Вирок
від 21.01.2008 по справі 1-87/2008
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-87/2008

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 січня 2008 року Голосіївськ ий районний суд м. Києва в скл аді головуючого судді - Бо йка О.В., при секретарі Огір ко Т.Ю. з участю прокурора Лубе нської Н.В., потерпілих ОСОБ А_2 та ОСОБА_3 , розглянув ши у відкритому судовому зас іданні в залі суду в м. Києві с праву про обвинуваченню

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки м. Києва, грома дянки України, українки, і з середньою освітою, одруж еної, має двох неповнолітніх дітей, не працюючої, зареєст рована та проживаючої в АДР ЕСА_1, в силу ст. 89 КК України раніше не судимої, у вчиненн і злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України

ВСТАНОВИВ:

23.02.2007 року , приблизно о 08.30 год ині, знаходячись в салоні мар шрутного таксі № 212, яке рухало сь від зупинки Кінотеатр Са лют до зупинки провулок Де міївський , з метою таємного викрадення чужого майна під судна ОСОБА_4 підійшла до громадянина ОСОБА_5, який їхав в даному маршрутному та ксі, після чого непомітно для останнього викрала з правої кишені його куртки мобільни й телефон Нокіа-Н 72 , вартіст ю 2099 гривень, з карткою мобіль ного оператора, вартістю 25 гр ивень, а всього на загальну с уму 2124 гривні.

Крім цього, ОСОБА_4 06.03.2007 ро ку , приблизно о 12.10 годин , знах одячись в салоні маршрутного таксі № 412, яке рухалось по пр-т у Науки до зупинки метро Либ ідська , з метою повторного т аємного викрадення майна гро мадян, підійшла до громадянк и ОСОБА_6, яка їхала в дано му маршрутному таксі, у якої з жіночої сумочки, застібка я кої в той момент була не закри та, викрала мобільний телефо н Нокіа 8800 , вартістю 3700 гриве нь, з карткою мобільного опер атора, вартість якої входить у загальну вартість телефон у, на рахунку якого знаходили сь гроші в сумі 500 гривень. А всь ого ОСОБА_4 В повторно тає мно викрала майно гр. ОСОБА _6 на загальну суму 4200 гривень .

Крім цього, ОСОБА_4 14.03.2007 ро ку, приблизно о 07.40 годин, знах одячись в салоні маршрутного таксі № 17, яке рухалось із Сев астопольської площі на Моско вську площу, з метою повторно го таємного викрадення майна , підійшла до громадянки ОС ОБА_7, яка їхала в даному мар шрутному таксі, у якої з жіно чої сумочки, шляхом відкрива ння блискавки викрала мобіль ний телефон Соні Еріксон 23001 , вартістю 400 гривень, з картко ю мобільного оператора, варт істю 25 гривень, на рахунку бул о 100 гривень, а також паспорт г ромадянина України на ім'я ОСОБА_7, який не представляє матеріальної цінності. Всер едині паспорта були гроші на загальну суму 900 гривень, а та кож 300 доларів США, що в перера хунку складає 1500 гривень. А всь ого

ОСОБА_4 повторно таємно в икрала майно гр. ОСОБА_7 на загальну суму 2925 гривень.

Крім цього, ОСОБА_4 20.06.2007 р оку, приблизно о 16.00 годин, зна ходячись в салоні маршрутног о таксі № 12, яке рухалось з про спекту 40-річчя Жовтня до ст. м етро Республіканський стад іон , з метою повторного таєм ного викрадення чужого майна , підійшла до потерпілої ОС ОБА_8, яка їхала в даному мар шрутному таксі, після чого із зовнішньої кишені жіночої с умочки останньої, повторно, таємно викрала мобільний тел ефон Панасонік VS7 , вартістю 1925 гривень, з карткою мобільн ого оператора Київстар , ва ртістю 75 гривень, на рахунку я кого було 5 гривень. Всього О СОБА_4 В викрала майно потер пілої ОСОБА_8 на загальну суму 2005 гривень.

Крім цього, ОСОБА_4 11.09.2007 ро ку, приблизно о 07.55 годин, знах одячись в салоні маршрутного таксі № 255, яке рухалось із зуп инки громадського транспорт у Автопарк в напрямку житл ового комплексу Теремки-1 , з метою таємного викрадення чужого майна, підійшла до пот ерпілої ОСОБА_3 , яка їхала в даному маршрутному таксі, після чого, із жіночої сумочк и останньої, попередньо розс тібнувши блискавку, повторн о, таємно викрала мобільний т елефон Нокіа-6288 , вартістю 1800 гривень, з карткою мобільног о оператора, вартістю 25 гриве нь, на рахунку було 100 гривень, а також гаманець, вартістю 15 0 гривень, в якому знаходилис ь гроші в сумі 150 гривень та кар тка банка Аваль , вартістю 3 0 гривень, завдавши потерпілі й ОСОБА_3 матеріального з битку на загальну суму 2255 грив ень.

Крім цього, підсудна ОСОБ А_4, приблизно о 19.00 годин 16.10.2007 р оку, знаходячись в салоні мар шрутного таксі № 507, яке рухало сь від зупинки Батюка до бу динку №102 проспекту 40-річчя Жов тня в м. Києві, з метою повтор ного таємного викрадення чуж ого майна, підійшла до потерп ілої ОСОБА_9, яка їхала в д аному маршрутному таксі, піс ля чого, непомітно для останн ьої, правою рукою проникла у її ліву кишеню куртки, звідки таємно викрала мобільний те лефон Нокіа Н 72 , вартістю 1632 гривень, з карткою мобільног о оператора Київстар , варт істю 30 гривень, на рахунку бул о 20 гривень, чохол, вартістю 20 гривень, чим завдала потерпі лій ОСОБА_10 збитків на заг альну суму 1702 гривень.

Крім цього, підсудна ОСОБ А_4, 17.10.2007 року, приблизно о 20.30 г один, знаходячись в салоні ма ршрутного автобусу № 38 , який р ухався від зупинки Голосіїв ська площа до будинку № 23/16 по вулиці Васильківській в м. Ки єві, де з метою повторного та ємного викрадення чужого май на громадян, вступила у злочи нну змову із невстановленою досудовим слідством особою м атеріали відносно якої виділ ені в окреме провадження, на вчинення крадіжки. З метою ре алізації злочинних намірів ОСОБА_4 підійшла до потерп ілої ОСОБА_11, яка їхала у в ищевказаному автобусі, у яко ї з правої кишені куртки, вик рала мобільний телефон Нокі а-6300 вартістю 1280 гривень, з кар ткою мобільного оператора ва ртістю 25 гривень, на рахунку я кого знаходились гроші в сум і 5 гривень. Після цього підсуд на ОСОБА_4, передала викра дений телефон невстановлені й слідством особі, яка вийшла із маршрутного таксі. Своїми злочинними діями підсудна ОСОБА_4 завдала потерпілій ОСОБА_11 збитків на загаль ну суму 1310 гривень.

Допитана в судовому засіда нні підсудна ОСОБА_4 свою вину в інкримінованих їй зло чинах визнала повністю та по казала, що, 17.10.2007 року, приблизн о в 20.00 годин, поблизу станції м етро Либідська , зустріла с вого наглядно знайомого на і м'я ОСОБА_14, який запропон ував їй скоїти в маршрутному таксі кишенькову крадіжку, т ому що йому необхідні були гр оші . Вона погодилась і вони ра зом пішли до зупинки міськог о транспорту, що розташована поблизу вказаного метро. Раз ом з ОСОБА_14 вони зайшли до салону маршрутного таксі №38, при цьому ОСОБА_14 став неп одалік від неї, а саме біля ви ходу з маршрутки , поруч із за дніми дверима , а вона знаход илась приблизно в пів-метрах від нього, у салоні. Під час ру ху маршрутки, вона звернула у вагу на дівчину, яка стояла п облизу , яка , коли заходила д о салону маршрутки, то поклал а свій мобільний телефон до п равої кишені куртки в яку бул а одягнута. В салоні таксі з ОСОБА_14 вона не спілкувалас ь, щоб не виникло у пасажирів підозри. Далі, вона непомітн о правою рукою залізла до дів чини у праву кишеню куртки та взяла звідти мобільний теле фон. Потім, непомітно витягла його з кишені і відразу ж покл ала собі у праву кишеню куртк и. Після чого, відійшла від ді вчини і непомітно передала т елефон ОСОБА_14, який так і стояв біля виходу з таксі. В ц ей момент, дівчина у якої вон а викрала телефон, помітила , що телефону у неї немає та по чала кричати і звинувачувати її у крадіжці. ОСОБА_14 крик нув водію, щоб той зупинив ма ршрутку і через задні двері (б іля яких стояв) , вийшов з сало ну та пішов у невідомому напр ямку. Маршрутка поїхала далі . В цей момент, дівчина почала вимагати, щоб вона віддала м обільний , вона відповідала , що нічого не брала, але були пасажири, які помітили, як во на скоювала вищевказаний зло чин, тому на зупинці вони , а с аме - потерпіла , а також двоє ж інок-свідків вийшли з салону , при цьому дівчина перевірил а, що у неї немає мобільного. Х тось викликав міліцію, тому в она спробувала втекти , перей шовши дорогу на протилежний бік, але дівчина її наздогнал а та почала силою утримувати до приїзду міліції. Коли приї хали працівники міліції, то в она розповіла їм, як все було , а також повідомила, що мобіл ьний телефон знаходиться у ОСОБА_14. Також вона сказала, що ОСОБА_14 можна знайти б іля кінотеатру Загреб , том у вони направились туди, але там його не було. Після чого на пр-кті 40-річчя Жовтня, біля бу динку №122 корп. 2, під'їзд №3, знов у спробували знайти ОСОБА_1 4 , але останнього не знайшли , після чого її доставили до Г олосіївського райуправлінн я . Вона не знає , де мешкає ОС ОБА_14, але одного разу саме з а цією адресою, біля під'їзду , його зустріла .

Крім вказаної крадіжки, во на також тривалий час скоюва ла кишенькові крадіжки, а сам е: 23.02.2007 року, приблизно в 08.00 годи н, вона з метою скоїти кишень кову крадіжку, сіла в маршрут не таксі №212 на зупинці громад ського транспорту готель Зо лотий колос та поїхала у нап рямку проспекту Науки, а поті м проспекту 40-річчя Жовтня. Ко ли маршрутка під'їхала до зуп инки Кінотеатр Салют , то во на звернула увагу на молодог о чоловіка, який був у куртці синього кольору. Вказаний чо ловік розмовляв по мобільном у телефону, який привернув її увагу, та коли чоловік зайшо в до салону маршрутки, то вон а помітила, що він поклав моб ільний собі у зовнішню кишен ю куртки, яку застібнув на бл искавку. Вона підійшла до ньо го ближче, стала з правої сто рони, трошки позаду, та непом ітно для вказаного чоловіка, правою рукою розстібнула бл искавку вищевказаної кишені , звідки обережно, щоб нічого не помітив чоловік та оточую чі, витягнула з кишені мобіль ний телефон, після чого покла ла викрадений мобільний собі у кишеню та вийшла на зупинці Автовокзал . Далі, вона огл янула мобільний, що викрала у чоловіка, це виявився Нокіа Н72 , корпус чорного кольору. В она відразу ж підійшла до при ватного водія таксі, що стояв на тій же зупинці та запропон увала купити вказаний мобіль ний телефон, останній погоди вся та придбав у неї вказаний мобільний телефон за

1000 гривень. Гроші вона потра тила за своїми потребами. Сім -карту з викраденого телефон у вона викинула.

06.03.2007 року, приблизно в 11.40 год ин, вона сіла до маршрутного таксі №412, яке рухалось по прос пекту Науки та поїхала у напр ямку метро Либідська . На од ній із зупинок до салону авто буса зайшла молода дівчина, я ка стала поряд з нею та яка поч ала розраховуватись за проїз д у таксі при цьому остання ві дкрила свою сумочку та почал а перераховувати гроші, що бу ли у гаманці. В цей момент вся увага дівчини була прикута д о розрахунку за проїзд, тому вона , скористалась цим і зас унувши праву руку дівчині у с умочку, яка була відкрита, ви тягнула звідти мобільний тел ефон. Далі, вона швидко покла ла його собі у кишеню і відвер нулась від дівчини. В цей моме нт, дівчина помітила пропажу і почала кричати водію, що б т ой не відчиняв двері таксі. Од нак, інші пасажири поспішали , тому водій відкрив двері не подалік від Автовокзалу і во на разом з багатьма вийшла з м аршрутки. Відійшовши, вона по чула, що на викрадений мобіль ний хтось телефонує, тому вон а відразу ж вимкнула його та д ійшовши на ринок Деміївськи й , продала викрадений щойно мобільний, а це був Нокіа 8800 незнайомому чоловікові за 1500 гривень. Гроші вона витратил а на власні потреби.

Крім цього, 14.03.2007 року, прибли зно в 07.40 годин, вона сіла в марш рутне таксі №17 на зупинці гром адського транспорту Індуст ріальна та поїхала у напрям ку проспекту Червонозоряном у. Коли маршрутка під'їхала до зупинки Севастопольська пл оща , то до салону зайшла жін ка, яка в правій руці тримала сумочку чорного кольору. Вон а підійшла до неї з правої сто рони та почала спостерігати. Коли жінка відволіклась, то вона непомітно, правою рукою , розстібнула блискавку вище вказаної сумочки, звідки обе режно витягла мобільний теле фон та предмет, схожий на пор тмоне. Після чого, поклала ви крадені речі собі у кишеню та вийшла з маршрутки в районі С овських ставків. Далі, вона о глянула речі, що викрала з су мки жінки. Мобільний виявивс я Соні Еріксон 23001 , сіро-сріб лястий корпус, річ, на яку вон а подумала, що це портмоне ви явився паспорт громадянина У країни, в якому лежали гроші в сумі приблизно 900 гривень, а також 300 доларів США. Паспорт в она викинула, а гроші забрала собі. Мобільний телефон прод ала в той же день невідомому ч оловікові за 300 гривень. Викра дені гроші та гроші отримані від продажу мобільного теле фону витратила на власні пот реби.

Також, 20.06.2007 року, приблизно в 16.00 годин, сіла в маршрутне так сі №12 та поїхала у напрямку ву лиці Горького. В салоні було б агато людей, коли маршрутка п ід'їжджала до зупинки Либід ська , то звільнилось одне з місць, і вона сіла біля молод ої дівчини, яка сиділа біля в ікна. При цьому вона звернула увагу, що сумочка дівчини ст оїть біля неї на сидінні, з її сторони. Під час руху, дівчин а дивилась у вікно і не зверта ла уваги на свою сумочку, том у вона непомітно розстібнула блискавку зовнішньої кишені сумочки і дістала звідти моб ільний телефон Панасонік VS7 , після чого, поклала мобільн ий собі у кишеню і відразу нап равилась до виходу. В цей моме нт, на місце, де вона сиділа, с ів невідомий хлопець. Потім, вона вийшла з маршрутки на ст анції Либідська , а дівчина поїхала далі. Мобільний відк лючила та відразу ж продала н езнайомому чоловікові, який стояв біля метро за 700 гривень . Гроші потратила за своїми по требами.

Крім цього, 11.09.2007 року, прибли зно о 07.50. годин, сіла в маршрутн е таксі №255 на вулиці Василькі вській та поїхала у напрямку Голосіївської площі. Проїха вши кілька зупинок, вона звер нула увагу на дівчину, що сто яла поруч з нею. При цьому дівч ина тримала в руках свою сумк у, яка була закрита на блиска вку. Вона стала зручніше біля неї, та в

той момент, коли дівчина ві дволіклась, правою рукою роз стібнула блискавку сумки, зв ідки витягнула з сумки мобіл ьний телефон, а також гаманец ь, які поклала собі у кишеню т а на зупинці Голосіївська п лоща вийшла з маршрутки. Дал і, вона оглянула речі, що викр ала у дівчини, це виявився Н окіа 6288 , а також гаманець, в як ому лежали гроші в сумі 150 грив ень і якісь картонки. Гроші во на взяла собі, а гаманець з ка ртонками і сім-карту викинул а. Мобільний телефон продала в той же день на Радіоринку не знайомому чоловікові за 800 гри вень. Гроші потратила за свої ми потребами.

Крім цього, 16.10.2007 року, прибли зно о 19.00 годин сіла в маршрутне таксі № 507, яке рухалось від зу пинки Батюка до проспекту 40-річчя Жовтня в м. Києві. При ц ьому, вона звернула увагу на молоду жінку, яка стояла непо далік неї та слухала музику ч ерез навушники. Підійшовши б лижче до вказаної дівчини, во на побачила, що у дівчини в лі вій кишені куртки, лежить моб ільний телефон . Після цього в она непомітно для останньої, правою рукою проникла у ліву кишеню куртки та від'єднавши провід, що з'єднував з навушн иками телефон, витягнула з ки шені телефон та поклала його собі у кишеню і швидко вийшла на зупинці Універмаг Моско вський . Коли вона вийшла з ма ршрутки, то побачила, що викр ала у дівчини мобільний теле фон Нокіа Н 72 , після чого, ви кинула сім карту з мобільног о, щоб ніхто не телефонував т а на громадському транспорті поїхала на Радіоринок, де пр одала вказаний мобільний нев ідомому чоловікові за 700 гриве нь. Гроші потратила на харчі т а одяг.

У скоєному висловила щире каяття.

Відповідно до ч. 3 ст. 299 КПК У країни в судовому засіданні визнано недоцільним дослідж ення інших доказів по справі , обмежившись допитом підсуд ної та дослідженням матеріал ів справи, які характеризуют ь її особу, оскільки підсудна винною себе визнала повніст ю та фактичні обставини спра ви ніким не оспорюються.

Зміст цих обставин вірно ро зуміються підсудною та іншим и учасниками судового розгля ду і немає сумнівів стосовно добровільності та істинност і позиції підсудної.

Сукупністю добутих в судов ому засіданні доказів, суд зн аходить винність підсудної ОСОБА_4 в пред'явленому обв инуваченні повністю доказан ою і її дії необхідно кваліфі кувати за ч. 2 ст. 185 КК України, оскільки своїми умисними дія ми вона вчинила таємне викра дення чужого майна, за попере дньою змовою групою осіб, пов торно.

В якості обставини яка пом 'якшує покарання, суд визнає щире каяття підсудної.

Обставин які обтяжують пок арання підсудної ОСОБА_4 с удом не встановлено.

При обранні міри покаранн я, суд приймає до уваги суспі льну небезпеку вчинених злоч инів та особу підсудної яка н іде не працює, окрім того нео дноразово вчиняла злочини. Т акож, суд враховує, що підсуд на на утриманні має двох непо внолітніх дітей - ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_5 та ОСОБА_13 ІНФОРМАЦІЯ_6 і вважає необх ідним призначити їй покаранн я у виді позбавлення волі в м ежах санкції статті.

Долю речових доказів необ хідно вирішити відповідно до ст. 81 КПК України. Цивільні по зови заявлені до підсудної ОСОБА_4 потерпілою ОСОБА _6 на суму 3700 гривень та потерп ілою ОСОБА_8 на суму 2005 грив ень підлягають повному задов оленню, оскільки підтримані потерпілими та визнані підс удною ОСОБА_4 в повному об сязі.

Цивільні позови заявлені до підсудної ОСОБА_4 потер пілою ОСОБА_11 на суму 1310 гри вень, потерпілою ОСОБА_5 н а суму 2124 гривні, потерпілою ОСОБА_7 на суму 2925 гривень та потерпілою ОСОБА_10 на сум у 1702 гривень

необхідно залишити без ро згляду, оскільки зазначені у часники процесу в судове зас ідання не з'явилися та не підт римали свої позовні вимоги.

Цивільний позов потерпіло ї ОСОБА_3 до підсудної О СОБА_4 на суму 2255 гривень тако ж необхідно залишити без роз гляду, оскільки потерпіла в с удовому засіданні позов не п ідтримала.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК У країни суд , -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_4 визнати винною у вчиненні злочину, передбач еного ч. 2 ст. 185 КК України і при значити їй покарання за цією статтею - 2 (два) роки 3 (три) місяц і позбавлення волі.

Строк відбуття покарання з асудженій ОСОБА_4 відрахо вувати з моменту її затриман ня - з 22 жовтня 2007 року.

Міру запобіжного заходу за судженій ОСОБА_4 залишити без змін -тримання під вартою в слідчому ізоляторі №13 Держа вного департаменту України з питань виконання покарань в м. Києві.

Речові докази:- мобільний те лефон Нокіа 8800 - який знаходи ться на зберіганні у потерпі лої ОСОБА_6 - повернути пот ерпілій ОСОБА_6

- гарантійне свідоцтво № АА 395422 на мобільний телефон Пана сонік VS7 , що знаходиться при с праві - залишити при справі.

Стягнути із засудженої О СОБА_4 на користь потерпіло ї ОСОБА_6 гроші в сумі 3700 гри вень.

Стягнути із засудженої О СОБА_4 на користь потерпіло ї ОСОБА_8 гроші в сумі 2005 гри вень.

Вирок може бути оскарженим в Апеляційний суд м. Києва че рез районний суд, протягом п' ятнадцяти діб з моменту його проголошення, а засудженим - в той же строк, з моменту одер жання копії вироку.

Дата ухвалення рішення21.01.2008
Оприлюднено30.11.2010
Номер документу8106898
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-87/2008

Вирок від 23.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Вєдєнєєва Т.Г.

Вирок від 23.01.2008

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Вєдєнєєва Т.Г.

Постанова від 23.10.2008

Кримінальне

Валківський районний суд Харківської області

Степаненко Г.І.

Постанова від 24.07.2008

Кримінальне

Савранський районний суд Одеської області

Бородій В.Є.

Вирок від 17.07.2008

Кримінальне

Мостиський районний суд Львівської області

Богаченко С.І.

Постанова від 29.12.2008

Кримінальне

Славутицький міський суд Київської області

Малишенко Т.О.

Вирок від 21.01.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Бойко О.В.

Вирок від 21.01.2008

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Бойко О.В.

Вирок від 08.12.2008

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г.В.

Вирок від 09.12.2008

Кримінальне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні