Вирок
від 20.05.2009 по справі 1-50/2009
ТАРАЩАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 1 - 50 / 2009 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 травня 2009 року Таращансь кий районний суд Київської о бласті

в складі:

головуючого: Бойка М. Г.

при секретарі: Бакал О.А.

з участю прокурора: Бугрія О .В., розглянувши в відкритому с удовому засіданні в м. Тараща

справу про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ур одженця с Менделеєво Красн огвардійського району АРК , проживаючого в АДРЕСА_1, у країнця, громадянина України , з професійно-технічною ос вітою, неодруженого, на утр иманні якого дітей немає, вій ськовозобов' язаного, тимча сово непрацюючого, раніше су димого вироком Таращанськог о районного суду від 17.06.2008 року за ч. 1 ст. 309 КК України до одного року позбавлення волі, на під ставі

ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з і спитовим строком один рік, в с коєнні злочину, передбаченог о ч. 2 ст. 309 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в серпні 2008 рок у за селом Бовкун Таращанськ ого району Київської області , приблизно на відстані 200 метр ів від своєї садиби, розташов аної в цьому ж селі по АДРЕС А_1 виявив одну дикорослу ро слину коноплі, з якої він з мет ою подальшого використання д ля власних потреб зірвав гіл ку з листям та приніс за місце м свого проживання в АДРЕСА _1, де повісив її сушити під д ах сараю, де вона через день-дв а висохла, і він від' єднав ли стя від стебел, склавши його (л истя) в поліетиленовий пакет , якого положив в старий телев ізор в кімнаті власного буди нку на зберігання. Таким чино м, ОСОБА_1 придбав наркоти чний засіб та став його незак онно зберігати для власних п отреб без мети збуту.

13.04.2009 року в період часу з 15 год ини 30 хвилин до 16 години 10 хвили н працівниками Тарашанськог о РВ ГУ МВС України в Київські й області в присутності поня тих при огляді житлового буд инку, в якому проживає підсуд ній та, який розташований за а дресою АДРЕСА_1 в середині старого телевізора в одній і з кімнат будинку було виявле но та вилучено подрібнене ли стя рослини зеленого кольору з специфічним запахом коноп лі, загальною масою 24 грама, як е ОСОБА_1 незаконно придба в та зберігав для власних пот реб без мети збуту.

Згідно висновку хімічної е кспертизи від 22.04.2009 року № 640/х по дана на дослідження речовина рослинного походження зелен ого кольору, яка вилучена у ОСОБА_1, є висушеним канабіс ом масою 24 грама і згідно Спис ку № 1 „Особливо небезпечних н аркотичних засобів, обіг яки х заборонено" в Таблиці 1 „Пере ліку наркотичних засобів, пс ихотропних речовин і прекурс орів", затвердженого постано вою Кабінету Міністрів Украї ни від 06.05.2000 року № 770, є особливо н ебезпечним наркотичним засо бом.

Підсудний ОСОБА_1 свою в ину в скоєнні злочину, передб аченого ч. 2 ст. 309 визнав повніс тю і показав, що він проживає в с Бовкун по АДРЕСА_1, у влас ному будинку сам. Приблизно в серпні місяці 2008 року, точніше не пам' ятає, він пішов до ліс у, який розташований неподал ік від с Бовкун, приблизно за 2 00 м,

якщо рухатися по вулиці від його садиби. В кінці вулиці, м айже під лісом, він помітив ди корослу рослину коноплі, з як ої він зірвав гілку коноплі з листям. Дану гілку коноплі ві н вирвав пригадавши, що за дея кий час до цього, коли він їхав в електричці з с Ольшаниця, то незнайома жінка, яка їхала по руч з ним, звернула увагу на йо го руку, яку він обпік під час пожежі приблизно рік тому у в ласному будинку, та розповіл а йому, що конопля є лікувальн ою рослиною і запропонувала йому попарити в коноплі руку . Тому він вирішив зірвати кон оплю, щоб потім використовув ати для лікування. Потім він з аніс дану гілку коноплі в сві й двір та повісив під дах сара ю, щоб просохла. Приблизно чер ез день-два, коли рослина прос охла, він від' єднав листя ві д стебел, склавши його (листя) в поліетиленовий пакет, і пол ожив його зберігати до старо го розібраного телевізора. Ц ей телевізор поламаний, тому за прямим призначенням він н е використовується, він на нь ого складає різні речі - одяг, який постійно знаходиться в хаотичному порядку. Туди ж ві н поклав даний пакет з конопл ею. Зберігав дану коноплю без мети збуту, для власних потре б. Даний пакет з коноплею він п оклав в телевізор тому що зна в, що зберігати коноплю забор онено, так як раніше судимий з а зберігання коноплі. Спочат ку він кілька разів запарюва в частини даної коноплі та па рив в ній обпечену руку. Але йо му це не допомагало, тому він п ерестав парити руку, а про кон оплю в телевізорі з часом заб ув.

13.04.2009 року до нього додому при йшли працівники міліції, яки м він надав добровільний пис ьмовий дозвіл на огляд своєї садиби. Для огляду працівник и міліції запросили двох пон ятих: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , наглядно знайомих йому жите лів сусіднього села. Під час о гляду його садиби, який прово дився в проміжку часу з 15 годи ни 30 хвилин до 16 години 10 хвилин , працівники міліції виявили та вилучили в дальній кімнат і його житлового будинку в ви щевказаному старому розібра ному телевізорі вищевказани й прозорий поліетиленовий па кет з листям коноплі. Працівн ики міліції в присутності по нятих горловину даного пакет у з коноплею обв' язали нитк ою білого кольору, кінці якої скріпили паперовою біркою з відбитком печатки

Таращанського РВ «Для пакетів», з пояснювальним на писом та підписами слідчого та понятих і вилучили до Та ращанського РВ.

Він щиро кається в скоєному і просить його суворо не кара ти - не позбавляти волі, взявши до уваги, що він за місцем про живання характеризується по зитивно, що від даного злочин у не наступило шкідливих нас лідків, а також врахувавши йо го стан здоров' я, оскільки у нього післяопікові келоїдні рубці шиї, грудної клітки з пр ава, правої кисті, згинаюча-ро згинаюча контрактура правої кисті, в зв' язку з цим щодо н ього на даний час вирішуєтьс я питання про встановлення г рупи інвалідності.

Визнавши недоцільним досл ідження доказів стосовно фак тичних обставин справи, які н іким не оспорюються, з' ясув авши правильне розуміння під судним та іншими учасниками судового розгляду змісту цих обставин, за відсутністю сум нівів у добровільності та іс тинності їх позиції, роз' яс нивши, що у такому випадку вон и будуть позбавлені права ос порювати ці фактичні обстави ни справи у апеляційному пор ядку, суд вважає вину підсудн ого ОСОБА_1 доведеною і кв аліфікує його дії за ч. 2 ст. 309 КК України, як незаконне придба ння та зберігання наркотични х засобів без мети збуту, вчин ені повторно.

При визначенні виду і міри п окарання підсудному, суд вра ховує ступінь тяжкості вчине ного злочину, особу винного, о бставини, що пом' якшують та обтяжують покарання, обстав ини при яких був скоєний злоч ин.

Враховуючи особу підсудно го ОСОБА_1, що він раніше су димий і знову скоїв злочин се редньої тяжкості, що він за мі сцем проживання характеризу ється позитивно, як пом' якш уючі покарання обставини - щи ре каяття та сприяння розкри ттю злочину, суд вважає, що він заслуговує покарання у вигл яді позбавлення волі.

Враховуючи обставини спра ви та дані про особу підсудно го ОСОБА_1, зважаючи на йог о молодий вік та те, що він за м ісцем проживання характериз ується позитивно, беручи до у ваги його стан здоров' я - у нь ого післяопікові келоїдні ру бці шиї, грудної клітки з прав а, правої кисті, згинаюча-розг инаюча контрактура правої ки сті, в зв' язку з цим щодо ньог о вирішується питання про вс тановлення групи інваліднос ті, що кількість наркотичног о засобу (канабісу) якого він з берігав є незначною - 24 грами, в иходячи з того, що в абзаці 4 п.10 постанови Пленуму Верховног о Суду України від 24.10.2003 року № 7 „ Про практику призначення суд ами покарання" з послідуючим и змінами вказано, що виходяч и з того, що відповідно до ч. 2 ст . 75, ч. 3 ст. 78 КК вчинення протягом іспитового строку нового зл очину є підставою для направ лення засудженого для відбув ання призначеного покарання , рекомендувати судам не заст осовувати повторно до таких осіб звільнення від відбуван ня покарання з випробуванням під час розгляду справи про н овий злочин, суд, як виняток за стосовує до нього ст. 75 КК Укра їни, вважаючи за недоцільне н аправляти підсудного ОСОБ А_1 для відбування покаранн я в місцях позбавлення волі, з обов' язавши його на підстав і ст. 76 КК України повідомляти органи кримінально-виконавч ої системи про зміну місця пр оживання та роботи.

Судові витрати за проведен ня хімічної експертизи в роз мірі 345, 18 грн. підлягають стягн енню з підсудного.

Речові докази -- поліетилен ових пакет із вмістом рослин и коноплі вагою 24 грама підляг ають знищенню.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Укра їни суд, -

3 АСУ ДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним за ч. 2 ст. 309 КК України та призна чити йому покарання у виді дв ох років позбавлення волі.

На підставі ст. 71 КК України ОСОБА_1 визначити остаточ не покарання за сукупністю в ироків, частково приєднавши до призначеного цим вироком покарання невідбуте покаран ня за вироком Таращанського районного суду від 17.06.2008 року, у виді двох років і шести місяц ів позбавлення волі.

Застосувати до ОСОБА_1 ст. 75 КК України і звільнити йо го від відбування призначено го покарання, встановивши іс питовий строк два роки.

На підставі ст. 76 КК Україн и покласти на ОСОБА_1 обов ' язок протягом встановлено го іспитового строку повідом ляти органи кримінально-вико навчої системи про зміну міс ця проживання та роботи.

Запобіжний захід засуджен ому ОСОБА_1 підписку про н евиїзд залишити до вступу ви року в законну силу.

Стягнути з ОСОБА_1 витра ти на користь НДЕКЦ МВС Украї ни, код ЗКПО: 25574713, р/рахунок: 35222002000460 ; Банк одержувача: УДК у Київсь кій області МФО: 821018, призначен ня платежу: за експертні робо ти (найменування) - за проведен ня хімічної експертизи нарко тичних засобів в сумі 345, 18 грн..

Речові докази: поліетилено вий пакет із вмістом рослини коноплі вагою 24 грама, які зна ходяться на зберіганні в цен тралізованій кімнаті збереж ення речових доказів при УБН ОН ГУ МВС України в Київській області - знищити.

Строк оскарження вироку до апеляційного суду Київськ ої області через Таращанськи й суд 15 діб з моменту його прог олошення.

СудТаращанський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.05.2009
Оприлюднено12.04.2011
Номер документу14592420
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-50/2009

Ухвала від 18.01.2016

Кримінальне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Чебану М. М.

Вирок від 02.06.2009

Кримінальне

Троїцький районний суд Луганської області

Бондаренко Л. І.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Вирок від 15.05.2009

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Крапивний В.І.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Бойко М.Г.

Вирок від 02.06.2009

Кримінальне

Троїцький районний суд Луганської області

Бондаренко Л. І.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Вирок від 15.05.2009

Кримінальне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Крапивний В.І.

Вирок від 20.05.2009

Кримінальне

Таращанський районний суд Київської області

Бойко М.Г.

Вирок від 13.05.2009

Кримінальне

Старобільський районний суд Луганської області

Пелих Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні