Ухвала
від 05.06.2018 по справі 317/2521/14-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу Справа №

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний № 317/2521/14 Головуючий у 1 інстанції: Громова І.Б.

Провадження № 22-ц/778/8/18 Суддя-доповідач: ОСОБА_1

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2018 року м. Запоріжжя

Апеляційний суд Запорізької області у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого: Дашковської А.В.,

суддів: Кримської О.М.,

ОСОБА_2,

секретар: Евальд Д.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника прокурора Запорізької області про залучення до участі у справі правонаступники відповідача у справі за позовом прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації до ОСОБА_3 сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_4, Реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Запорізької області, третя особа: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про визнання незаконним та скасування рішення ОСОБА_3 сільської ради, визнання недійсним державного акту на право приватної власності на землю, скасування запису про державну реєстрацію державного акта, скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, витребування та звільнення земельної ділянки, за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 сільської ради Запорізького району Запорізької області, Запорізької обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про захист права власності з апеляційною скаргою заступника прокурора Запорізької області на рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 15 травня 2015 року в частині позову прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації ,-

ВСТАНОВИВ:

У травні 2014 року прокурор Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації звернувся до суду з позовом, який в процесі розгляду справи уточнював, до ОСОБА_3 сільської ради Запорізького району Запорізької області, ОСОБА_4, Реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Запорізької області, третя особа: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про визнання незаконним та скасування рішення ОСОБА_3 сільської ради, визнання недійсним державного акту на право приватної власності на землю, скасування запису про державну реєстрацію державного акта, скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, витребування та звільнення земельної ділянки.

В липні 2014 року ОСОБА_4 звернулась до суду з зустрічним позовом до ОСОБА_3 сільської ради Запорізького району Запорізької області, Запорізької обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Державна інспекція сільського господарства у Запорізькій області про захист права власності.

Рішенням Запорізького районного суду Запорізької області від 15 травня 2015 року в позові прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації відмовлено. В зустрічному позову ОСОБА_4 відмовлено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням суду, заступник прокурора Запорізької області подав апеляційну скаргу.

Рішенням Апеляційного суду Запорізької області від 09 грудня 2015 року апеляційну скаргу заступника прокурора Запорізької області задоволено частково. Рішення Запорізького районного суду Запорізької області від 15 травня 2015 року у даній справі змінено. В мотивувальній частині виключено із рішення суду посилання на сплив позовної давності за позовними вимогами прокурора і ст.267 ЦК України. В іншій частині рішення залишено без змін.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 18 травня 2016 року касаційну скаргу заступника прокурора Запорізької області задоволено частково. Рішення Апеляційного суду Запорізької області від 09 грудня 2015 року в частині позову прокурора Запорізького району Запорізької області в інтересах держави в особі Запорізької обласної державної адміністрації скасовано, справу в цій частині передано на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.

При новому розгляді справи в суді апеляційної інстанції заступник прокурора Запорізької області подав клопотання про залучення до участі у справі правонаступника відповідача ОСОБА_3 сільської ради Запорізької області - Долинської сільської ради.

В заяві зазначив, що відповідно до рішення Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області від 24 травня 2016 року №1 Про добровільне об'єднання територіальних громад вирішено об'єднати територіальні громади сіл Долинське, ОСОБА_5, Новослобідка, Хортиця, Бабурка, селищ Високогірне, Канцерівка, Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, сіл Розумівка, Нижня Хортиця, ОСОБА_3 сільської ради Запорізького району Запорізької області в Долинську сільську територіальну громаду (об'єднану) Запорізького району Запорізької області з центром у селі Долинське.

Згідно із пунктом 3 зазначеного рішення правонаступником активів і пасивів (зобов'язань) Долинської, ОСОБА_3 ради визначено Долинську сільську раду, утворену внаслідок добровільного об'єднання.

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ОСОБА_3 сільську раду (ідентифікаційний код юридичної особи 24912160) як юридичну особу припинено 06 вересня 2016 року.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку він замінив.

З'ясувавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи та надані докази, колегія суддів дійшла висновку про наявність підстав для залучення правонаступника відповідача у цій справі ОСОБА_3 сільської ради - Долинської сільської ради (70420, Запорізька область, Запорізький район, с. Долинське, вул. Центральна, буд. 37).

Керуючись ст. 55 ЦПК України, апеляційний суд,

УХВАЛИВ:

Залучити до участі до участі у справі правонаступника відповідача ОСОБА_3 сільської ради - Долинську сільську раду.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст ухвали складений 05 червня 2018 року.

Головуючий:

Судді:

СудАпеляційний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення05.06.2018
Оприлюднено12.06.2018
Номер документу74588486
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —317/2521/14-ц

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.10.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Ухвала від 07.08.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

Постанова від 01.05.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Запорізький районний суд Запорізької області

Нікітін В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Крилова О. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні