Вирок
від 10.06.2008 по справі 1-413/2008
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-413/2008 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2008 року Святошинсь кий районний суд міста Києва

в складі: головуючого - судд і Почупайло А.В.

при секретарі Левко О.О.

за участю прокурора Зарі цької О.А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Ки єві кримінальну справу про о бвинувачення ОСОБА_1, ІН ФОРМАЦІЯ_1, що народився в м. Києві, українця, громадян ина України, освіта серед ня-спеціальна, не одружено го, не працюючого, проживаючо го в АДРЕСА_1 не судимого, у скоєнні злочину передбачено го ч. 1 ст. 309 КК України,-

встановив:

Підсудний ОСОБА_1 13 бере зня 2008 року, приблизно в 13.10 годи н, знаходячись на першому пов ерсі в під'їзді будинку № 30 по в ул. Зодчих у м. Києві, незаконн о зберігав при собі, без мети з буту, наркотичний засіб - кана біс, масою в перерахунку на су ху речовину, рівною 8,74 г.

08 березня 2008 року, приблизно в 20 годин, ОСОБА_1 знаходячис ь біля магазину, розташовано го по вул. Литвиненко Вольгем ут, 5 в м. Києві, зустрівся з невс тановленою слідством особою , у якої шляхом купівлі за 30 гри вень, незаконно придбав для о собистого вживання, шляхом п аління, суху подрібнену коно плю, яка знаходилась в паперо вому згортку. Паперовий згор ток із придбаною коноплею О СОБА_1 сховав у кишеню своєї куртки, і зберігаючи його при собі, без мети збуту, пішки пр ослідував за місцем свого ме шкання, до квартири АДРЕСА_ 1, де залишив придбане на збе рігання для подальшого особи стого вживання шляхом палінн я.

13 березня 2008 року приблизно в 12.45 годин ОСОБА_1 знаходячи сь по місцю свого мешкання, вз яв із собою паперовий згорто к із сухою подрібненою коноп лею й зберігаючи його при соб і без мети збуту, вирішив слід увати на подвір'я будинку 30 по вул. Зодчих в м. Києві. Коли О СОБА_1 цього ж дня, приблизно 13.10 годин спустився на перший п оверх у під'їзді будинку № 30 по вул. Зодчих у м. Києві, то він бу в затриманий працівниками мі ліції які виявили та вилучил и в нього паперовий згорток, у якому знаходилась суха подр ібнена речовина рослинного п оходження зеленого кольору , масою 9,72 г.

Згідно висновку хімічної е кспертизи № 658 х від 17 квітня 2008 р оку, вилучена в ОСОБА_1 і по дана на дослідження суха под рібнена речовина рослинного походження зеленого кольору , масою 9,72 г, є канабісом, масою в перерахунку на суху речовин у рівною 8,74 г, який згідно Поста нови Кабінету Міністрів Укра їни від 6 травня 2000 року № 770 "Про з атвердження Переліку наркот ичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів", "Спис ку №1 особливо небезпечних на ркотичних засобів, обіг яких заборонено" в "Таблиці 1 ", є осо бливо небезпечним наркотичн им засобом.

Допитаний у судовому засід анні підсудний ОСОБА_1 сво ю вину в інкримінованому йом у складі злочину, передбачен ому ч. 1 ст. 309 КК України визнав п овністю, щиросердно розкаявс я, підтвердив суду обставини скоєння ним злочину та показ ав, що 08 березня 2008 року, приблиз но о 20 годині, він вирішив піти в магазин, який розташований по вул. Литвиненко Вольгемут , 5 в м. Києві, для того щоб придб ати продукти харчування. Кол и він вийшов із магазину, та по чав курити біля цього магази ну, до нього підійшов незнайо мий йому раніше чоловік і зап ропонував придбати в нього к оноплю за 30 гривень, на що він п огодився, оскільки з 2004 року, ін коли він вживав коноплю шлях ом паління, приблизно один ра з на три місяці. Заплативши чо ловіку 30 гривень, останній пер едав йому паперовий згорток із коноплею, який він поклав у кишеню своєї куртки, і пішов п о місцю свого мешкання в буди нок АДРЕСА_1. Зберігаючи п аперовий згорток із коноплею при собі, без мети збуту, він п рийшов додому за вищевказано ю адресою й сховав його у свої й кімнаті, щоб потім покурити . Про те, що він вживає коноплю шляхом паління та зберігає ї ї по місцю мешкання, його роди чі не знали.

13 березня 2008 року в 12.45 годин, ві н взяв вищевказаний паперови й згорток із коноплею, поклав його в задню кишеню своїх джи нсів, щоб покурити його пізні ше, і пішов до свого знайомого ОСОБА_2, який проживає за а дресою: вул. АДРЕСА_2, щоб вз яти в нього диски з фільмами. П рийшовши за вище вказаною ад ресою, він подзвонив у дзвіно к квартири № 162, але йому ніхто д вері не відчинив, і він виріши в піти на вулицю, щоб покурити придбану коноплю. Коли він сп ускався по сходах першого по верху, приблизно о 13.10 годин, до нього підійшли незнайомі йо му раніше чоловіки, які предс тавились працівниками міліц ії й спитали його про його док ументи, на що він відповів, що їх у нього при собі не має. Піс ля цього вони провели його по верхневий огляд, у результат і якого в праві задній кишені його джинсів виявили паперо вий згорток із коноплею та до ставили його до відділу мілі ції, розташованого по бул. Кол ьцова, 22-А в м. Києві, де в нього, у присутності двох понятих, пр ацівник міліції вилучив із п равої задньої кишені його дж инсів паперовий згорток із к оноплею. У присутності двох п онятих він пояснив, що в нього в паперовому згортку знаход иться конопля, яка в дійсност і належить йому, і її він збері гав для особистого вживання шляхом паління. Після цього п рацівник міліції паперовий з горток із коноплею в його при сутності та в присутності дв ох понятих поклав до поліети ленового пакету, який потім б уло прошито та опечатано, про що був складений відповідни й протокол, зі змістом якого в ін та поняті підписали.

Оскільки підсудний ОСОБА _1 свою вину в скоєному визна в повністю та не оспорює факт ичні обставини справи, то суд при визначенні обсягу доказ ів, що підлягають дослідженн ю, обмежився показами підсуд ного ОСОБА_1 та дослідженн ям матеріалів справи, що хара ктеризують особу підсудного .

Таким чином, дослідивши зіб ранні по справі докази в їх су купності, суд приходить до ви сновку, що вина підсудного ОСОБА_1 у скоєнні інкриміно ваного йому складу злочину п овністю доведена й кваліфіка ція його дій за ч. 1 ст. 309 КК Украї ни є правильною, оскільки він незаконно придбав та зберіг ав наркотичний засіб, без мет и збуту.

Обговорюючи питання про мі ру та вид покарання підсудно му ОСОБА_1 суд, враховує ха рактер та ступінь тяжкості в чиненого злочину, характерис тику особи підсудного, який п осередньо характеризується за місцем проживання, його ві дношення до скоєного, щире ка яття в скоєному, що раніше він не судимий, не працює та вважа є за необхідне обрати йому по карання у вигляді обмеження волі із застосуванням ст. 75 КК України, так як приходить до в исновку, що його виправлення можливе без відбування пока рання.

Суд, вважає необхідним стяг нути з ОСОБА_1 судові витр ати, а саме: вартість проведен ня хімічної експертизи, що пі дтверджується розрахунком ї ї вартості (а.с. 48-49 ).

Речові докази по справі: реч овину рослинного походження зеленого кольору, яка знаход иться в паперовому згортку т а згідно висновку хімічної е кспертизи № 658 х від 17 квітня 2008 р оку є особливо небезпечним н аркотичним засобом - канабіс ом та знаходиться в камері сх ову речових доказів Святошин ського РУ ГУ МВС України в м. К иєві, суд вважає за необхідне знищити.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Укра їни, суд, -

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину передбаче ного ч. 1 ст. 309 КК України та приз начити йому покарання у вигл яді 1 (одного) року обмеження в олі.

На підставі ст. 75 КК України з вільнити ОСОБА_1 від відбу вання покарання з випробуван ням строком на 1 (один) рік, зобо в'язавши його не виїжджати за межі України на постійне про живання без дозволу органу к римінально-виконавчої систе ми, повідомляти органи кримі нально-виконавчої системи пр о зміну місця проживання, роб оти, періодично з'являтися дл я реєстрації в органи кримін ально-виконавчої системи, як що він протягом визначеного судом іспитового строку не в чинить нового злочину, і вико нає покладені на нього обов'я зки.

Міру запобіжного заходу, за судженому ОСОБА_1, до всту пу вироку в законну силу, зали шити підписку про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_1 за про ведення хімічної експертизи 963 гривні 28 коп. Отримувач плат ежу ДНДЕКЦ при ГУ МВС України в м. Києві, код ЗКПО 25575285, р/рахуно к № 35226002000466, установа банку - УДК у Київській області, МФО 821018 (пос луги експерта).

Речові докази по справі: реч овину рослинного походження зеленого кольору, яка знаход иться в паперовому згортку т а згідно висновку хімічної е кспертизи № 658 х від 17 квітня 2008 р оку є особливо небезпечним н аркотичним засобом - канабіс ом та знаходиться в камері сх ову речових доказів Святошин ського РУ ГУ МВС України в м. К иєві - знищити.

Вирок може бути оскаржено д о Апеляційного суду м. Києва п ротягом 15 днів, із моменту йог о проголошення.

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.06.2008
Оприлюднено09.12.2010
Номер документу8919861
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-413/2008

Постанова від 15.10.2008

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Юрій Юрійович

Вирок від 01.10.2008

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Дашковська А.В.

Вирок від 10.06.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А.В.

Постанова від 15.10.2008

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Юрій Юрійович

Вирок від 01.10.2008

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Дашковська А.В.

Вирок від 10.06.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А.В.

Вирок від 23.12.2008

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В.О.

Постанова від 11.06.2008

Кримінальне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М.А.

Вирок від 18.12.2008

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Тітова Т.А.

Вирок від 03.10.2008

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні