Вирок
від 12.05.2008 по справі 1-341/08
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-341/08

ВИРОК

Іменем України

12 травня 2008 року Голосіївський районний суд м. Києва в складі: головуючого - судді Рибака І.О., при секретарі Дмитрієвій І.В., з участю державного обвинувача Рибалка Ю.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу про обвинувачення -

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с Ладан Прилуцького району Чернігівської обл., громадянина України, українця, освіта середня, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимого в силу ст. 89 КК України, -

у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,

встановив:

ОСОБА_1 у листопаді 2007 року, знаходячись на околиці с. Ладан Прилуцького району, Чернігівської області, у невстановленому слідством місці шляхом відокремлення листя та верхівок від стебла дикоростучої сухої коноплі незаконно придбав для особистого вживання без мети збуту наркотичний засіб - канабіс. Зірване листя та верхівки коноплі ОСОБА_1 переніс на подвір'я будинку АДРЕСА_2 вищевказаного села за місцем свого мешкання, де сараї подрібнив руками сухе листя та верхівки коноплі, тим самим незаконно виготовив наркотичний засіб - канабіс висушений вагою 11, 8 г, частину якого помістив у згорток з уривку газети, а іншу частину помістив до пакету полімерного матеріалу білого кольору з кольоровим друком малюнка та напис «Паста Вапняку», та в подальшому поклав їх у середину дорожньої сумки де став незаконно зберігати його без мети збуту.

05.02.2008 ОСОБА_1, незаконно зберігаючи вказаний наркотичний засіб своїй дорожній сумці, маршрутним таксі сполученням «Ладан-Київ» незаконно перевіз наркотичний засіб з с Ладан, Прилуцького району, Чернігівської області до м. Києва, а саме до зупинки станція метро «Чернігівська» в м. Києві.

В подальшому 05.02.2008 ОСОБА_1 електропоїздом Київського метрополітену зі станції «Чернігівська» комунального підприємства „Київський метрополітен" в м. Києві доїхав до станції „Виду бичі" КП „Київський метрополітен" в м. Києві, де об 11 год. 20 хв. у вестибулі зазначеної станції був затриманий працівником міліції, який в службовому кабінеті в присутності понятих під час проведення поверхневого огляду одягу ОСОБА_1 та речей, виявив та вилучив з дорожньої сумки, яку ОСОБА_1 тримав у руках, згорток з уривку газети та пакет з полімерного матеріалу білого кольору з кольоровим друком малюнка та написом «Паста Вапняку», які містили висушену, подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору, а саме особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс висушений вагою 11, 8 г.

Згідно висновку хімічної експертизи № 352х від 01.03.2008, вилучена у ОСОБА_1 подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору та частково подрібнені верхівки рослини зеленого кольору, є особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс.

Канабіс, згідно Постанови Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000 "Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів" "Список №1 особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено" в "Таблиці 1", є наркотичним засобом.

В судовому засіданні ОСОБА_1 винним себе визнав повністю та показав, що у листопаді 2007 року на околиці с Ладан він обірвав листя та верхівки рослини коноплі, та в подальшому приготував наркотичний засіб для власного вживання.

05.02.2008 на маршрутному таксі сполученням «Ладан-Київ» він виїхав в м. Київ після чого приблизно о 11 год. 20 хв. на станції Київського метрополітену «Видубичі» він був зупинений працівником міліції, який запропонував йому пройти до службового приміщення цієї станції, де присутності понятих при проведенні поверхневого огляду з середини спортивної сумки, яку він тримав у руках, було паперовий згорток та поліетиленовий пакет в якому знаходилась суха конопля.

Враховуючи повне визнання вини самим підсудним, суд вважає доцільним, відповідно до ч. 3 ст. 299 КПК України, не досліджувати докази стосовно фактичних обставин справи, обмежившись поясненнями підсудного та дослідженням даних, характеризуючих його особу.

Заслухавши підсудного, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що вина ОСОБА_1 в інкримінованому йому злочині доведена повністю. Його вина в тому, що він своїми умисними діями скоїв незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичного засобу, без мети збуту. Дії ОСОБА_1 слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 309 КК України.

Обираючи вид та міру покарання підсудному ОСОБА_1, суд враховує вимоги статті 65 КК України щодо загальних засад призначення покарання, межі санкції ч. 1 ст. 309 КК України, обставину, що пом'якшує покарання -щире каяття, обставин, які обтяжують покарання - суд не знаходить.

Враховуючи вказані обставини, суд приходить до висновку про необхідність засудження ОСОБА_1 до покарання у виді позбавлення волі. Однак, враховуючи, що вказаний злочин відноситься до категорії середньої тяжкості, особу винного - раніше.не судимого в силу ст. 89 КК України, на обліку у лікаря психіатра, лікаря нарколога не перебуває, суд вважає можливим звільнити його від відбування покарання з випробовуванням на підставі ст. 75 КК України та покласти на нього обов'язки згідно ст. 76 КК України.

Стягнути з ОСОБА_1 судові витрати по справі - вартість проведеної хімічної експертизи в сумі 963 грн. 28 коп.

Долю речового доказу необхідно вирішити відповідно до ст. 81 п. 2 КГЖ України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 323, 324 КГЖ України,

СУД, -

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначити йому покарання у виді 1 (одного) року позбавлення волі.

На підставі ст. ст. 75 та 76 КК України, звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеного судом покарання, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов'язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи; повідомляти органи кримінально-вйконавчої системи про зміну місця проживання, роботи або навчання і періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи. Іспитовий строк ОСОБА_1 встановити 1 (один) рік.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 до вступу вироку в законну силу залишити без змін - підписку про невиїзд з постійного місця проживання.

Стягнути з ОСОБА_1 судові витрати в сумі 963, 28 грн. на користь НДЕКЦ при ГУ МВС України в м. Києві. Одержувач платежу УДК в Київській області, р/р № 35226002000466 код 25575285 МФО 821018 (за проведення хімічної експертизи та дослідження).

Речовий доказ: канабіс, вагою 11, 6 г, який знаходиться в камері схову речових доказів ЛУ в метрополітені -знищити.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення12.05.2008
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу8108457
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-341/08

Вирок від 29.09.2008

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Нізельковська Л.В.

Вирок від 22.12.2008

Кримінальне

Слов’яносербський районний суд Луганської області

Скворцова В.Г.

Вирок від 12.05.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Рибак І.О.

Вирок від 12.05.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Рибак І.О.

Вирок від 21.10.2008

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Кузюра М.М.

Вирок від 31.10.2008

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В.М.

Вирок від 25.09.2008

Кримінальне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Дзюба Н.О.

Вирок від 13.05.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скорін А.В.

Вирок від 18.07.2008

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І.П.

Вирок від 07.08.2008

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Капля О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні