Ухвала
від 31.08.2011 по справі 7/206-09
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙН ИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницько го, 59

УХВАЛА

"31" серпня 2011 р. Справа № 7/206-09

Рівненський апеляційний господарський суд у складі к олегії:

головуюча суддя Сініцина Л .М.

судді Гудак А.В. , судді Гуда к А.В. ,Олексюк Г.Є.

при секретарі Михайлюк К.В.

розглядаючи у відкритому с удовому засіданні апеляці йну скаргу Публічного акц іонерного товариства "Райф файзен Банк Аваль" в особі Вінницької обласної дирек ції від 26.07.2011 р. на рішення гос подарського суду Вінницької області від 11.07.11 р.

у справі № 7/206-09

за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 , с.Комарів, Вінницька область

до відповідача Фізичн ої особи-підприємця ОСОБ А_5, м.Вінниця

третя особа, яка не заявл яє самостійних вимог на пред мет спору на стороні відпові дача Вінницька обласна д ирекція ВАТ "Райффайзен Бан к Аваль", м. Вінниця

про розірвання договор у купівлі-продажу .

за участю представників:

від позивача - не з'явився

від відповідача - ОСОБА_6 -представник, довіреність в с праві

від третої особи - ОСОБА_7 -начальник управління по роб оті з проблемними кредитами юридичних осіб, довіреність в справі

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарськ ого суду Вінницької області від 11.07.2011 р. у справі № 7/206-09 (суддя Б анасько О.О.) частково задовол ено позов Фізичної особи -підприємця ОСОБА_4 до Ф ізичної особи-підприємця ОСОБА_5, третя особа, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні від повідача Вінницька обла сна дирекція ВАТ "Райффайзе н Банк Аваль", розірвано дог овір б/н купівлі-продажу торг івельного комплексу від 26.01.2007 р оку, укладений між ОСОБА_4 та ОСОБА_5, посвідчений пр иватним нотаріусом Вінницьк ого районного нотаріального округу ОСОБА_8, реєстраці йний номер № 95; в позові в част ині повернення у власність ОСОБА_4 торгівельного комп лексу загальною площею 385,9 кв.м ., який знаходиться по АДРЕС А_1 відмовлено.

Скаржник-Публічне акціо нерне товариство "Райффайз ен Банк Аваль" в особі Він ницької обласної дирекції в апеляційній скарзі від 26.07.2011 р. просить дане рішення скасу вати повністю та прийняти но ве рішення, яким у позові ОС ОБА_4 до ОСОБА_5 про розір вання договору купівлі-прода жу відмовити.

В заяві про заміну третьої о соби від 31.08.2011 р. Публічне акці онерне товариство "Райффай зен Банк Аваль" в особі Ві нницької обласної дирекці ї просить здійснити замі ну третьої особи по справі №7/2 06-09, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідач а Відкрите акціонерне то вариство "Райффайзен Банк Аваль" в особі Вінницької обласної дирекції на Публіч не акціонерне товариство "Р айффайзен Банк Аваль" в осо бі Вінницької обласної д ирекції, посилаючись на те, що відповідно до нової редакці ї статуту Публічного акціоне рного товариства "Райффайз ен Банк Аваль" погодженого Національним Банком України 04.11.2009 р. та зареєстрованого Печ ерською районною державною а дміністрацією у м.Києві 05.11.2009 р. за №10701050027010012, відбулась заміна на йменування Банку. Відповідно до п. 1.3 Статуту Публічне акціо нерне товариство "Райффайз ен Банк Аваль" є правонасту пником за всіма правами і обо в'язками Відкритого акціонер ного товариства "Райффайзе н Банк Аваль".

Із досліджених матеріалів справи, апеляційний суд,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Рівненського а пеляційного господарського суду від 08.08.2011 р. дану апеляційн у скаргу було прийнято до про вадження і призначено до роз гляду на 31.08.2011 р. на 11:00 год.

В заві про про заміну тре тьої особи від 31.08.2011 р. третя о соба, яка не заявляє самостій них вимог на предмет спору на стороні відповідача-Публічн е акціонерне товариство "Ра йффайзен Банк Аваль" в особ і Вінницької обласної ди рекції просить здійснити зам іну третьої особи по справі № 7/206-09, яка не заявляє самостійни х вимог на стороні відповіда ча з Відкритого акціонерного товариства "Райффайзен Бан к Аваль" в особі Вінницько ї обласної дирекції на Публ ічне акціонерне товариство " Райффайзен Банк Аваль" в о собі Вінницької обласно ї дирекції.

Згідно статті 25 Господарсь кого процесуального кодексу України у разі смерті або о голошення фізичної особи померлою, припинення діяльно сті суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття , приєднання, поділу, перетв орення), заміни кредитора чи б оржника в зобов'язанні, а так ож в інших випадках заміни ос оби у відносинах, щодо яких в иник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідн ої сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу усі дії, вчинені в су довому процесі до вступу у справу правонаступника, об ов'язкові для нього так само , як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник за мінив; про заміну або про відм ову заміни сторони чи третьо ї особи її правонаступником господарський суд виносить у хвалу.

Як вбачається з підпункт у 1.3 пункту 1 Статуту Публічног о акціонерного товариства " Райффайзен Банк Аваль"- Акц іонерний комерційний банк "А валь" було створено юридични ми особами резидентами Украї ни в формі відкритого акціон ерного товариства рішенням у становчих зборів (протокол № 1 від 03.03.1992 року). Протоколом зага льних зборів АКБ "Аваль" №Зб-4/4 в ід 21 січня 1994 р. прийнято рішенн я про зміну найменування Акц іонерного комерційного банк у "Аваль" на акціонерний пошто во-пенсійний банк "Аваль". У зв 'язку із рішенням загальних з борів акціонерів банку, банк набув статусу банку з інозем ним капіталом. Протоколом за гальних зборів АППБ "Аваль" №3б -36 від 21 квітня 2006 р. прийнято ріш ення про зміну найменування акціонерного поштово-пенсій ного банку "Аваль" на Відкри те акціонерне товариство " Райффайзен Банк Аваль". Відкрите акціонерне товар иство "Райффайзен Банк Ав аль" є правонаступником за вс іма правами та обов'язками ак ціонерного поштово-пенсійно го банку "Аваль". Протоколом за гальних зборів акціонерів №3 б-45 від 14 жовтня 2009 р. прийнято рі шення про зміну найменування Відкритого акціонерного тов ариства "Райффайзен Банк Аваль" на Публічне акціонерн е товариство "Райффайзен Ба нк Аваль". Публічне акціоне рне товариство "Райффайзен Банк Аваль" є правонаступн иком за всіма правами та обов 'язками Відкритого акціонерн ого товариства "Райффайзен Банк Аваль".

Отже, суд приходить до висно вку про необхідність задовол ення заяви третьої особи та з аміни третьої особи, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору на стороні відп овідача Відкрите акціон ерне товариство "Райффайзе н Банк Аваль" в особі Вінн ицької обласної дирекції н а правонаступника-Публічне а кціонерне товариство "Райф файзен Банк Аваль" в особі Вінницької обласної дирек ції .

Як вбачається з матеріалів справи 10.08.2011 р. до Рівненського апеляційного господарськог о суду надійшла апеляційна с карга відповідача-Фізичної о соби-підприємця ОСОБА_5 ві д 28.07.2011 р. на рішення господарсь кого суду Вінницької області від 11.07.2011 р. у справі №7/206-09.

Ухвалою Рівненського апел яційного господарського суд у від 11.08.2011 р. дану апеляційну ск аргу було прийнято до провад ження і призначено її до розг ляду на 31.08.2011 р. на 11:00 год.

Згідно частин 1,2 статті 99 Гос подарського процесуального кодексу України (далі ГПК Укр аїни) в апеляційній інстанці ї справи переглядаються за п равилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахува нням особливостей, передбаче них у цьому розділі; апеляцій ний господарський суд, перег лядаючи рішення в апеляційно му порядку, користується пра вами, наданими суду першої ін станції.

Відповідно до частин 1,2 стат ті 58 ГПК України в одній позов ній заяві може бути об'єднано кілька вимог, зв'язаних між со бою підставою виникнення або поданими доказами; суддя має право об'єднати кілька однор ідних позовних заяв або спра в, у яких беруть участь ті ж са мі сторони, в одну справу, про що зазначається в ухвалі про порушення справи або в рішен ні.

В ході розгляду апеляційно ї скарги, колегія суддів прий шла до висновку про необхідн ість об'єднати апеляційні ск арги в одне провадження для с пільного розгляду та відклас ти їх розгляд у зв'язку з непов ним виконанням сторонами ухв али суду.

Керуючись статтями 25,58,77,86,99 Г осподарського процесуально го кодексу України, суд,-

УХВАЛИВ:

1.Замінити третю особу, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору на сторон і відповідача Відкрите а кціонерне товариство "Райф файзен Банк Аваль" в особі Вінницької обласної дирек ції на правонаступника-Публі чне акціонерне товариство " Райффайзен Банк Аваль" в ос обі Вінницької обласної дирекції.

2.Об'єднати в одне проваджен ня апеляційні скарги третьої особи, яка не заявляє самості йних вимог на предмет спору н а стороні відповідача-Публіч ного акціонерного товариств а "Райффайзен Банк Аваль" в особі Вінницької облас ної дирекції та відповідача- Фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 для їх подальшого су місного розгляду.

3.Розгляд апеляційних скар г відкласти на 04 жовтня 2011 р. на 11:00 год. у приміщенні Рівненс ького апеляційного господар ського суду за адресою: 33001, м. Р івне, вул. Яворницького,59 у за лі судових засідань № 7.

4.Третій особі подати довідк у Держказначейства про зарах ування державного мита до де ржавного бюджету України, ви тяг з ЄДРЮО та ФОП станом на 03.10 .2011 р.

Головуюч а суддя Л.М. Сініцин а

Судді А.В. Гудак

Г.Є. Олексюк

Суддя Олексюк Г.Є.

Суддя Гудак А.В.

СудРівненський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення31.08.2011
Оприлюднено14.09.2011
Номер документу18122161
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/206-09

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 11.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 08.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 14.08.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Коваленко В.М.

Постанова від 04.10.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 31.08.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Рішення від 11.07.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Банасько О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні