Ухвала
від 12.04.2012 по справі 666-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка К рим, 95003, м.Сімферополь, вул.О.Нев ського/Річна, 29/11, к. 121

УХВАЛА

12.04.2012 Справа № 5002-23/666-2012

за позовом Комунального пі дприємства «Гурзуф» (вул. Под войського, буд. 11, смт Гурзуф, м. Ялта, Автономна Республік а Крим, 98640; ідентифікаційний ко д 33318333)

до відповідача Кримського республіканського підприєм ства «Ялтинська фірма «Оптик а» (вул. Ленінградська , буд. 44, смт Гурзуф, м. Ялта, Автон омна Республіка Крим, 98640; ідент ифікаційний код 19453371)

про стягнення 6735,78 грн., усунен ня перешкод в користуванні м айном та зобов' язання повер нути майно

Суддя Доброрез І.О.

П Р Е Д С Т А В Н И К И :

Від позивача - ОСОБА_1, п редставник (довіреність б/н в ід 11.07.2011 р.)

Від відповідача - ОСОБА _2, керівник (виписка з ЄДРЮОФ ОП сер. ААБ № 939435; посвідка на пос тійне проживання іноземних г ромадян сер. КР № НОМЕР_1)

Суть спору: Комунальне підп риємство «Гурзуф» звернулос я до господарського суду Авт ономної Республіки Крим з по зовною заявою до Кримського республіканського підприєм ства «Ялтинська фірма «Оптик а», в якій просить:

- зобов' язати відпов ідача усунути перешкоди в ко ристуванні та розпорядженні комунальним майном шляхом з вільнення нежитлових приміщ ень в літ. А (по БТІ № 1, 2, 3) площею 3 1,0 кв. м, які розташовані за адре сою: вул. Ленінградська, буд. 44, смт Гурзуф, м. Ялта;

- зобов' язати відпов ідача передати позивачу нежи тлові приміщення в літ. А (по Б ТІ № 1, 2, 3) площею 31,0 кв. м, які розта шовані за адресою: вул. Ленінг радська, буд. 44, смт Гурзуф, м. Ял та;

- стягнути з відповіда ча суму неустойки в розмірі 358 0,10 грн. Разом з тим, КП «Гурзуф» просить покласти на КРП «Ялт инська фірма «Оптика» судові витрати.

Позовні вимоги обґрунтова ні неповерненням відповідач ем спірного майна після закі нчення дії договору оренди в ід 01.01.2003 р., на підставі якого КРП «Ялтинська фірма «Оптика» н им користувалося. В якості пе решкод, що порушують права по зивача, зазначається на знах одження в спірних приміщення х майна відповідача та веден ня останнім в них комерційно ї діяльності. Вимоги КП «Гурз уф» щодо стягнення суми неус тойки мотивовані посиланням на ч. 2 ст. 785 ЦК України.

Ухвалою суду від 29.02.2012 р. позов ну заяву прийнято до розгляд у і порушено провадження у сп раві.

В судовому засіданні 22.03.2012 р. п редставником Комунального п ідприємства «Гурзуф» збільш ено розмір позовних вимог в ч астині стягнення неустойки д о 6735,78 грн.

Представник позивача в суд ове засідання з' явився, пов ідомив про здійснення помилк и в розрахунках підчас подач і клопотання про збільшення розміру позовних вимог від 22.0 3.2012 р., у зв' язку з чим розмір не устойки, яка підлягає стягне нню з відповідача, складає 13471,5 6 грн.

З цього приводу, представни ком КП «Гурзуф» суду надане н ове клопотання про збільшенн я розміру позовних вимог; кло потання про приєднання до ма теріалів справи розрахунку н еустойки та платіжного доруч ення № 136 від 21.03.2012 р. про перераху вання судового збору в розмі рі 215,00 грн.

Вищевказані клопотання по зивача прийняті в судовому з асіданні та долучаються до м атеріалів справи.

Керівник відповідача в суд ове засідання з' явився, над ав письмові заперечення на п озовну заяву, суть яких зводи ться до того, що дія спірного д оговору оренди в силу ст. 764 ЦК У країни та ст. 17 Закону України «Про оренду державного і ком унального майна» продовжена на той самий строк і на тих са мих умовах. Крім того, КРП «Ялт инська фірма «Оптика» зазнач ає, що відповідач добросовіс но користується об' єктом ор енди та вносить орендні плат ежі з грудня 2011 р., що підтвердж ує відповідними рахунками, а ктами та платіжними дорученн ями. Також відповідачем були переукладені договір страху вання об' єкту оренди 13.03.2012 р. т а договір про надання послуг з водопостачання та водовід ведення 16.01.2012 р.

Письмові заперечення Крим ського республіканського пі дприємства «Ялтинська фірма «Оптика» прийняті в судовом у засіданні та приєднуються до матеріалів справи.

Разом з тим, відповідачем пр едставлене клопотання про за лучення до участі у справі в я кості третьої особи, яка не за являє самостійні вимоги на п редмет спору, Міністерство о хорони здоров' я Автономної Республіки Крим, оскільки Кр имське республіканське підп риємство «Ялтинська фірма «О птика» знаходиться в сфері й ого управління згідно постан ови Ради міністрів АРК від 27.04.2 007 р. № 240 «Про питання управлінн я майном, яке належить Автоно мній Республіці Крим».

Представник КП «Гурзуф» з ц ього приводу усно заперечува в.

Розглянувши вищевказане к лопотання, господарський суд вважає його необґрунтованим та не вбачає підстав для залу чення Міністерства охорони з доров' я Автономної Республ іки Крим з огляду на наступне .

Відповідно до статті 27 Господарського процесуаль ного кодексу України треті о соби, які не заявляють самост ійних вимог на предмет спору , можуть вступити у справу на с тороні позивача або відповід ача до прийняття рішення гос подарським судом, якщо рішен ня з господарського спору мо же вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторі н. Їх може бути залучено до уч асті у справі також за клопот анням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийн ятті позовної заяви, вчиненн і дій по підготовці справи до розгляду або під час розгл яду справи встановить, що рі шення господарського суду мо же вплинути на права і обов'яз ки осіб, що не є стороною у спр аві, господарський суд залуч ає таких осіб до участі у спра ві як третіх осіб, які не заявл яють самостійних вимог на пр едмет спору.

З огляду на приписи ви щевказаної правової норми, о соба, яка бажає взяти участь у справі як третя особа без сам остійних вимог, має знаходит ися з однією зі сторін у матер іальних правовідносинах, які в результаті прийняття судо м рішення у справі зазнають п евних змін.

Так, спірні правовідн осини пов' язані з користува нням нежитловими приміщення ми в літ. А (по БТІ № 1, 2, 3) площею 31,0 кв. м, що розташовані за адресо ю: м. Ялта, смт Гурзуф, вул. Лені нградська, буд. 44.

В ході розгляду справ и, судом встановлено, що корис тувачем даним нерухомим майн ом є Кримське республіканськ е підприємство «Ялтинська фі рма «Оптика».

Своє право на користу вання майном, відповідач поя снює продовженням дії догово ру оренди нежитлових приміще нь б/н від 01.01.2003 р. з подальшими зм інами, укладеного між Комуна льним підприємством «Гурзуф » (орендодавець) та Кримським республіканським підприємс твом «Ялтинська фірма «Оптик а» (орендар).

Пунктом 1.1 Статуту Кримсько го республіканського підпри ємства «Ялтинська фірма «Опт ика» передбачено, що воно є ун ітарним комерційним підприє мством, входить до складу май на, що належить Автономній Ре спубліці Крим, знаходиться в сфері управління Міністерст ва охорони здоров' я Автоном ної Республіки Крим.

Проте, укладаючи договір ор енди нежитлових приміщень б/ н від 01.01.2003 р. та приймаючи на себ е зобов' язання орендаря, КР П «Ялтинська фірма «Оптика» діяла як самостійний суб' єк т господарювання. Тому госпо дарський суд Автономної Респ убліки Крим вважає, що рішенн я суду по даній справі жодним чином не вплине на права та об ов' язки Міністерства охоро ни здоров' я Автономної Респ убліки Крим стосовно сторін у справі.

Разом з тим, суд повідомляє, що лише знаходження відпові дача у сфері управління Міні стерства не може бути розцін ено в якості підстави для зал учення його третьою особою.

З огляду на викладене, суд у задоволенні клопотання відп овідача про залучення Мініст ерства охорони здоров' я Авт ономної Республіки Крим відм овляє. Також, враховуючи збіл ьшення позивачем розміру поз овних вимог та необхідність надання додаткових документ ів, з метою недопущення поруш ення процесуальних прав стор ін, повного та всебічного з' ясування обставин справи, су д вважає за можливе слухання по справі відкласти, повтори вши виклик представників поз ивача і відповідача в судове засідання та витребувати у н их додаткові матеріали, необ хідні для розгляду справи по суті.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст.ст. 77, 86 Господа рського процесуального коде ксу України, суд -

У Х В А Л И В :

Розгляд справи відкласти н а 19 квітня 2012 р. на 12.10 годин.

Засідання відбудетьс я у приміщенні господарськог о суду Автономної Республіки Крим (вул. О. Невського/Річ на, буд. 29/11, каб. 121, м. Сімферополь , Автономна Республіка Крим, 95 003).

До дня слухання справи:

Позивачу - повністю викон ати вимоги попередніх ухвал суду та надати документи, що п ідтверджують юридичний стат ус, а саме: виписку з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців (оригінал для огляду в с удовому засіданні та належни м чином засвідчену копію для залучення до матеріалів спр ави); докази сплати судового з бору в повному обсязі згідно положень ч. 3 ст. 6 Закону Україн и «Про судовий збір»; письмов і пояснення стосовно наявнос ті порушеного права Комуналь ного підприємства «Гурзуф». Крім того, суд покладає на поз ивача обов' язок надати дока зи зарахування судового збор у в розмірі 215,00 грн., перерахова ного платіжним дорученням № 136 від 21.03.2012 р. (довідка банку або о ргану Державної казначейськ ої служби України); та рекомен дує надати письмові поясненн я стосовно доводів відповіда ча, викладених у заперечення х на позовну заяву. Забезпечи ти явку представника в судов е засідання.

Відповідачу - надати дока зи сплати неустойки (якщо так і є); докази повернення майна ( якщо такі є); відомості щодо за собів зв'язку (якщо такі є). Заб езпечити явку представника в судове засідання.

Копії документів, що н адаються, повинні бути засві дчені належним чином, згідно з пунктом 5.27 Держстандарту Ук раїни № 4163-2003 «Уніфікована сист ема організаційно-розпорядч ої документації. Вимоги до оф ормлювання документів» і под аються з супровідним листом.

Попередити сторін, що у разі ухилення від виконання вимо г ухвали, господарський суд м ає право стягнути в доход Дер жавного бюджету України штра ф у розмірі до ста неоподатко вуваних мінімумів доходів гр омадян у порядку, передбачен ому п. 5 ст. 83 ГПК України.

Явку представників с торін у судове засідання виз нати обов'язковою.

Для пропуску в приміщ ення суду при собі мати докум енти, що засвідчують особист ість.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Кр им Доб рорез І.О.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення12.04.2012
Оприлюднено18.04.2012
Номер документу22606245
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —666-2012

Ухвала від 25.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.М. Лагутіна

Ухвала від 18.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.М. Лагутіна

Ухвала від 04.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Н.С. Пєтухова

Ухвала від 29.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Доброрез

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.О. Доброрез

Рішення від 26.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 12.04.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 22.03.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Доброрез І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні