Ухвала
від 15.04.2019 по справі 583/1591/19
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/1591/19

2/583/561/19

У Х В А Л А

про залишення без руху

15 квітня 2019 року м. Охтирка Сумської області

Суддя Охтирського міськрайонного суду Сумської області КОВАЛЬОВА О.О., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1) до ОСОБА_2 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_2), треті особи: Каплунівський навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Краснокутської районної ради Харківської області (місцезнаходження вул. Морозова, 62, с. Каплунівка, Краснокутсьий район, Харківська область, код ЄДРПОУ 25463161), відділ освіти Краснокутської районної державної адміністрації (місцезнаходження вул. Охтирська, 2, смт. Краснокутськ, Краснокутський район, Харківська область), Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (місце знаходження вул. Сумська, 64, м. Харків)

про захист честі, гідності і ділової репутації

в с т а н о в и в:

11.04.2019 року до суду звернулася позивачка з даним позовом, в якому просила:

- визнати, що інформація, зазначена у зверненні від 03.02.2019 року та підписана ОСОБА_3, не відповідає дійсності та принижує її честь, гідність та ділову репутацію;

- зобов'язати відповідача публічно вибачитися перед позивачкою за розповсюдження неправдивої інформації у зверненні від 03.02.2019 року;

- стягнути з відповідача на користь ОСОБА_1 100000.00 грн. моральної шкоди, завданої розповсюдженням неправдивих відомостей відповідачем у зверненні від 03.02.2019 року, що паплюжать честь і гідність та ділову репутацію позивачки.

Одночасно позивачка заявила клопотання про звільнення її від сплати судового збору у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем.

Відповідно до ч.3 ст. 145 ЦПК України позовна заява повинна містити: найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Встановлено, що позивачкою без законних підстав в позові застосовується абревіатура АЗПСМ та відсутня її розшифровка, а тому суд позбавлений можливості самостійно визначити назву установи, підприємства чи інше. Зі змісту позовної заяви не зрозуміло, на які права або обов'язки третіх осіб може вплинути рішення у справі. Порушуючи питання про відшкодування судових витрат, позивачка не надала їх детального розрахунку та доказів на їх підтвердження . Позивачка у позовній заяві посилається на звернення від 03.02.2019 року, підписане ОСОБА_3, однак вона не наводить, чому не вважає порушеними свої права з боку інших підписантів звернення, тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно із ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_1, РНОКПП НОМЕР_1) до ОСОБА_2 (місце проживання ІНФОРМАЦІЯ_2), треті особи Каплунівський навчально-виховний комплекс (загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Краснокутської районної ради Харківської області (місцезнаходження вул. Морозова, 62, с. Каплунівка, Краснокутсьий район, Харківська область, код ЄДРПОУ 25463161), відділ освіти Краснокутської районної державної адміністрації (місцезнаходження вул. Охтирська, 2, смт. Краснокутськ, Краснокутський район, Харківська область), Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації (місце знаходження вул. Сумська, 64, м. Харків) про захист честі, гідності і ділової репутації - залишити без руху, надавши позивачці строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без рухудля усунення недоліків, викладених в мотивувальній частині ухвали, про що її повідомити

Роз'яснити, що у разі невиконання вимог за ухвалою суду, позовна заява буде визнана не поданою і повернута позивачці, що не перешкоджає зверненню з таким же позовом до суду повторно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Охтирського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення15.04.2019
Оприлюднено16.04.2019
Номер документу81166272
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —583/1591/19

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Ухвала від 20.12.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 05.08.2019

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Орлов І. В.

Ухвала від 24.07.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Ухвала від 22.07.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Соколова Н. О.

Ухвала від 22.07.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ярошенко Т. О.

Ухвала від 26.06.2019

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Ковальова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні