Вирок
від 10.06.2008 по справі 1-413/2008
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-413/2008 p.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 червня 2008 року Святошинський районний суд міста Києва

в складі: головуючого - судді Почупайло А.В.

при секретарі Левко О.О.

за участю прокурора Заріцької О.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, що народився в м. Києві, українця, громадянина України, освіта середня-спеціальна, не одруженого, не працюючого, проживаючого в АДРЕСА_1 не судимого, у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України,-

встановив:

Підсудний ОСОБА_1 13 березня 2008 року, приблизно в 13.10 годин, знаходячись на першому поверсі в під'їзді будинку № 30 по вул. Зодчих у м. Києві, незаконно зберігав при собі, без мети збуту, наркотичний засіб - канабіс, масою в перерахунку на суху речовину, рівною 8,74 г.

08 березня 2008 року, приблизно в 20 годин, ОСОБА_1 знаходячись біля магазину, розташованого по вул. Литвиненко Вольгемут, 5 в м. Києві, зустрівся з невстановленою слідством особою, у якої шляхом купівлі за 30 гривень, незаконно придбав для особистого вживання, шляхом паління, суху подрібнену коноплю, яка знаходилась в паперовому згортку. Паперовий згорток із придбаною коноплею ОСОБА_1 сховав у кишеню своєї куртки, і зберігаючи його при собі, без мети збуту, пішки прослідував за місцем свого мешкання, до квартири АДРЕСА_1, де залишив придбане на зберігання для подальшого особистого вживання шляхом паління.

13 березня 2008 року приблизно в 12.45 годин ОСОБА_1 знаходячись по місцю свого мешкання, взяв із собою паперовий згорток із сухою подрібненою коноплею й зберігаючи його при собі без мети збуту, вирішив слідувати на подвір'я будинку 30 по вул. Зодчих в м. Києві. Коли ОСОБА_1 цього ж дня, приблизно 13.10 годин спустився на перший поверх у під'їзді будинку № 30 по вул. Зодчих у м. Києві, то він був затриманий працівниками міліції які виявили та вилучили в нього паперовий згорток, у якому знаходилась суха подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору , масою 9,72 г.

Згідно висновку хімічної експертизи № 658 х від 17 квітня 2008 року, вилучена в ОСОБА_1 і подана на дослідження суха подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, масою 9,72 г, є канабісом, масою в перерахунку на суху речовину рівною 8,74 г, який згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 6 травня 2000 року № 770 "Про затвердження Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів", "Списку №1 особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено" в "Таблиці 1 ", є особливо небезпечним наркотичним засобом.

Допитаний у судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину в інкримінованому йому складі злочину, передбаченому ч. 1 ст. 309 КК України визнав повністю, щиросердно розкаявся, підтвердив суду обставини скоєння ним злочину та показав, що 08 березня 2008 року, приблизно о 20 годині, він вирішив піти в магазин, який розташований по вул. Литвиненко Вольгемут, 5 в м. Києві, для того щоб придбати продукти харчування. Коли він вийшов із магазину, та почав курити біля цього магазину, до нього підійшов незнайомий йому раніше чоловік і запропонував придбати в нього коноплю за 30 гривень, на що він погодився, оскільки з 2004 року, інколи він вживав коноплю шляхом паління, приблизно один раз на три місяці. Заплативши чоловіку 30 гривень, останній передав йому паперовий згорток із коноплею, який він поклав у кишеню своєї куртки, і пішов по місцю свого мешкання в будинок АДРЕСА_1. Зберігаючи паперовий згорток із коноплею при собі, без мети збуту, він прийшов додому за вищевказаною адресою й сховав його у своїй кімнаті, щоб потім покурити. Про те, що він вживає коноплю шляхом паління та зберігає її по місцю мешкання, його родичі не знали.

13 березня 2008 року в 12.45 годин, він взяв вищевказаний паперовий згорток із коноплею, поклав його в задню кишеню своїх джинсів, щоб покурити його пізніше, і пішов до свого знайомого ОСОБА_2, який проживає за адресою: вул. АДРЕСА_2, щоб взяти в нього диски з фільмами. Прийшовши за вище вказаною адресою, він подзвонив у дзвінок квартири № 162, але йому ніхто двері не відчинив, і він вирішив піти на вулицю, щоб покурити придбану коноплю. Коли він спускався по сходах першого поверху, приблизно о 13.10 годин, до нього підійшли незнайомі йому раніше чоловіки, які представились працівниками міліції й спитали його про його документи, на що він відповів, що їх у нього при собі не має. Після цього вони провели його поверхневий огляд, у результаті якого в праві задній кишені його джинсів виявили паперовий згорток із коноплею та доставили його до відділу міліції, розташованого по бул. Кольцова, 22-А в м. Києві, де в нього, у присутності двох понятих, працівник міліції вилучив із правої задньої кишені його джинсів паперовий згорток із коноплею. У присутності двох понятих він пояснив, що в нього в паперовому згортку знаходиться конопля, яка в дійсності належить йому, і її він зберігав для особистого вживання шляхом паління. Після цього працівник міліції паперовий згорток із коноплею в його присутності та в присутності двох понятих поклав до поліетиленового пакету, який потім було прошито та опечатано, про що був складений відповідний протокол, зі змістом якого він та поняті підписали.

Оскільки підсудний ОСОБА_1 свою вину в скоєному визнав повністю та не оспорює фактичні обставини справи, то суд при визначенні обсягу доказів, що підлягають дослідженню, обмежився показами підсудного ОСОБА_1 та дослідженням матеріалів справи, що характеризують особу підсудного.

Таким чином, дослідивши зібранні по справі докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що вина підсудного ОСОБА_1 у скоєнні інкримінованого йому складу злочину повністю доведена й кваліфікація його дій за ч. 1 ст. 309 КК України є правильною, оскільки він незаконно придбав та зберігав наркотичний засіб, без мети збуту.

Обговорюючи питання про міру та вид покарання підсудному ОСОБА_1 суд, враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого злочину, характеристику особи підсудного, який посередньо характеризується за місцем проживання, його відношення до скоєного, щире каяття в скоєному, що раніше він не судимий, не працює та вважає за необхідне обрати йому покарання у вигляді обмеження волі із застосуванням ст. 75 КК України, так як приходить до висновку, що його виправлення можливе без відбування покарання.

Суд, вважає необхідним стягнути з ОСОБА_1 судові витрати, а саме: вартість проведення хімічної експертизи, що підтверджується розрахунком її вартості (а.с. 48-49 ).

Речові докази по справі: речовину рослинного походження зеленого кольору, яка знаходиться в паперовому згортку та згідно висновку хімічної експертизи № 658 х від 17 квітня 2008 року є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом та знаходиться в камері схову речових доказів Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві, суд вважає за необхідне знищити.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК України, суд, -

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України та призначити йому покарання у вигляді 1 (одного) року обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування покарання з випробуванням строком на 1 (один) рік, зобов'язавши його не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи, повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи, періодично з'являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину, і виконає покладені на нього обов'язки.

Міру запобіжного заходу, засудженому ОСОБА_1, до вступу вироку в законну силу, залишити підписку про невиїзд.

Стягнути з ОСОБА_1 за проведення хімічної експертизи 963 гривні 28 коп. Отримувач платежу ДНДЕКЦ при ГУ МВС України в м. Києві, код ЗКПО 25575285, р/рахунок № 35226002000466, установа банку - УДК у Київській області, МФО 821018 (послуги експерта).

Речові докази по справі: речовину рослинного походження зеленого кольору, яка знаходиться в паперовому згортку та згідно висновку хімічної експертизи № 658 х від 17 квітня 2008 року є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабісом та знаходиться в камері схову речових доказів Святошинського РУ ГУ МВС України в м. Києві - знищити.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва протягом 15 днів, із моменту його проголошення.

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.06.2008
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу9762689
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-413/2008

Постанова від 15.10.2008

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Юрій Юрійович

Вирок від 01.10.2008

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Дашковська А.В.

Вирок від 10.06.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А.В.

Постанова від 15.10.2008

Кримінальне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Юрій Юрійович

Вирок від 01.10.2008

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Дашковська А.В.

Вирок від 10.06.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Почупайло А.В.

Вирок від 23.12.2008

Кримінальне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В.О.

Постанова від 11.06.2008

Кримінальне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик М.А.

Вирок від 18.12.2008

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Тітова Т.А.

Вирок від 03.10.2008

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні