Ухвала
від 16.06.2021 по справі 486/827/21
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 486/827/21

Провадження № 1-кс/486/152/2021

16 червня 2021 року м. Южноукраїнськ

Слідчий суддя Южноукраїнського міського суду Миколаївської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 ,за участюслідчого СВВідділення поліції№3Вознесенського районногоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Миколаївськійобласті ОСОБА_3 , розглянув клопотанняслідчого СВВідділення поліції№3Вознесенського районногоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Миколаївськійобласті ОСОБА_3 , погоджене із в.о. начальника Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду іншого володіння особи, у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня 2021 року за № 42021152040000003 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В:

15 червня 2021 року слідчий СВВідділення поліції№3Вознесенського районногоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Миколаївськійобласті капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим із в.о. начальника Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду іншого володіння особи.

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що в провадженні СВ відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області перебувають матеріали кримінального провадження за № 42021152040000003 від 23 березня 2021 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України № 83» вступивши в злочинну змову з посадовими особами ТОВ «Костянтинівський гранітний кар`єр», здійснюють незаконний видобуток та реалізацію корисних копалин на території Костянтинівського родовища гранітів.

Відповідно до письмового доручення в.о. начальника Доманівського відділу Вознесенської окружної прокуратури працівниками УСР в Миколаївській області встановлено, що службових осіб ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)» (код ЄДРПОУ 08680537), вступивши в злочинну змову з посадовими особами ТОВ «Костянтинівський гранітний кар`єр» (код ЄДРПОУ 38963868) здійснюють незаконний видобуток та реалізацію корисних копалин (граніт) на території Костянтинівського родовища гранітів.

В ходівиконання вимогданого дорученнявстановлено наступне: місцезнаходження ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)», а саме: АДРЕСА_1 , на території якого перебуває готова продукція (фракційний щебінь) та гірнича маса; місце розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме: АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від смт. Костянтинівка), на території якого здійснюється незаконний видобуток корисних копалин.

27 травня 2021 року на підставі ухвали Южноукраїнського міського суду Миколаївської області було проведено санкціонований обшук на території розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме: АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від смт. Костянтинівка), яке перебуває у власності ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)», юридична адреса: АДРЕСА_1 та було підтверджено факт видобутку та реалізації корисних копалин, а також було зафіксовано наявність на території готової продукції (фракційного щебеню) та горничої маси, але встановити точну кількість вказаної продукції не представилось можливим в зв`язку з відсутністю спеціалістів, які мають спеціальні знання для проведення розрахунків.

10 червня 2021 року слідчим СВ відділенням поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області старшим лейтенантом ОСОБА_5 із залученим в якості спеціаліста інженера геодезиста ТОВ «Черноморенергоспецмонтаж» ОСОБА_6 було здійснено виїзд до місця розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме: АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від АДРЕСА_1 , яке перебуває у власності ДП «Підприємство державноїкримінально виконавчої службиУкраїни (№83)»,юридична адреса:Миколаївська область,Вознесенський район(колишнійАрбузинський),смт.Костянтинівка,вул.Володимирська,1, натериторії якогоздійснюється незаконнийвидобуток кориснихкопалин з метою проведення огляду місця події для подальшого встановлення фактичної кількості готової продукції (фракційного щебеню) та горничої маси на території кар`єру для подальшого обрахування збитків заподіяних Державному бюджету України, але виконуючий обов`язки директора ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)» ОСОБА_7 відмовився добровільно надати доступ на територію підконтрольного йому підприємства, а тому провести слідчі дії не представилось можливим. Іншим способом підтвердити або спростувати факт спричинення збитків Державному бюджетуУкраїни посадовимиособами ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 83)» та в подальшому прийняти законне рішення по кримінальному провадженню не представляється можливим.

Посилаючись на вищевикладене, а також неможливість отримання відомостей в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, просив надати слідчим СВ відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ Національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ ОСОБА_9 та начальнику СВ ОСОБА_10 дозвіл на проведення огляду із залученням в якості спеціаліста - інженера геодезиста за місцем розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від смт. Костянтинівка), яке перебуває у власності ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)», юридична адреса: Миколаївська область, Вознесенський район (колишній Арбузинський), смт. Костянтинівка, вул. Володимирська, 1.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання.

Дослідивши матеріали клопотання та матеріали кримінального провадження, заслухавши слідчого, слідчий суддя приходить до наступного.

22 березня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне провадження № 42021152040000003 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Підстава - надходження матеріалів правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення фактів вчинення чи підготовки до вчинення кримінальних правопорушень щодо того, що службові особи, вступивши в злочинну змову з посадовими особами ТОВ, здійснюють незаконний видобуток та реалізацію корисних копалин.

Ухвалами слідчого судді Южноукраїнського міського суду Миколаївської області ОСОБА_11 від 25 травня 2021 року надано дозвіл на проведення обшуку службових кабінетів адміністративної будівлі ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№83)» та ДУ «Арбузинська виправна колонія №83», а також на території Костянтинівського родовища гранітів.

Згідно протоколу обшуку від 27 травня 2021 року під час проведення обшуку території Костянтинівського гранітного кар`єру слідчим за адресою: Миколаївська область Вознесенський район смт. Костянтинівка вул. Володимирська 1, виявлено та вилучено: товарно транспортні накладні № 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, від 27 травня 2021, печать ПП «ВКП Агропромкомплект», аркуш паперу з рукописними записами, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серія НОМЕР_1 від 12 серпня 2018 року, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серія НОМЕР_2 від 12 серпня 2018 року, СД диски, папка з відомостями про нарахування заробітної плати за 2020 рік, товарно транспортні накладні без номера та дати з ванта відправником ТОВ «Новоданилівський гранітний кар`єр», аркуш паперу з заробітними платами, товарно транспортні накладні № 6, 12, 15, 16 від 27 травня 2021 року, без номеру, копії документів працівників, поміщено до сейф-пакету, печатка ТОВ «Росгранткарєр», печатка ТОВ «Південо-Бузький кар`єр», печатка ТОВ «Костянтинівський гранітний кар`єр», поміщено до спеціального сейф-пакету, дорожні листи з печаттю ТОВ «ТД Алькор № 2», зразки щебня, поміщено до спеціального сейф пакету SUD 1110423, 1110424, 1110427, навантажувач марки «VOLVO», державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , 10 тон дизельного пального, 212 тон 400 кг. щебеню, знаходиться на зберіганні ДП «Підприємство КВС України № 83» за адресою: Миколаївська область Вознесенський район смт. Костянтинівка вул. Володимирська 1, ключі від навантажувача, поміщено SUD 3047313.

Згідно рапорту слідчого СВ Відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_12 від 10 червня 2021 року, 10 червня 2021 року останнім із залученим в якості спеціаліста інженера геодезиста ТОВ «Черноморенергоспецмонтаж» ОСОБА_6 було здійснено виїзд до місця розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме: АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від АДРЕСА_1 , яке перебуває у власності ДП «Підприємство державноїкримінально виконавчої службиУкраїни (№83)»,юридична адреса:Миколаївська область,Вознесенський район(колишнійАрбузинський),смт.Костянтинівка,вул.Володимирська,1, натериторії якогоздійснюється незаконнийвидобуток кориснихкопалин з метою проведення огляду місця події для подальшого встановлення фактичної кількості готової продукції (фракційного щебеню) та горничої маси на території кар`єру для подальшого обрахування збитків заподіяних Державному бюджету України, але виконуючий обов`язки директора ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)» ОСОБА_7 відмовився добровільно надати доступ на територію підконтрольного йому підприємства, а тому провести слідчі дії не представилось можливим. Іншим способом підтвердити або спростувати факт спричинення збитків Державному бюджету України посадовими особами ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 83)» та в подальшому прийняти законне рішення по кримінальному провадженню не представляється можливим.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно від 30 березня 2021 року приміщення за адресою: вул. Володимирська, 1, смт. Костянтинівка, Арбузинського району, Миколаївської області знаходиться в податковій заставі. Боржник Державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№83)».

Місцезнаходження ДП «Підприємство державної кримінально виконавчої служби України (№ 83)», згідно безкоштовного запиту з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, АДРЕСА_1 . Керівник ОСОБА_7 .

В матеріалах клопотання містяться копії договорів про виконання підрядних робіт та купівлі-продажу між ДП «Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України (№83)» та «Костянтинівським гранітним кар`єром» від 06 червня 2017 року.

Згідно зіст. 237 КПК Україниз метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Для участі в огляді можуть бути запрошені спеціалісти з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань. Окрім того, при проведенні огляду дозволяється вилучення речей і документів, які мають значення для кримінального провадження.

Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно із ч.1ст. 233 КПК Україниніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою,інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно до ч. 2ст. 233 КПК Українипід житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

В силу ч. 3 ст.236 КПК України з метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в обшуку має право запросити спеціалістів.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки в результаті огляду можуть бути виявлені та зафіксовані відомості щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 233, 237 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчогоСВ Відділенняполіції №3Вознесенського районногоуправління поліціїГоловного управліннянаціональної поліціїв Миколаївськійобласті ОСОБА_3 , погоджене із в.о. начальника Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури ОСОБА_4 про дозвіл на проведення огляду іншого володіння особи, у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 березня 2021 року за № 42021152040000003 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, задовольнити повністю.

Надати слідчим слідчого відділу Відділення поліції №3 Вознесенського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Миколаївській області ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_5 , заступнику начальника СВ ОСОБА_9 та начальнику СВ ОСОБА_10 дозвіл на проведення огляду із залученням в якості спеціаліста інженера-геодезиста за місцем розташування Костянтинівського родовища гранітів, а саме, АДРЕСА_1 (0,5 км на північний захід від смт. Костянтинівка), яке перебуває у власності ДП «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 83)», юридична адреса: АДРЕСА_1 , з метою встановлення фактичної кількості готової продукції (фракційного щебеню) та горничої маси для подальшого виявлення, вилучення та фіксації речей, які матимуть значення в подальшому досудовому розслідуванні та можуть бути використані як докази під час судового розгляду.

Строк дії ухвали до 16 липня 2021 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Южноукраїнського міського суду ОСОБА_1

СудЮжноукраїнський міський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.06.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу97704939
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —486/827/21

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 04.09.2023

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Шикеря І. А.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 01.11.2022

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 14.07.2022

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 15.06.2022

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

Ухвала від 17.05.2022

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 12.05.2022

Кримінальне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 16.12.2021

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні