Ухвала
від 31.07.2019 по справі 923/273/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

31 липня 2019 року Справа № 923/273/19

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. розглянувши справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Теулос , м. Київ,

до відповідача-1 : Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар , Херсонська обл., Генічеський р-н, с. Чонгар,

до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю Генічеські лани , м. Херсон, до відповідача-3: Державного реєстратора Херсонської міської ради Херсонської області Бондаренка Дмитра Олександровича, м. Херсон,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 , Херсонська обл., Генічеський р-н, смт. Новоолексіївка,

про визнання недійсним рішення учасника, визнання недійсним договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі, визнання права власності на частку у статутному капіталі, скасування реєстраційної дії

Без повідомлення (виклику) учасників справи

в с т а н о в и в:

09 квітня 2019 року до Господарського суду Херсонської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Теулос до Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар , Товариства з обмеженою відповідальністю Генічеські лани , Державного реєстратора Херсонської міської ради Бондаренка Дмитра Олександровича із вимогами про:

- визнання недійсним з моменту прийняття рішення №2/03 учасника Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар від 25.03.2019;

- визнання недійсним з моменту укладання договору купівлі-продажу № 1 частки у статутному капіталі Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар від 25.03.2019, укладеного між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю Генічеські лани ;

- визнання за Товариством з обмеженою відповідальністю Теулос права власності на частку 100 %, що становить 1000 грн. у статутному капіталі Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар ;

- скасування реєстраційної дії, вчиненої державним реєстратором Херсонської міської ради Херсонської області Бондаренком Дмитром Олександровичем за № 14871050028000323 від 25.03.2019 Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи , зміна складу або інформації про засновників.

Ухвалою від 11 квітня 2019 року суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі. Розгляд справи 923/273/19 визначено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою від 10 квітня 2019 року заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Теулос про забезпечення позову задоволено частково та накладено арешт на частку у статутному капіталі Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар (ідентифікаційний код юридичної особи: 30874762) у розмірі 1000,00 грн., що складає 100 % статутного капіталу Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар , заборонено державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які уповноважені, відповідно до законодавства України, проводити реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в тому числі, нотаріусам, іншим акредитованим особам, посадовим особам, які уповноважені здійснювати реєстраційні дії або проводити зміни в будь-який інший спосіб в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, проводити реєстраційні дії відносно Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар (ідентифікаційний код юридичної особи: 30874762) , пов`язані із зміною складу учасників, керівника, уповноважених осіб, місцезнаходження юридичної особи, внесення змін до установчих документів, перереєстрацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, проводити передачу реєстраційної справи Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар , в іншій частині заяви про забезпечення позову відмовлено.

Постановою Південно - західного апеляційного господарського суду від 10 червня 2019 року апеляційну скаргу ТОВ "Генічеські лани" залишено без задоволення, ухвалу Господарського суду Херсонської області від 10.04.2019 про забезпечення позову залишено без змін.

Ухвалою від 20 травня 2019 року задоволено клопотання представника позивача про участь при розгляді зазначеної справи у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Справа 923/273/19 перебувала у проваджені судді ОСОБА_2

Розпорядженням керівника апарату суду № 288 від 24 липня 2019 року у справі призначено проведення повторного автоматизованого розподілу судової справи № 923/273/19, у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_2

Згідно витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 24.07.2019 визначено суддю по справі - Нікітенко С.В.

Відповідно до частини 14 статті 32 Господарського процесуального кодексу України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

За таких обставин справа № 923/273/19 підлягає прийняттю суддею Нікітенко С.В. до свого провадження для розгляду її спочатку за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Разом з тим, суд зазначає, що згідно з приписами ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" суди застосовують при розгляді справ Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерело права.

Відповідно до ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод кожній фізичній або юридичній особі гарантується право на розгляд судом упродовж розумного строку цивільної, кримінальної, адміністративної або господарської справи, а також справи про адміністративне правопорушення, в якій вона є стороною.

Європейський суд з прав людини щодо критеріїв оцінки розумності строку розгляду справи визначився, що строк розгляду має формувати суд, який розглядає справу. Саме суддя має визначати тривалість вирішення спору, спираючись на здійснену ним оцінку розумності строку розгляду в кожній конкретній справі, враховуючи її складність, поведінку учасників процесу, можливість надання доказів тощо.

Поняття розумного строку не має чіткого визначення, проте розумним слід уважати строк, який необхідний для вирішення справи відповідно до вимог матеріального та процесуального законів.

При цьому, Європейський суд з прав людини зазначає, що розумність тривалості провадження повинна визначатися з огляду на обставини справи та з урахуванням таких критеріїв: складність справи, поведінка заявника та відповідних органів влади, а також ступінь важливості предмета спору для заявника (рішення Європейського Суду з прав людини у справах Савенкова проти України від 02.05.2013, Папазова та інші проти України від 15.03.2012).

Європейський суд щодо тлумачення положення "розумний строк" в рішенні у справі "Броуган (Brogan) та інші проти Сполученого Королівства" роз`яснив, що строк, який можна визначити розумним, не може бути однаковим для всіх справ, і було б неприродно встановлювати один строк в конкретному цифровому виразі для усіх випадків. Таким чином, у кожній справі виникає проблема оцінки розумності строку, яка залежить від певних обставин.

Враховуючи завантаженість судді, а також принцип незмінності складу суду, з огляду на положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини, з метою дотримання розумного строку суд вважає за необхідне призначити розгляд справи поза межами встановленого Господарським процесуальним кодексом України строку.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 32, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в :

1. Прийняти справу № 923/273/19 до провадження.

2. Справу розглядати у порядку загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання засідання у праві на 03 вересня 2019 року на 10:20 год. яке відбудеться в залі судових засідань № 3 Господарського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Театральна, 18).

4. Судове засідання у справі № 923/273/19, призначене на 03 вересня 2019 року о 10:20 год., провести в режимі відеоконференції з Господарським судом м. Києва, який знаходиться за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-В.

5. Доручити Господарському суду м. Києва забезпечити проведення судового засідання призначеного на 03.09.2019р. об 10:20 год. у справі № 923/273/19 в режимі відеоконференції, зал судових засідань №16.

6. Товариству з обмеженою відповідальністю "Теулос" направити уповноваженого представника до Господарського суду м. Києва для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

7. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов у відповідності з вимогами статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання цієї ухвали, але не пізніше 21.08.2019.

8.Запропонувати позивачу надіслати (надати) до суду: відповідь на відзив відповідача (у разі отримання відзиву) - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву, але не пізніше 02.09.2019.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Ухвалу підписано 31.07.2019

Суддя С.В. Нікітенко

Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83343364
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення учасника, визнання недійсним договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі, визнання права власності на частку у статутному капіталі, скасування реєстраційної дії Без повідомлення (виклику) учасників справи

Судовий реєстр по справі —923/273/19

Ухвала від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 22.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 18.10.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 27.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 05.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Остапенко Т.А.

Постанова від 10.06.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні