Ухвала
від 22.03.2012 по справі 666-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 121

УХВАЛА

22.03.2012 Справа № 5002-23/666-2012

за позовом Комунального пі дприємства «Гурзуф» (вул. Под войського, буд. 11, смт Гурзуф, м. Ялта, Автономна Республіка К рим, 98640; ідентифікаційний код 3 3318333)

до відповідача Кримського республіканського підприєм ства «Ялтинська фірма «Оптик а» (вул. Ленінградська , буд. 44, смт Гурзуф, м. Ялта, Автон омна Республіка Крим, 98640; ідент ифікаційний код 19453371)

про стягнення 3580,10 грн., усунен ня перешкод в користуванні м айном та зобов' язання повер нути майно

Суддя Доброрез І.О.

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від позивача - ОСОБА_1., представник, довіреність б/н від 11.07.2011 р.

Від відповідача - не з' яв ився.

Суть спору: Комунальне підп риємство «Гурзуф» звернулос я до господарського суду Авт ономної Республіки Крим з по зовною заявою до Кримського республіканського підприєм ства «Ялтинська фірма «Оптик а», в якій просить:

- зобов' язати відпов ідача усунути перешкоди в ко ристуванні та розпорядженні комунальним майном шляхом з вільнення нежитлових приміщ ень в літ. А (по БТІ № 1, 2, 3) площею 3 1,0 кв. м, які розташовані за адре сою: вул. Ленінградська, буд. 44, смт Гурзуф, м. Ялта;

- зобов' язати відпов ідача передати позивачу нежи тлові приміщення в літ. А (по Б ТІ № 1, 2, 3) площею 31,0 кв. м, які розта шовані за адресою: вул. Ленінг радська, буд. 44, смт Гурзуф, м. Ял та;

- стягнути з відповіда ча суму неустойки в розмірі 358 0,10 грн. Разом з тим, КП «Гурзуф» просить покласти на КРП «Ялт инська фірма «Оптика» судові витрати.

Позовні вимоги обґрунтова ні неповерненням відповідач ем спірного майна після закі нчення дії договору оренди в ід 01.01.2003 р., на підставі якого КРП «Ялтинська фірма «Оптика» н им користувалося. В якості пе решкод, що порушують права по зивача, зазначається на знах одження в спірних приміщення х майна відповідача та веден ня останнім в них комерційно ї діяльності. Вимоги КП «Гурз уф» щодо стягнення суми неус тойки мотивовані посиланням на ч. 2 ст. 785 ЦК України.

Ухвалою суду від 29.02.2012 р. позов ну заяву прийнято до розгляд у і порушено провадження у сп раві.

Представник Комунального підприємства «Гурзуф» у судо ве засідання з' явився, нада в клопотання про приєднання до матеріалів справи додатко вих документів, які були витр ебувані судом, а саме: письмов е підтвердження про відсутні сть аналогічного спору.

Вищевказане клопотання по зивача судом задовольняєтьс я, надані документи долучают ься до справи.

Крім того, представником КП «Гурзуф» надане клопотання про збільшення розміру позов них вимог, відповідно до яког о позивачем збільшено заявле ний до стягнення розмір неус тойки до 6735,78 грн.

Частиною 4 статті 22 Господар ського процесуального кодек су України встановлено, що по зивач вправі до прийняття рі шення по справі збільшити ро змір позовних вимог за умови дотримання встановленого по рядку досудового врегулюван ня спору у випадках, передбач ених статтею 5 цього Кодексу, в цій частині, відмовитись від позову або зменшити розмір п озовних вимог.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши доводи предс тавника позивача, господарсь кий суд приходить до висновк у про можливість прийняття к лопотання КП «Гурзуф» про зб ільшення розміру позовних ви мог в рамках розгляду справи № 5002-23/666-2012, оскільки в даному випа дку наявна зміна кількісних показників, в яких виражаєть ся позовна вимога про стягне ння з відповідача грошових к оштів, а саме збільшення розм іру неустойки через збільшен ня кількості днів користуван ня спірним майном.

Разом з тим, суд вважає за не обхідне звернути увагу позив ача на необхідності направле ння копії клопотання про збі льшення розміру позовних вим ог на адресу відповідача.

З огляду на викладене, врахо вуючи неявку представника Кр имського республіканського підприємства «Ялтинська фір ма «Оптика», збільшення пози вачем розміру позовних вимог та необхідність надання дод аткових документів, з метою н едопущення порушення процес уальних прав сторін, повного та всебічного з' ясування о бставин справи, суд вважає за можливе слухання по справі в ідкласти, повторивши виклик представників позивача і від повідача в судове засідання та витребувати у них додатко ві матеріали, необхідні для р озгляду справи по суті.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 77, 86 Господа рського процесуального коде ксу України, суд -

У Х В А Л И В :

Розгляд справи відкласти н а 12 квітня 2012 р. на 10.20 годин.

Засідання відбудетьс я у приміщенні господарськог о суду Автономної Республіки Крим (вул. О. Невського/Річ на, буд. 29/11, каб. 121, м. Сімферополь , АР Крим, 95003).

До дня слухання справи:

Позивачу - повністю викон ати вимоги попередньої ухвал и суду та надати оригінали до кументів, доданих до позовно ї заяви, для огляду в судовому засіданні; документи, що підт верджують юридичний статус, а саме: виписку з Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб-підприємц ів (оригінал для огляду в судо вому засіданні та належним ч ином засвідчену копію для за лучення до матеріалів справи ); докази сплати судового збор у в повному обсязі згідно пол ожень ч. 3 ст. 6 Закону України «П ро судовий збір»; письмові по яснення стосовно наявності п орушеного права Комунальног о підприємства «Гурзуф»; від омості щодо банківських раху нків (якщо такі є). Крім того, су д покладає обов' язок на поз ивача направити копію клопот ання про збільшення розміру позовних вимог від 22.03.2012 р. на ад ресу Кримського республікан ського підприємства «Ялтинс ька фірма «Оптика» (вул. Ленін градська, буд. 44, смт Гурзуф, м. Я лта, Автономна Республіка Кр им, 98640), докази надіслання нада ти суду. Забезпечити явку пре дставника в судове засідання .

Відповідачу - надати пись мовий відзив на позов, у поряд ку ст. 59 ГПК України, з документ альним та правовим обґрунтув анням своїх заперечень; доку менти, що підтверджують юрид ичний статус, а саме: виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців, довідку з Єд иного державного реєстру під приємств та організацій Укра їни (ЄДРПОУ), статут Кримськог о республіканського підприє мства «Ялтинська фірма «Опти ка» (оригінали для огляду в су довому засіданні та належним чином засвідчені копії для з алучення до матеріалів справ и); докази сплати боргу (якщо т акі є); докази повернення майн а (якщо такі є); відомості щодо банківських рахунків (якщо т акі є); відомості щодо засобів зв'язку (якщо такі є). Забезпеч ити явку представника в судо ве засідання.

Копії документів, що н адаються, повинні бути засві дчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держстандарту Ук раїни № 4163-2003 «Уніфікована сист ема організаційно-розпорядч ої документації. Вимоги до оф ормлювання документів» і под аються з супровідним листом.

Попередити сторін, що у разі ухилення від виконання вимо г ухвали, господарський суд м ає право стягнути в доход Дер жавного бюджету України штра ф у розмірі до ста неоподатко вуваних мінімумів доходів гр омадян у порядку, передбачен ому п. 5 ст. 83 ГПК України.

Явку представників с торін у судове засідання виз нати обов'язковою.

Для пропуску в приміщ ення суду при собі мати докум енти, що засвідчують особист ість.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Кр им Доб рорез І.О.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення22.03.2012
Оприлюднено26.03.2012
Номер документу22054696
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —666-2012

Ухвала від 25.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.М. Лагутіна

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.М. Лагутіна

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.С. Пєтухова

Ухвала від 29.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Доброрез

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Доброрез

Рішення від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 12.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні