Ухвала
від 03.09.2019 по справі 923/273/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

03 вересня 2019 року Справа № 923/273/19

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. при секретарі Межерицькій О.С., розглянувши справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Теулос", м. Київ

до відповідача-1: Приватного підприємства "Приватне орендне підприємство "Чонгар", Херсонська обл., Генічеський р-н, с. Чонгар,

до відповідача-2: Товариства з обмеженою відповідальністю "Генічеські лани", м. Херсон,

до відповідача-3: Державного реєстратора Херсонської міської ради Херсонської області Бондаренка Дмитра Олександровича, м. Херсон,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1 Надіє, Херсонська обл. АДРЕСА_1 Генічеський р-н, смт. Новоолексіївка,

про визнання недійсним рішення учасника, визнання недійсним договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі, визнання права власності на частку у статутному капіталі та скасування реєстраційної дії.

За участю представників:

від позивача - Мазарюк С.С., ордер серії КС № 505618 від 23.07.19;

від відповідачів - не з`явились;

від третьої особи - не з`явився.

Судове засідання проводиться в режимі відеоконференції з господарським судом міста Києва та у відповідності до ч.1 п.1 статті 222 Господарського процесуального кодексу України здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

в с т а н о в и в:

09 квітня 2019 року до Господарського суду Херсонської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Теулос до Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар , Товариства з обмеженою відповідальністю Генічеські лани , Державного реєстратора Херсонської міської ради Бондаренка Дмитра Олександровича, в якій позивач просить:

- визнати недійсним з моменту прийняття рішення №2/03 учасника Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар від 25.03.2019;

- визнати недійсним з моменту укладання договору купівлі-продажу № 1 частки у статутному капіталі Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар від 25.03.2019, укладеного між ОСОБА_2 Надіє та Товариством з обмеженою відповідальністю Генічеські лани ;

- визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю Теулос права власності на частку 100 %, що становить 1000 грн. у статутному капіталі Приватного підприємства Приватне орендне підприємство Чонгар ;

- скасувати реєстраційну дію, вчинену державним реєстратором Херсонської міської ради Херсонської області Бондаренком Дмитром Олександровичем за № 14871050028000323 від 25.03.2019 Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи , зміна складу або інформації про засновників.

Ухвалою від 11 квітня 2019 року суд прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі. Розгляд справи 923/273/19 визначено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Справа 923/273/19 перебувала у проваджені судді Остапенко Т.А.

Розпорядженням керівника апарату суду у справі призначено проведення повторного автоматизованого розподілу судової справи, у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_3 та визначено суддю по справі - Нікітенко С.В.

Ухвалою від 31 липня 2019 року справу № 923/273/19 прийнято до провадження, визначено здійснювати розгляд справи у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання у справі на 03 вересня 2019 року.

У призначене судове засідання прибув повноважний представник позивача. Від відповідачів та третьої особи представники не з`явились.

02 вересня 2019 року до суду від представника відповідача-1 адвоката Величко М.М. надійшла заява про ознайомлення з матеріалами справи, в якій заявник також просить відкласти розгляд справи, призначений на 03.09.2019.

Розглянувши клопотання представника відповідача-1 адвоката Величко М.М. про відкладення судового засідання, суд дійшов висновку про відсутність підстав для його задоволення, оскільки як зазначено представником відповідача-1 договір про надання правової допомоги між ним і ПП "Чонгар" укладений ще 28 грудня 2018 року, тобто завчасно до судового засідання. Також адвокатом і не наведено жодних підстав неможливості з`явитись у судове засідання 03.09.2019р.

За таких обставин, суд відмовляє відповідачу-1 у задоволенні клопотання про відкладення судового засідання призначеного на 03.09.2019р.

При досліджені матеріалів справи судом встановлено, що позивачем разом з позовною заявою було подано клопотання про витребування доказів, присутній у судовому засіданні представник позивача підтримав дане клопотання та, зазначив, що на звернення позивача, відповідачем надано копії зазначених документів, однак низької якості, дані документи додано до позовної заяви. Зазначені обставини підтверджено матеріалами справи а.с. 52-56.

Розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, суд зазначає наступне.

Частиною 1 статті 81 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Судом враховано, що згідно з частиною 1 статті 14 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках. Збирання доказів у господарських справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

За приписами частини 4 статті 74 Господарського процесуального кодексу України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Виходячи з наведеного вище, враховуючи предмет та підстави позовних вимог, з огляду на обставини, що входять до предмета доказування у справі, з метою повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для витребування у відповідача доказів зазначених у клопотанні позивача.

Згідно з частиною 6 статті 81 Господарського процесуального кодексу України будь - яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до пункту 4 частини 2 статті 202 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах, встановлених цим кодексом строків, у випадку необхідності витребування нових доказів.

Судом також встановлено, що при зверненні з позовною заявою позивачем направлено позовну заяву з додатком відповідачу - ТОВ "Генічеські лани" на адресу: м. Херсон, вул. Робоча, 78. Натомість, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань місцезнаходженням даного підприємства зазначено адресу: 04112, м. Київ, Шевченківський район, вул. Дегтярівська, буд. 48, офіс 610.

З метою повідомлення відповідача-2 про розгляд справи судом та про його право подати відзив на позовну заяву, суд зобов`язує позивача направити позовну заяву з додатком на адресу ТОВ "Генічеські лани" зазначену Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 183 ГПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У зв`язку з неявкою у судове засідання відповідачів та третьої особи, а також для надання можливості учасникам провадження надати додаткові докази в обґрунтування своїх тверджень, суд не має можливості з`ясувати всі питання, визначені ч. 2 ст. 182 ГПК України, за таких обставин, суд відкладає підготовче засідання.

Одночасно суд повідомляє, що Господарським судом Херсонської області здійснено на сайті "Бронювання систем відеоконференцзв`язку" бронювання часу для проведення судового засідання, призначеного на 27.09.2019 на 11 год. 00 хв., у справі № 923/273/19 у режимі відеоконференції зал судових засідань № ВКЗ у Господарському суді Херсонської області та зал судових засідань № 9 у Господарському суді м. Києва. Дана обставина підтверджуються копією відомостей призначення судових засідань в режимі відеоконференції, що оприлюднені на сайті "Бронювання систем відеоконференцзв`язку", яка долучена до матеріалів справи № 923/273/19.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 81, 182, 183, 202, 242, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

1. Відкласти підготовче засідання у справі на 27 вересня 2019 року на 11:00 год., за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 207.

2. Витребувати у ТОВ "Генічеські лани" до наступного судового засідання належним чином засвідчені та належної якості наступні документи:

- копію рішення № 2/03 учасника Приватного підприємства "Приватне орендне підприємство "Чонгар" від 25.03.2019;

- копію договору купівлі - продажу №1 частки у статутному капіталі приватного підприємства Приватного підприємства "Приватне орендне підприємство "Чонгар" від 25.03.2019;

- копію акта приймання-передачі частки у статутному капіталі Приватного підприємства "Приватне орендне підприємство "Чонгар" від 25.03.2019.

Докази направлення позивачу копій вказаних документів надати суду для долучення до матеріалів справи.

3. Зобов`язати позивача на протязі 5 днів направити позовну заву з додатком на адресу ТОВ "Генічеські лани", яка зазначена у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань. Докази направлення надати суду для долучення до матеріалів справи.

4. Явку в засідання представників сторін з доказами про повноваження, визначеними ст. 60 ГПК України, визнати обов`язковою.

5. Роз`яснити учасникам справи про їх обов`язок повідомляти суд про причини неявки у судове засідання і, що у разі їх неявки, наступають наслідки передбачені, ст. 202 Господарського процесуального кодексу України.

6. Судове засідання у справі № 923/273/19, призначене на 27 вересня 2019 року об 11:00 год., за участю Товариства з обмеженою відповідальністю "Теулос" провести в режимі відеоконференції з Господарським судом м. Києва, який знаходиться за адресою: 01030, м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-В.

7. Доручити Господарському суду м. Києва забезпечити проведення судового засідання призначеного на 27.09.2019р. об 11:00 год. у справі № 923/273/19 в режимі відеоконференції, зал судових засідань №9.

8. Товариству з обмеженою відповідальністю "Теулос" - направити уповноваженого представника до Господарського суду м. Києва для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

9. Копію ухвали направити сторонам у справі та до Господарського суду м. Києва.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Ухвалу підписано 05.09.2019р.

Суддя С.В. Нікітенко

Дата ухвалення рішення03.09.2019
Оприлюднено06.09.2019
Номер документу84040256
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення учасника, визнання недійсним договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі, визнання права власності на частку у статутному капіталі та скасування реєстраційної дії.

Судовий реєстр по справі —923/273/19

Ухвала від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 25.06.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 22.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 07.05.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 18.10.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 27.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 05.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Остапенко Т.А.

Постанова від 10.06.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Мишкіна М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні