них не було вказано, так як він помічнику чергового Башті про це помилково не сказав. Після проведення перевірки автомобіля, працівники, які проводили огляд, повідомили, що ОСОБА_3 забрав з автомобіля свою рушницю, так як він єгер. Але особисто він рушницю не бачив.

Свідок ОСОБА_8 суду пояснив, що він працював на посаді майстра дільниці «Сумиукртех». Але з жовтня 2008 року дільниця не працювала, хоча охорону території здійснював його знайомий ОСОБА_18 23 січня 2009 року ОСОБА_18 йому по телефону повідомив , що привезли металеві пластини загальною вагою 800 кг, які він прийняв за його згодою за ціною металобрухту. Після чого той чоловік, який здавав метал, як пізніше він дізнався його прізвище - ОСОБА_3, приїхав до нього додому на темній «Ниві» без причепа і він заплатив йому 400 грн. 26.01.2009 року йому знову зателефонував ОСОБА_18 і сказав, що той же чоловік привіз такі ж металеві пластини вагою 550 кг і він погодився їх у нього придбати для власних потреб . Але того дня ОСОБА_3. за грошима так до нього і не приїхав. Потім йому зателефонували з міліції, щоб він під»їхав на дільницю, де було проведено зважування привезених металевих пластин, загальною вагою 1350 кг, з яких 270 кг забрали на зберігання до міліції, а решту під розписку передали йому. Про те, що дані металеві пластини були викрадені, він дізнався від працівників міліції. При цьому ОСОБА_3 був одягнутий в темну куртку і приїхав на автомобілі «Нива » з причепом.

Свідок ОСОБА_18 суду пояснив, що він з ОСОБА_8 підтримує товариські відносини і допомагав йому в січні 2009 року охороняти територію приймального пункту по вул. Дудіна. 23.01.2009 року на приймальний пункт приїхав на автомобілі «Нива» з причепом ОСОБА_3, з яким він тоді ж і познайомився, і привіз металеві пластини довжиною близько 1,5-2 м., шириною близько 35 см. Оскільки пункт не працював, він зателефонував ОСОБА_8, який, в свою чергу, попрохав його зважити металобрухт, а він віддасть ОСОБА_3 гроші вдома. Того дня було зважено 11-12 металевих пластин, вагою 800 кг. 26.01.2009 року знову на дільницю підїхав ОСОБА_3 з іншим чоловіком по імені Віктор на автомобілі «Нива» з причепом і привіз ще 5 металевих пластин загальною вагою 550 кг, які Воробйов також погодився придбати. Він поклав їх до решти металевих пластин, які ОСОБА_3 привіз раніше. Після чого ОСОБА_3 поїхав до ОСОБА_8 додому за грошима. ОСОБА_3 був одягнутий в темну куртку та шапку, а інший чоловік - в камуфляжну куртку. А через годину приїхали працівники міліції, які провели зважування всіх металевих пластин, повідомивши, що даний металобрухт був викрадений.

Свідок ОСОБА_19 суду пояснив, що працює охоронником в ДП ДГ «Іскра». 23.01.2009 року він, перебуваючи в денну зміну, близько 15 години обходив територію МТФ в с. Кашпури, Роменського району і побачив на відстані 50-60 метрів від себе незнайомого чоловіка в камуфляжному костюмі, який стояв біля входу до крайнього від поля сараю. Коли він крикнув йому, хто він такий і що він там робить, той чоловік забіг за сарай. А коли він дійшов до сараю, то помітив синій автомобіль «Нива» з причепом, що виїхав з другого боку сараю і знаходився на відстані близько 200 м від сараю. Дошки, якими були забиті двері на сараї, були зірвані, замки на підсобних приміщеннях були відсутні, а на підлозі були зрізані металеві «шини» від гноєтранспортеру довжиною 30 м. Біля сараю було видно сліди від коліс автомобіля і причепа. Про це він відразу по телефону повідомив бригадира ОСОБА_9 Після чого двері в сарай вони знову забили дошками. Чи почув його крик незнайомий чоловік, він сказати не може, але той чоловік відразу почав тікати. Тоді він подумав, що скоювалася крадіжка із сараю, а коли зайшов до сараю, то вже впевнився, що були вирізані металеві пластини від гноєтранспортеру. Самих пластин на причепі він не бачив, оскільки автомобіль знаходився на великій відстані від нього. 26.01.2009 року він знову перебував на зміні і близько 15 години помітив ту ж саму синю «Ниву» з причепом, що приїхала до того ж сараю. Він одразу по телефону повідомив ОСОБА_9, яка з іншими людьми прийшла на територію МТФ, а він в цей час залишився у гаражі і з ними не пішов. Від гаражу він помітив, що хвилин через 15, як до сараю підійшли односельці, виїхав автомобіль і швидко помчався по полю. Після цього він пішов на зустріч односельцям і ОСОБА_9 розповіла, що у одного чоловіка була рушниця, яку він наводив на них, і тому вони їх не затримали.

Свідок ОСОБА_20 суду пояснив, що він з 28.12.2008 року по 28.01.2009 року працював сторожем в гаражі с. Кашпури, Роменського району і про крадіжки з одного сараю на МТФ дізнався зі слів односельців. Зокрема, сторожОСОБА_19 розповідав йому, що бачив синій автомобіль «Нива» з причепом, який від»їздив 23.01.2009 року від сараю. 26.01.2009 року йому теж хлопці розповіли, що бачили чоловіків, які різали метал у сараї, але коли односельці намагалися затримати крадіїв, то ті наставляли на них і погрожували рушницею, а потім втекли. Поблизу того сараю, де сталася крадіжка, ростуть буряни, складається гній, і там ніяких металевих конструкцій не було, оскільки він постійно обходить територію і не бачив там нічого подібного.

Свідок ОСОБА_21 суду пояснив, що в січні 2009 року він працював на посаді заступника директора в ДП ДГ «Іскра». Про крадіжку 23.01.2009 року із сараю № 5 на МТФ йому повідомила завідуюча МТФ ОСОБА_9. в доповідній записці. 24.01.2009 року він приїхав до сараю і побачив, що були зірвані поли і вирізані металеві пластини від гноєтранспортера довжиною 18,20 м та інше обладнання, про що було складено акт, а двері сараю забили деревяними дошками. 26.01.2009 року близько 15 год. йому зателефонувала ОСОБА_9 та повідомила, що сторожі помітили як до того ж сараю, з якого було скоєно крадіжку 23.01.2009 року, заїхав легковий автомобіль «Нива» синього кольору. Він попросив її зібрати людей та направлятися туди, притримати зловмисників і записати номерні знаки. Через деякий час передзвонила ОСОБА_9 і повідомила, що двоє чоловіків викрадають металобрухт з сараю і що у одного із них рушниця, якою він погрожує людям, які прийшли до сараю. Він сказав їй, щоб вони не ризикували і відразу зателефонував до міліції та повідомив про це чергового. Потім вони з директором направилися на автодорогу Ромни-Липова Долина і чекали злочинців. Але ті поїхали по іншій дорозі. Пізніше вони помітили автомобіль «Ниву» в полі, який ніби-то застряв. Але вони не наважилися до них підїжджати, так як знали, що у них була зброя, і повернулися на територію МТФ, куди вже приїхали працівники міліції. Йому розповіли, що в сараї було двоє чоловіків, один з яких погрожував зброєю, а коли вони виїхали, то в причепі знаходилися балон для різки металу і металеві пластини від гноєтранспортера. В ході проведеної інвентаризації було встановлено, що 23.01.2009 року і 26.01.2009 року з приміщення сараю зникли матеріальні цінності і завдано матеріальної шкоди на суму 33076,00 грн.

СвідокОСОБА_4 суду пояснив, що 26.01.2009 року близько 13 години зателефонував його знайомий ОСОБА_3 і попросив допомогти повантажити метал в с. Кашпури, на що він погодився, оскільки ОСОБА_3 пообіцяв йому заплатити 50 грн. Вони на автомобілі «Нива» синього кольору з причепом, в якому знаходився різак, підїхали до одного із сараїв в с. Кашпури, Роменського району. Сарай від поля був неогороджений і тому він подумав, що сарай не робочий. ОСОБА_3 на автомобілі заїхав в приміщення сараю, двері якого були відчинені. В середині приміщення він побачив зірвану підлогу та демонтовані металеві конструкції. ОСОБА_3 за допомогою різака відрізав п»ять чи шість металевих пластин вагою по 70 кг, що склало близько 10 м., а він допомагав йому, піднімаючи їх ломом ,та вантажити відрізки на причеп. Він першим побачив, що до сараю прийшли люди і сказав про цеОСОБА_3 Останній одразу кинув різак у причеп, відкрив автомобіль, вставив ключі і дістав із салону рушницю. З нею він підбіг до дверей і крикнув людям стояти. Таких дій від ОСОБА_3 він не чекав, про рушницю не знав , тому злякався і сам відійшов до причепу та почав складати шланги у причеп і лом. Потім ОСОБА_3 сказав йому сідати за кермо автомобіля і виїздити , а сам відкрив ворота сараю. Виїхавши із сараю, він зупинився , ОСОБА_3. з рушницею сів на пасажирське сидіння і вони поїхали в поле , а там вже помінялися місцями, ОСОБА_3 сів за кермо, а рушницю кинув на заднє сидіння чи в багажник. Спочатку він бачив в сараї двох чоловіків, а при виїзді вже шестеро людей. Приїхавши в м. Ромни на вул. Дудіна, вони на приймальному пункті здали металеві пластини, вийшло 550 кг. Після чого вони поїхали до Воробйова за грошима, але на вул.Кірова їх затримали працівники ДАІ. В той день він був одягнутий в камуфляжну куртку, сірі джинси і сіру шапку, а ОСОБА_3 - в камуфляжну куртку і штани та чорну шапку. Пізніше ОСОБА_3 сказав йому, що він був у чорній куртці, тому і він теж говорив так як іОСОБА_3. З відділу міліції вони виходили з ОСОБА_3 разом і він бачив якОСОБА_3 виніс в руках рушницю замотану в ганчірку. Про те , що вони їдуть скоювати крадіжку , він не знав , ОСОБА_3 пояснив , що про все домовився.

Свідки ОСОБА_22. і ОСОБА_23 суду пояснили, що вони ,як інспектори ДПС, 26.01. 2009 року перебували на чергуванні і отримали вказівку про затримання легкового автомобіля «Нива » з причепом, на якому поїхали з с. Кашпури крадії металобрухту , які погрожували людям рушницею. Тоді вони поїхали в с. Кашпури і з пояснень людей дізнались , що було двоє чоловіків з мисливською рущницею , якою вони їм погрожували і втекли.Повернувшись в м. Ромни на вул. Луценка вони випадково побачили і затримали даний автомобіль під керуванням водія ОСОБА_3. З ним був пасажир- чоловік у камуфляжній формі зеленого кольору , який намагався втекти. ОСОБА_3 , якого вони знали раніше , був одягнутий у камуфляжну куртку і чорну спортивну шапку. Зброю вони у них не питали і не вилучали, тільки доставили їх до відділу міліції. На причепі бачили кисневий балон для зварювання.

Письмовими доказами по справі є: рапорт чергового Роменського МВ УМВС про надходження повідомлення від ОСОБА_21 про викрадення металобрухту (т. 1 а.с. 14); заява директора ДП ДГ «Іскра» про притягнення до відповідальності осіб, що вчинили крадіжку металевого жолоба гноєтранспортера, довжиною 11,4 м. 26.01.2009 року (т. 1 а.с. 17); довідка про балансову вартість металевого жолоба ( т. 1 а.с. 18); копія доповідної записки бригадира МТФ ОСОБА_9 про крадіжку з сараю 26.01.2009 р. (т. 1 а.с. 22); протокол огляду місця події з фототаблицею до нього території МТФ та сараю в с. Кашпури, в якому відображено, що в сараї була зірвана металева пластина гноєтранспортеру довжиною 75 м, а на снігу біля воріт сараю виявлено слід транспортного засобу, який був зафіксований ( т. 1 а. с. 24-26); протокол огляду місця події з фототаблицею до нього - автомобіля «Нива» з причепом ( т. 1 а. с. 27-31), в якому відображено, що в багажному відділенні автомобіля знаходяться шланги, різак та газовий балон, а в причепі кисневий балон, лом і три металеві відрізки від гноєтранспортеру, які були визнані речовими доказами; протоколи огляду місця події з фототаблицею території ТОВ «Суми-Укртех» по вул. Дудіна, 18 (т. 1 а. с. 33-36), в яких відображено, що при огляді 19-ти металевих пластин, проведено їх обмір та зважування, загальна вага яких склала 1350 кг і вони були визнані речовими доказами; протокол огляду місця події автомобіля «Нива» ВАЗ - 2121 (т. 1 а. с. 39), з якого відомо, що між передніми сидіннями виявлено в мисливському чохлі 14 набоїв 12 калібру до мисливської гладкоствольної рушниці, а в багажнику газовий балон з редуктором, пристрій для різки металу, ножівка, рожкові ключі; протоколом огляду місця пригоди території МТФ за сараєм №5 в с. Кашпури (т. 1 а. с. 40); акт про результати інвентирізації в ДП ДГ «Іскра» (т. 1 а.с. 62-64), з якого відомо про нестачу, в наслідок крадіжки металевих пластин гноєтранспортеру; довідка ДП ДГ «Іскра» про те, що територія МТФ в с. Кашпури охороняється цілодобово( т. 1 а.с. 66) та накази директора ДП ДГ «Іскра» про прийняття на роботу сторожів (т. 1 а.с. 67-69); протоколи пред»явлення особи підозрюваного ОСОБА_3 для впізнання з фототаблицями до них свідкамОСОБА_5, ОСОБА_10, ОСОБА_9., ОСОБА_7 (т. 1 а. с. 111-112, 113-114, 115-116, 117-118), з яких відомо, що всі, крім ОСОБА_7, впізнали ОСОБА_3 як чоловіка, який 26.01.2009 року на МТФ в с. Кашпури погрожував їм зброєю; протоколи пред»явлення особи ОСОБА_4 для впізнання з фототаблицями до них свідкам ОСОБА_5, ОСОБА_10, ОСОБА_18 (т. 2 а. с. 112-113, 114-115, 125-126), з яких відомо, що всі свідки впізнали ОСОБА_4, як другого чоловіка, який перебував в сараї МТФ в с. Кашпури 26.01.2009 року; протокол пред»явлення фотографії особи для впізнання свідку ОСОБА_15(т. 2 а.с. 127), в якому вказано, що свідок впізнав ОСОБА_4, як чоловіка, який 26.01.2009 року перебував у відділі міліції; протоколи очних ставок між ОСОБА_11 та ОСОБА_10 ( т. 1 а.с. 119-120) з якого відомо, що вони обоє підтвердили, що бачили 26.01.2009 року в сараї чоловіка зі зброєю, а також міжОСОБА_3 і ОСОБА_4 (т. 1 а.с. 273-277), в яких ОСОБА_3 пояснив, що коли люди зайшли до сараю, то вони кричали «Ось вони, лови їх.», між ОСОБА_3. іОСОБА_5 (т. 1 а.с. 276-277), в якому ОСОБА_3 пояснив, що тільки після того як люди почали кричати «Ось вони», він почав змотувати шланги і у нього в руках, можливо, були палка, лом, різак, але не зброя, на що ОСОБА_5 заперечив і пояснив, що у ОСОБА_3 в руках була рушниця, між ОСОБА_3 і ОСОБА_10 (т. 1 а.с. 278-279), в якому ОСОБА_10 підтвердив свої покази про наявність рушниці, якою чоловік погрожував людям, сказавши «Стій, стріляти буду» і направився до дверей, між ОСОБА_3 і ОСОБА_9 (т. 1 а.с. 280-281), між ОСОБА_3 і ОСОБА_7 (т. 1 а.с. 282-283), в яких свідки також підтвердили свої покази про погрози чоловіка з рушницею, між ОСОБА_13 і ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 287-288), між ОСОБА_16 і ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 289-291), між ОСОБА_14 і ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 292-295), між ОСОБА_15 і ОСОБА_3 (т. 1 а.с 296-298), в яких свідки підтвердили свої покази; протокол відтворення обстановки та обставин події з фототаблицею до нього з участю свідка ОСОБА_4 (т. 1 а. с. 173-176 ); висновок судово-трасологічної експертизи (т. 1 а.с. 184-188), з якого відомо, що слід шини сфотографований під час огляду місця події 26.01.2009 року залишений передніми колесами ВАЗ -2121, державний номер НОМЕР_1, яким керував ОСОБА_3; протокол вилучення вогнепальної зброї та боєприпасів вдома у ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 191): рушниці ТОЗ-34, 12 калібру, карабіну ТОЗ -17-01, 5,6 калібру, одного патрона 12 калібру та 147 набоїв 5,6 калібру; висновок балістичної експертизи з фототаблицею (т. 1 а. с. 197-202), згідно з яким рушниця ТОЗ-34, 12 калібру, карабін ТОЗ -17-01, 5,6 калібру є вогнепальною зброєю, виготовлені заводським способом і придатні для стрільби; протокол огляду вищевказаної вогнепальної зброї (т. 1 а. с. 207), які були визнані речовими доказами по справі; висновок будівельно-технічної експертизи з фототаблицею (т. 1 а.с. 216-221, т. 2 а.с. 131-136), згідно з яким залишкова вартість частин жолобу транспортера, викрадених з МТФ с. Кашпури, в розукомплектованому вигляді, довжиною 18, 2 м складає 974 грн, а довжиною 11,7 м. 610 грн; довідка про вартість 1-го кг металобрухту 1 грн 20 коп. станом на 26.01.2009 року ( т. 1 а.с. 325); протокол відтворення обстановки та обставин події з фототаблицею до нього з участю підсудного ОСОБА_3 ( т. 1 а.с. 260-262); висновок експертизи цілого по частинам з фототаблицею (т. 2 а.с. 141-156), згідно якого лист металу, що зберігається на приймальному пункті по вул. Дудіна в м. Ромни та залишок металевої конструкції від гноєтранспортеру у приміщенні МТФ № 5 в с. Кашпури, до розподілу являли собою одне ціле.

Проаналізувавши зібрані по справі докази, суд вважає, що вина підсудного в скоєнні вищевказаного злочину доведена повністю і його дії слід кваліфікувати за ст. 187 ч.3 КК України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров»я особи (розбій) та з проникненням до приміщення.

Крім того, після зміни обвинувачення в суді прокурор державний обвинувач по справі, дії підсудного ОСОБА_3. по факту заволодіння ним 23.01.2009 року 14-тю відрізками металевого жолобу гноєтранспортера довжиною 18,2 м., вагою 800 кг з сараю № 5 МТФ в с. Кашпури, належного ДП ДГ «Іскра», перекваліфікувала на ст. 185 ч. 3 КК України, як скоєння ним таємного викрадення чужого майна, поєднане з проникненням до приміщення.

Але суд вважає, що в ході як досудового слідства, так і в суді, не було добуто достовірних доказів вини підсудного ОСОБА_3 в скоєнні ним 23.01.2009 року крадіжки металевого жолобу гноєтранспортера довжиною 18,2 м., вагою 800 кг з сараю № 5 МТФ в с. Кашпури, належного ДП ДГ «Іскра».

Підсудний ОСОБА_3 пояснив, що 23.01.2009 року він знайшов вищевказані металеві пластини в бур»яні за 150 метрів від сараю, розташованого скраю від польової дороги, погрузив їх в «Ниву» без причепа і потім здав на пункт прийому металобрухту по вул. Дудіна в м. Ромни. До сараю він взагалі не заходив і нікого не бачив і не чув. Свої покази по цьому епізоду ОСОБА_3 не змінював.

Свідок ОСОБА_19 охоронник МТФ, який 23.01.2009 року бачив на відстані 50-60 м від себе чоловіка в камуфляжному костюмі біля входу в сарай і кричав йому, достовірно пояснити, що це саме був ОСОБА_3., і що це був автомобіль «Нива», за кермом якого був також ОСОБА_3, не зміг. Навпаки з його пояснень відомо, що автомобіль з причепом він побачив з другого боку на відстані 200 м від сараю, а чоловіка з іншого боку сараю. Чи саме той чоловік вирізав металеві пластини в сараї і чи почув його крик той чоловік, він не може стверджувати достовірно.

Під час очної ставки між ОСОБА_19 та ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 300) свідок ОСОБА_19 підтвердив, що 23.01.2009 року з сараю автомобіль «Нива» не виїжджав.

А під час очної ставки між ОСОБА_9 і ОСОБА_3 (т. 1 а.с. 301) свідок ОСОБА_9 пояснила, що вперше про крадіжки з того ж самого сараю металевих пластин стало відомо на початку січня 2009 року, коли було вирізано близько 10 метрів, а 23.01.2009 року виявили ще крадіжку 20 метрів гноєтранспортеру, 2-х редукторів і 18-ти поїлок.

Все це свідчить про те, що вина підсудного ОСОБА_3 по пред»явленому обвинуваченню за ст. 185 ч. 3 КК України по епізоду крадіжки 23.01.2009 року не доведена, а тому по цій статті він повинен бути виправданий за недоведеністю його участі у вчиненні даного злочину.

В той же час, покази підсудного ОСОБА_3 про те, що у нього не було зброї і він нею не погрожував 26.01.2009 року, суд розцінює як спосіб уникнути відповідальності за скоєне, так як його покази суперечать показам всіх вищевказаних у вироку свідків, які бачили рушницю і чули як ОСОБА_3 нею їм погрожував, а його погрози вони сприймали реально.

Крім того, сам ОСОБА_3 пояснив при огляді автомобіля 26.01.2009 року, що він єгер і завжди возить з собою рушницю. У нього при огляді в автомобілі були виявлені 14 набоїв 12-го калібру до цієї мисливської рушниці і цю ж рушницю йому слідча ОСОБА_14 помилково дозволила забрати, а ОСОБА_15 зауважив, що потрібно її загорнути. А вдома у ОСОБА_3 27.01.2009 року ця ж мисливська рушниця була вилучено та один патрон 12-го калібру до неї.

Все це підтверджено показами свідків ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_13 і ОСОБА_12, протоколом огляду автомобіля, протоколом вилучення зброї вдома у ОСОБА_3

Багаточисельні версії в показах підсудного ОСОБА_3 на досудовому слідстві і в суді про те, що у нього в руках 26.01.2009 року була палка для самооборони, загорнута в ганчірку, а потім лом, різак чи вудочка, не знайшли свого підтвердження в суді. Також не підтверджені його покази про те, що це не він, аОСОБА_4, стояв з предметом, який люди могли сприйняти як зброю. При пред»явленні для впізнанняОСОБА_4 свідки ОСОБА_5 і ОСОБА_10 впізнали його, як другого чоловіка, який знаходився в сараї і змотував шланги, а не стояв зі зброєю, на відміну від ОСОБА_3 З довідки Роменського МВ УМВС відомо, що за ОСОБА_4 вогнепальна зброя не реєструвалася і власником зброї він не являється (т. 2 а.с. 129), а ОСОБА_3 навпаки має дозвіл на носіння вогнепальної зброї в зв»язку з трудовою діяльністю.

Позиція захисту про те, що в діях підсудного ОСОБА_3 відсутній склад злочину, передбачений ст. 187 ч. 3 КК України, тобто розбійного нападу, суд вважає хибною і не достовірною, так як вона не відповідає показам свідків та об»єктивним обставинам справи.

Призначаючи покарання, суд враховує характер і ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є особливо тяжким , та особу винного, який раніше не засуджувався, працював і позитивно характеризувався за місцем роботи, має на утриманні неповнолітніх дітей, на яких сплачує аліменти.

Суд приймає до уваги, що підсудний вину не визнав і в скоєному не розкаявся, а навпаки намагався шляхом обману запевнити суд, що він сплатив ДП ДГ «Іскра» 14.07.2009 року завдані збитки в розмірі 30 тис. 916 грн. Після перевірки і з показів директора ДП ДГ «Іскра» ОСОБА_24 з»ясувалося, що ОСОБА_3 збитки не сплатив, а отримав довідку за обіцянку розрахуватись. Тільки після з»ясування цього він сплатив ДП ДГ «Іскра» 1584 грн. Тому цю обставину суд не може врахувати, як пом»якшуючу його відповідальність, і не знаходить інших підстав для застосування до підсудного ст. 69 КК України.

За таких обставин, суд вважає, що підсудному слід призначити покарання у вигляді позбавлення волі на мінімальний термін, передбачений санкцією статті, з конфіскацією всього належного йому майна.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу слід змінити з підписки про невиїзд на утримання під вартою, взявши його під варту в залі суду.

З підсудного ОСОБА_3 слід стягнути витрати за проведення двох балістичних і трасологічної експертизи загальною вартістю 6277 грн. 92 коп., перерахувавши ці кошти на рахунок НДЕКЦ при УМВС в Сумській області, код 25574892, р/р 35221004000389, МФО 837013, банк УДК в Сумській області, а за проведення будівельно-технічної експертизи в розмірі 640 грн., перерахувавши ці кошти на рахунок ПП «Роменекс Л» р/р 26005301640863 в філії ПІБ м. Ромни ЄДРПОУ 34254953, МФО 337256.

Речові докази : рушницю ТОЗ-34Р, яка знаходиться на зберіганні в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС, а також автомобільний причеп марки ХТ 81024, 1991 року випуску, державний номер НОМЕР_2, газо-різальне обладнаня, що належить ОСОБА_3., як знаряддя злочину, що знаходяться на подвірї Роменського МВ УМВС, а також карабін ТОЗ -17-01, 5,6 калібру, № 0666, який знаходиться на зберіганні в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС, слід конфіскувати на користь держави; номерний знак, який знаходиться на зберіганні в камері зберігання речових доказів Роменського МВ УМВС, слід знищити; транспортний засіб автомобіль ВАЗ-2121, державний номер НОМЕР_1, який належить ОСОБА_25, що зберігається на подвірї Роменського МВ УМВС, слід повернути власнику ОСОБА_25; патронташ з 15-тю мисливськими набоями 12 калібру та 147 набоїв 5,6 калібру, які зберігаються в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС, слід повернути ОСОБА_3.; 16 відрізків металевих пластин від гноєтранспортеру, що зберігаються на території дільниці прийому металобрухту по вул. Дудіна, 18 в м. Ромни, та три відрізки металевих пластин від гноєтранспортеру, які зберігаються на подвірї Роменського МВ УМВС, слід передати в розпорядження ДП ДГ «Іскра».

Керуючись ст. ст. 323-324 КПК України, суд

З А С У Д И В:

ОСОБА_3 визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 187 ч.3 КК України і призначити йому покарання за цією статтею - 7 (сім) років позбавлення волі ,з конфіскацією всього належного йому майна.

За ст. 185 ч.3 КК України ОСОБА_3 виправдати.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу змінити з підписки про невиїзд на утримання під вартою, взявши його під варту в залі суду.

Строк відбування покарання рахувати з 19 листопада 2009 року.

Стягнути з ОСОБА_3 витрати за проведення двох балістичних і трасологічної експертиз загальною вартістю 6277 грн. 92 коп., перерахувавши ці кошти на рахунок НДЕКЦ при УМВС в Сумській області, код 25574892, р/р 35221004000389, МФО 837013, банк УДК в Сумській області, та за проведення будівельно-технічної експертизи в розмірі 640 грн., перерахувавши ці кошти на рахунок ПП «Роменекс Л» р/р 26005301640863 в філії ПІБ м. Ромни ЄДРПОУ 34254953, МФО 337256.

Речові докази : рушницю ТОЗ-34Р, яка знаходиться на зберіганні в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС, а також автомобільний причеп марки ХТ 81024, 1991 року випуску, державний номер НОМЕР_2, газо-різальне обладнаня, що належить ОСОБА_3, як знаряддя злочину, що знаходяться на подвірї Роменського МВ УМВС, а також карабін ТОЗ -17-01, 5,6 калібру, № 0666, який знаходиться на зберіганні в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС - конфіскувати на користь держави; номерний знак, який знаходиться на зберіганні в камері зберігання речових доказів Роменського МВ УМВС, - знищити; транспортний засіб автомобіль ВАЗ-2121, державний номерНОМЕР_1, який належить ОСОБА_25, що зберігається на подвірї Роменського МВ УМВС, - повернути власнику ОСОБА_25; патронташ з 15-тю мисливськими набоями 12 калібру та 147 набоїв 5,6 калібру, які зберігаються в сховищі зброї та вибухових пристроїв Роменського МВ УМВС, - повернутиОСОБА_3; 16 відрізків металевих пластин від гноєтранспортеру, що зберігаються на території дільниці прийому металобрухту по вул. Дудіна, 18 в м. Ромни, та три відрізки металевих пластин від гноєтранспортеру, які зберігаються на подвірї Роменського МВ УМВС, - передати в розпорядження ДП ДГ «Іскра».

Вирок може бути оскаржено до Сумського апеляційного суду протягом 15-ти діб з моменту його проголошення, а засудженому - з моменту отримання копії вироку, через Роменський міськрайонний суд.

Суддя підпис…

Копія вірна:

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО

МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ О.М.ОЧИРГОРАЄВА

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення19.11.2009
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу6796195
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-110/2009

Вирок від 26.10.2009

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Приймак Г. І.

Вирок від 26.10.2009

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Приймак Г. І.

Постанова від 20.07.2009

Кримінальне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Колодко Л.В.

Постанова від 20.07.2009

Кримінальне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Колодко Л.В.

Вирок від 16.03.2009

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Дудник А.С.

Вирок від 16.07.2009

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Архангельський А.М.

Вирок від 21.09.2009

Кримінальне

Олександрівський районний суд Донецької області

Куліков В.В.

Вирок від 16.03.2009

Кримінальне

Євпаторійський міський суд Автономної Республіки Крим

Дудник А.С.

Постанова від 16.07.2009

Кримінальне

Межівський районний суд Дніпропетровської області

Риб'янець С.А.

Вирок від 21.09.2009

Кримінальне

Олександрівський районний суд Донецької області

Куліков В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні