Ухвала
від 28.02.2014 по справі 2-1597/12
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"28" лютого 2014 р. Справа № 2-1597/12

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2014 року Вишгородський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Підкурганного В.В.,

при секретарі Подшибякіній О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Вишгороді заяву ОСОБА_1 про роз'яснення рішення Вишгородського районного суду Київської області від 1 листопада 2012 року по справі за його позовом до Воропаївської сільської ради, третя особа - ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

1 листопада 2012 року Вишгородським районним судом Київської області за наслідками розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Воропаївської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа: ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, було ухвалене рішення суду, яким позов задоволено та визнано за ОСОБА_1 право власності на спадкове майно за заповітом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 на ? частину земельної ділянки площею 0,2500 га. з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою АДРЕСА_1, яка належала померлій на підставі Державного акту на право власності на земельну ділянку.

12 листопада 2012 року рішення суду набрало законної сили.

У лютому 2014 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про роз'яснення рішення суду.

Свою заяву обґрунтовує тим, що звернувшись до Державної реєстраційної служби із заявою про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку він отримав рішення державного реєстратора про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень. Відмовляючи у державній реєстрації права власності державний реєстратор вказав, що заявники подали заяву про державну реєстрацію об'єкта нерухомого майна на праві спільної сумісної власності, тоді як рішенням суду від 1 листопада 2012 року за ОСОБА_1 визнано право власності на ? частку земельної ділянки.

Заявник та третя особа ОСОБА_2 в судове засідання не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, причини неявки суду не відомі.

Представник Воропаївської сільської ради в судовому засіданні проти задоволення заяви не заперечував.

З'ясувавши доводи заяви та дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов висновку про те, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 статті 221 ЦПК України, якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його змісту.

Під час судового розгляду справи судом було встановлено, що відповідно до державного акту серії ЯД №647146 виданого 15.05.2007р. ОСОБА_3 та ОСОБА_2 на праві спільної сумісної власності без виділення часток належала земельна ділянка площею 0,2500 га., що розташована в АДРЕСА_1, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку.

Згідно статті 368 ЦК України спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю. У разі виділу частки із майна, що є у спільній сумісній власності, вважається, що частки кожного із співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними, законом або рішенням суду.

В судовому засіданні встановлено, що домовленості про розмір часток у спільній власності на земельну ділянку між ОСОБА_2 та померлою ОСОБА_3 не було, тобто їх частки є рівними по ? частині кожному.

За таких обставин, судом зазначається про те, що після успадкування ОСОБА_1 ? частини земельної ділянки, що належала ОСОБА_3, земельна ділянка площею 0,2500 га., що розташована в АДРЕСА_1 з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку перебуває у спільній частковій власності громадян ОСОБА_1 та ОСОБА_2 по ? частині.

Керуючись статтею 221 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

заяву ОСОБА_1 про роз'яснення рішення Вишгородського районного суду Київської області від 1 листопада 2012 року по справі за його позовом до Воропаївської сільської ради, третя особа - ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Рішення Вишгородського районного суду Київської області від 1 листопада 2012 року, ухвалене у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Воропаївської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа: ОСОБА_2 про визнання права власності на спадкове майно, роз'яснити таким чином:

Після визнання за ОСОБА_1 в порядку спадкування ? земельної ділянки площею 0,2500 га., що розташована в АДРЕСА_1, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку зазначена земельна ділянка перебуває у спільній частковій власності громадян ОСОБА_1 та ОСОБА_2

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення до Апеляційного суду Київської області через Вишгородський районний суд Київської області.

Суддя

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.02.2014
Оприлюднено20.03.2014
Номер документу37701096
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1597/12

Рішення від 15.03.2012

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Лєдньов Д. М.

Ухвала від 28.02.2014

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Підкурганний В. В.

Ухвала від 06.04.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Рішення від 06.04.2012

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Рішення від 03.06.2013

Цивільне

Перевальський районний суд Луганської області

Іванов А. П.

Рішення від 01.11.2012

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Підкурганний В. В.

Рішення від 13.05.2013

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Луганська

Селинний М. С.

Рішення від 12.07.2012

Цивільне

Свердловський міський суд Луганської області

Новосьолова Г. М.

Ухвала від 22.11.2012

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Моголівець І. А.

Рішення від 18.02.2013

Цивільне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Моголівець І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні