Ухвала
від 03.04.2019 по справі 341/571/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/571/19

Номер провадження 1-кс/341/156/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

03 квітня 2019 року м. Галич

Слідчий суддя Галицького районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4

розглянувши у судовому засіданні в м. Галич в приміщенні Галицького районного суду Івано-Франківської області клопотання слідчого т.в.о. начальника СВ Галицького відділення поліції Тисменицького ВП ГУ Національної поліції в Івано-Франківській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором Галицького відділу Тисменицької місцевої прокуратури ОСОБА_3 , внесеного в рамках кримінального провадження № 12019090140000114 від 01 квітня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про проведення обшуку, -

в с т а н о в и в :

Клопотання про надання дозволу на обшук житла відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Слідчий СВ Галицького ВП ГУНП ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2».

З матеріалів клопотання вбачається, що 01.07.2005 року компанією «Druce Corporate Holdings Limited» (далі по тексту «Друс Корпорейт Холдингз Лімітед») та ОСОБА_5 засновано Товариство з обмеженою відповідальністю «Русава-К» (далі по тексту - Товариство).

Відповідно до пунктів 3.1, 7.3. статуту Товариства частка в статутному фонді (капіталі) компанії «Друс Корпорейт Холдингз Лімітед», від імені якої виступав перший директор ОСОБА_6 , складала 97,21% майнового вкладу на загальну суму 690140 доларів США (за курсом НБУ на 21.06.2005 - 3488657,70 грн.), частка ОСОБА_5 складала 2,79% майнового вкладу на загальну суму 100000 грн.

ОСОБА_6 у період часу з 01.06.2014 проходив службу в другому батальйоні спеціального призначення «Донбас» військової частини № НОМЕР_1 , увесь цей час знаходився в зоні проведення Антитерористичної операції (Донецька, Луганська області) та 19.08.2014 загинув.

Користуючись фактом перебування ОСОБА_6 в зоні проведення АТО, невстановлені слідством особи, наслідуючи підпис останнього, підробили протокол від 06.08.2014 № 20 зборів учасників ТОВ «Русава-К», які нібито проходили у місті Києві, відповідно до якого ОСОБА_6 06.08.2014 звільнявся з посади генерального директора ТОВ «Русава-К» та з 07.08.2014 генеральним директором товариства призначався ОСОБА_5 .

У свою чергу, ОСОБА_5 , діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, у групі спільно та за попередньою змовою з посадовими особами Товариства та службовими особами органів державної влади та місцевого самоврядування, переслідуючи мету подальшого незаконного збагачення шляхом заволодіння майном підприємства, достовірно знаючи про трагічну загибель ОСОБА_6 та відповідно його відсутність 06.08.2014 у м. Києві, а також про недостовірність відомостей, зазначених у вищевказаному протоколі, використав зазначений документ, подавши його державному реєстратору Кагарлицького районного управління юстиції в Київській області для проведення відповідної реєстраційної дії та протиправно набув передбачені п.12.2.2 Статуту повноваження генерального директора Товариства, а саме від імені товариства, без доручення виконувати дії, укладати угоди, договори, контракти, представляти інтереси товариства у відносинах з органами державної влади і управління, організаціями, підприємствами, державними установами з усіх питань поточної діяльності, розпоряджатися майном товариства, отримавши таким чином, крім іншого, можливість розпорядження грошовими коштами Товариства, що знаходяться на його банківських рахунках.

З метою подальшої реалізації свого злочинного умислу, ОСОБА_5 , маючи на меті заволодіти грошовими коштами Товариства, знаходячись у невстановленому досудовим розслідуванням місці о 11:59:59 26.08.2014 організував участь ТОВ «Русава-К» у проведених ТБ «Електронні торги України» електронних торгах по лоту №106827, під час яких реалізовувалося майно підконтрольного ОСОБА_5 підприємства - ЗАТ «Міжнародна агропромислова компанія», а саме автотранспорт, сільськогосподарська техніка та обладнання у кількості 280 одиниць, що належало на праві власності вказаному ЗАТ та знаходилося за адресами: АДРЕСА_1 ; Київська область, Кагарлицький район, с Миронівка; Київська область, Кагарлицький район, с. Липовець; Київська область, Кагарлицький район, с. Переселення; Черкаська область, Маньківський район, с. Молодецьке; Черкаська область, Маньківський район, с. Буки, внаслідок чого переміг у цих торгах, придбавши вказане майно за 1299176 грн.

У подальшому, продовжуючи реалізацію спільного злочинного умислу, спрямованого на заволодіння вказаними грошовими коштами, не виконавши обов`язки щодо отримання протоколу аукціону, договору купівлі-продажу та актів приймання-передачі майна, не вживши заходи для державної реєстрації придбаного на зазначених електронних торгах вказаного рухомого майна та взяття його на баланс ТОВ «Русава К», використовуючи протиправно набуті повноваження щодо розпорядження майном Товариства та, діючи з метою заволодіння цим майном, ОСОБА_5 10.09.2014, знаходячись у місті Кагарлику, підписав від імені ТОВ «Русава К» з підконтрольним собі підприємством ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» договір погашення боргу, який нібито виник відповідно до правовідносин цесії.

Відповідно до вказаного договору, ТОВ «Русава-К» передало на виконання боргових зобов`язань у власність ТОВ «Тенісний клуб «Дніпро-2» придбане 26.08.2014 на електронних торгах майно ЗАТ «Міжнародна агропромислова компанія», а саме: автотранспорт, сільськогосподарську техніку та обладнання (225 одиниць автотранспортної, сільськогосподарської техніки, сільськогосподарське обладнання, а також 32 цистерни (залізничних вагонів).

При цьому, з метою надання видимості законності дій, у вступній частині зазначеного договору ОСОБА_5 зазначив, що його укладенню передувало невиконання ТОВ «Русава-К» умов Угоди про порядок погашення боргу б/н від 24 березня 2014 року, а саме непогашення в установлені терміни заборгованості в сумі 3388000 грн. перед ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2».

Усі зазначені договори зі сторони ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» підписував заступник ОСОБА_7 .

Поряд з наведеним, допитана на досудовому слідстві головний бухгалтер ТОВ «Русава-К» ОСОБА_8 повідомила, що їй нічого не відомо з приводу боргу товариства «Русава-К» в сумі 3388000 грн. перед ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2», а також укладення договору погашення боргу.

Разом з тим, допитаний ОСОБА_7 підтвердив підписання ним договорів, проте про обставини виникнення боргу ТОВ «Русава-К» перед ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» нічого пояснити не зміг. Також, останній нічого не пояснив з приводу підставності передачі автомобільної техніки, що не знаходилась на балансі ТОВ «Русава-К».

Допитаний на досудовому слідстві ОСОБА_9 показав, що до нього звернувся ОСОБА_5 з проханням допомогти у вирішенні проблем, пов`язаних з рейдерським захопленням ТОВ «Русава-К». Крім того, в лютому 2015 року ОСОБА_5 призначив його директором ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» та надав документи щодо передачі в оренду нерухомого майна ТОВ «Русава-К», а також догори погашення заборгованості за рахунок передачі рухомого майна (СГ техніка та транспортні засоби).

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення вищевказаного тяжкого кримінального правопорушення, відшукування документів та предметів, які зберегли на собі сліди вчинення даного злочину, виникла необхідність у проведенні обшуку офісного приміщення ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» за адресою: м. Київ, Голосіївський район, вул. Ямська, б. 32.

Орган досудового розслідування має достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, що стосуються нерухомого та рухомого майна ТОВ «Русава-К» з боку володільця, або інших осіб, причетних до вчинення зазначених кримінальних правопорушень: ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_9 , а тому проведення обшуку є єдиним способом досягнення завдань досудового розслідування.

За вказаних обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, оскільки отримати у добровільному порядку зазначене - за допомогою ряду процесуальних та слідчих дій органом досудового розслідування до останнього часу не представляється за можливе, зважаючи на факти створення перешкод у можливості їх отримання з- посиланням на різного роду обставини.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно офісне приміщення за адресою: м. Київ, вул. Ямська, б. 32 належить ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» (ЄДРПОУ 24089789).

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

З огляду на викладене, для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, встановлення фактів, що підлягають доказуванню в ході провадження, а також прийняття законного і обгрунтованого рішення та досягнення завдань даного кримінального провадження, керуючись ст.ст. 40, 234 КПК України, слідчий клопоче про задоволення даного клопотання.

Прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали та просили про його задоволення.

Дослідивши матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю клопотання підставним.

З копії інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно видно, що офісне приміщення за адресою: м. Київ, вул. Ямська, б. 32 належить ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» (ЄДРПОУ 24089789) (а.с.132-133).

Також із копії протоколу допиту свідка ОСОБА_9 вбачається із його показів, що до нього звернувся ОСОБА_5 з проханням допомогти у вирішенні проблем, пов`язаних з рейдерським захопленням ТОВ «Русава-К». Крім того, в лютому 2015 року ОСОБА_5 призначив його директором ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» та надав документи щодо передачі в оренду нерухомого майна ТОВ «Русава-К», а також догори погашення заборгованості за рахунок передачі рухомого майна (СГ техніка та транспортні засоби) (а.с.31-33).

Згідно з ч. 1 ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За змістом ч. 3 ст.234КПК України передбачено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Ст. 235 КПК України, зокрема ч.2зазначає, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Стороною кримінального провадження, яка звернулась із даним клопотанням, поза розумним сумнівом доведено, що з метою відшукання та вилучення речей і документів, здобутого в результаті вчинення кримінального правопорушення, є необхідність у проведенні обшуку, а тому, враховуючи, що подане клопотання відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 110, 234 КПК України, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим, а тому є таким, що підлягає до задоволення.

На підставівикладеного і керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в:

Надати дозвілна проведенняобшуку офісного приміщення за адресою: м. Київ, вул. Ямська, б. 32, де зареєстроване та здійснює діяльність ТОВ «Теннісний клуб «Дніпро-2» (ЄДРПОУ 24089789), що на праві власності належить товариству, з метою виявлення, фіксації та вилучення документів (в тому числі електронних), предметів та речей, які зберегли на собі сліди вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, зокрема стосуються реєстраційних документів, документів купівлі-продажу корпоративних прав, нерухомого та рухомого майна ТОВ «Русава-К» (ЄДРПОУ 33451012), а також чорнових записів, платіжних документів і відомостей про рух грошових коштів.

Ухвала дозволяє проникнути до іншого володіння один раз.

Строк дії ухвали один місяць з моменту винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80920313
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —341/571/19

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 08.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 05.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 04.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

Ухвала від 03.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

Юсип І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні