Вирок
від 12.05.2008 по справі 1-341/08
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-341/08

ВИРОК

Іменем України

12 травня 2008 року Голосіївсь кий районний суд м. Києва в ск ладі: головуючого - судді Риба ка І.О., при секретарі Дмитріє вій І.В., з участю державного о бвинувача Рибалка Ю.В., розгл янувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу п ро обвинувачення -

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, у родженця с Ладан Прилуцько го району Чернігівської обл. , громадянина України, укра їнця, освіта середня, не одруженого, не працюючого, з ареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимог о в силу ст. 89 КК України, -

у вчиненні злочину, передб аченого ч. 1 ст. 309 КК України,

встановив:

ОСОБА_1 у листопаді 2007 ро ку, знаходячись на околиці с. Ладан Прилуцького району, Ч ернігівської області, у невс тановленому слідством місці шляхом відокремлення листя та верхівок від стебла дикор остучої сухої коноплі незако нно придбав для особистого в живання без мети збуту нарко тичний засіб - канабіс. Зірва не листя та верхівки коноплі ОСОБА_1 переніс на подвір 'я будинку АДРЕСА_2 вищевк азаного села за місцем свого мешкання, де сараї подрібнив руками сухе листя та верхівк и коноплі, тим самим незаконн о виготовив наркотичний засі б - канабіс висушений вагою 11, 8 г, частину якого помістив у з горток з уривку газети, а інш у частину помістив до пакету полімерного матеріалу білог о кольору з кольоровим друко м малюнка та напис «Паста Вап няку», та в подальшому поклав їх у середину дорожньої сумк и де став незаконно зберігат и його без мети збуту.

05.02.2008 ОСОБА_1, незаконно зб ерігаючи вказаний наркотичн ий засіб своїй дорожній сумц і, маршрутним таксі сполучен ням «Ладан-Київ» незаконно п еревіз наркотичний засіб з с Ладан, Прилуцького району, Ч ернігівської області до м. Ки єва, а саме до зупинки станці я метро «Чернігівська» в м. К иєві.

В подальшому 05.02.2008 ОСОБА_1 електропоїздом Київського м етрополітену зі станції «Чер нігівська» комунального під приємства „Київський метроп олітен" в м. Києві доїхав до ст анції „Виду бичі" КП „Київськ ий метрополітен" в м. Києві, д е об 11 год. 20 хв. у вестибулі зазн аченої станції був затримани й працівником міліції, який в службовому кабінеті в прису тності понятих під час прове дення поверхневого огляду од ягу ОСОБА_1 та речей, вияви в та вилучив з дорожньої сумк и, яку ОСОБА_1 тримав у рук ах, згорток з уривку газети т а пакет з полімерного матері алу білого кольору з кольоро вим друком малюнка та написо м «Паста Вапняку», які містил и висушену, подрібнену речов ину рослинного походження зе леного кольору, а саме особли во небезпечний наркотичний з асіб канабіс висушений вагою 11, 8 г.

Згідно висновку хімічної е кспертизи № 352х від 01.03.2008, вилуче на у ОСОБА_1 подрібнена ре човина рослинного походженн я зеленого кольору та частко во подрібнені верхівки росли ни зеленого кольору, є особли во небезпечний наркотичний з асіб - канабіс.

Канабіс, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000 "Про затвердження Пе реліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прек урсорів" "Список №1 особливо не безпечних наркотичних засоб ів, обіг яких заборонено" в "Та блиці 1", є наркотичним засобо м.

В судовому засіданні ОСО БА_1 винним себе визнав повн істю та показав, що у листопа ді 2007 року на околиці с Ладан ві н обірвав листя та верхівки р ослини коноплі, та в подальшо му приготував наркотичний за сіб для власного вживання.

05.02.2008 на маршрутному таксі сп олученням «Ладан-Київ» він в иїхав в м. Київ після чого при близно о 11 год. 20 хв. на станції К иївського метрополітену «Ви дубичі» він був зупинений пр ацівником міліції, який запр опонував йому пройти до служ бового приміщення цієї станц ії, де присутності понятих пр и проведенні поверхневого ог ляду з середини спортивної с умки, яку він тримав у руках, було паперовий згорток та по ліетиленовий пакет в якому з находилась суха конопля.

Враховуючи повне визнання вини самим підсудним, суд вв ажає доцільним, відповідно д о ч. 3 ст. 299 КПК України, не досл іджувати докази стосовно фак тичних обставин справи, обме жившись поясненнями підсудн ого та дослідженням даних, ха рактеризуючих його особу.

Заслухавши підсудного, вив чивши матеріали справи, суд в важає, що вина ОСОБА_1 в ін кримінованому йому злочині д оведена повністю. Його вина в тому, що він своїми умисними діями скоїв незаконне придб ання, виготовлення, зберіга ння та перевезення наркотичн ого засобу, без мети збуту. Ді ї ОСОБА_1 слід кваліфікува ти за ч. 1 ст. 309 КК України.

Обираючи вид та міру покара ння підсудному ОСОБА_1, су д враховує вимоги статті 65 КК України щодо загальних засад призначення покарання, межі санкції ч. 1 ст. 309 КК України, о бставину, що пом'якшує покара ння -щире каяття, обставин, як і обтяжують покарання - суд не знаходить.

Враховуючи вказані обстав ини, суд приходить до висновк у про необхідність засудженн я ОСОБА_1 до покарання у ви ді позбавлення волі. Однак, в раховуючи, що вказаний злочи н відноситься до категорії с ередньої тяжкості, особу вин ного - раніше.не судимого в сил у ст. 89 КК України, на обліку у лікаря психіатра, лікаря нар колога не перебуває, суд вваж ає можливим звільнити його в ід відбування покарання з ви пробовуванням на підставі с т. 75 КК України та покласти на нього обов'язки згідно ст. 76 К К України.

Стягнути з ОСОБА_1 судов і витрати по справі - вартість проведеної хімічної експерт изи в сумі 963 грн. 28 коп.

Долю речового доказу необх ідно вирішити відповідно до ст. 81 п. 2 КГЖ України.

На підставі викладеного т а керуючись ст. ст. 323, 324 КГЖ Ук раїни,

СУД, -

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбач еного ч. 1 ст. 309 КК України, та п ризначити йому покарання у в иді 1 (одного) року позбавлення волі.

На підставі ст. ст. 75 та 76 КК У країни, звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеног о судом покарання, якщо він п ротягом іспитового строку не вчинить нового злочину та ви конає покладені на нього обо в'язки: не виїжджати за межі Ук раїни на постійне проживання без дозволу органу кримінал ьно-виконавчої системи; пові домляти органи кримінально-в йконавчої системи про зміну місця проживання, роботи або навчання і періодично з'явля тися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої сист еми. Іспитовий строк ОСОБА_ 1 встановити 1 (один) рік.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 до вступу вироку в за конну силу залишити без змін - підписку про невиїзд з пості йного місця проживання.

Стягнути з ОСОБА_1 судов і витрати в сумі 963, 28 грн. на кори сть НДЕКЦ при ГУ МВС України в м. Києві. Одержувач платежу У ДК в Київській області, р/р № 35 226002000466 код 25575285 МФО 821018 (за проведенн я хімічної експертизи та дос лідження).

Речовий доказ: канабіс, ваг ою 11, 6 г, який знаходиться в кам ері схову речових доказів ЛУ в метрополітені -знищити.

Вирок може бути оскаржено д о Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районни й суд м. Києва протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення12.05.2008
Оприлюднено30.11.2010
Номер документу8106879
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-341/08

Вирок від 29.09.2008

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Нізельковська Л.В.

Вирок від 22.12.2008

Кримінальне

Слов’яносербський районний суд Луганської області

Скворцова В.Г.

Вирок від 12.05.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Рибак І.О.

Вирок від 12.05.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Рибак І.О.

Вирок від 21.10.2008

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М.М.

Вирок від 31.10.2008

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В.М.

Вирок від 25.09.2008

Кримінальне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Дзюба Н.О.

Вирок від 13.05.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скорін А.В.

Вирок від 18.07.2008

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І.П.

Вирок від 07.08.2008

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Капля О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні