Ухвала
від 14.05.2010 по справі 10-96/2010
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Чернівці « 14 » травня 2010 р. колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернівецької області у складі:

головуючого Підгорної С.П.

суддів Горецької С.О., Семенюка К.М.

за участю прокурора Хоміцької Т.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за апеляцією ОСОБА_1 на постанову Шевченківського районного суду м. Чернівців від 04 травня 2010 року про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, -

В С Т А Н О В И Л А :

Зазначеною постановою задоволене подання старшого слідчого СВ Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області Олійнича Ю.В. та обрано відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

На вказану постанову обвинувачений ОСОБА_1 подав апеляцію, у якій просить постанову суду скасувати, оскільки вважає, що ні у слідчого, ні у суду немає жодних підстав вважати, що він буде намагатися ухилитися від слідства і суду або перешкоджати встановленню істини по справі та вчиняти нові злочини. При цьому апелянт також посилається на те, що суд не взяв до уваги дані, що його характеризують: що він одружений, має дітей та постійне місце проживання і даний злочин не скоював.

Заслухавши доповідача, прокурора, який заперечував проти задоволення апеляції, перевіривши матеріали справи, доводи апеляції, колегія суддів вважає, що апеляція задоволенню не підлягає.

Справа № 10-96/ 2010 р. Головуючий у І інстанції: МамчинП.І.

Категорія: ст.165-2 КПК Доповідач: Підгорна С.П.

України

З матеріалів справи вбачається, що досудовим слідством 01 травня 2010 року відносно ОСОБА_1 порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст.185 ч.4 КК України, і він підозрюється у вчиненні за попередньою змовою з іншими особами таємного викрадення майна потерпілого ОСОБА_3 шляхом проникнення у приміщення гаража по АДРЕСА_1 на суму 100000 гривень.

При розгляді подання слідчого про обрання ОСОБА_1 запобіжного заходу суд врахував, що ОСОБА_1 підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, за вчинення якого законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, а також те, що злочин вчинений групою осіб і завдав потерпілому значної матеріальної шкоди.

Згідно ст.ст.148-150 КПК України при наявності достатніх підстав вважати, що обвинувачений буде намагатися ухилитися від дізнання, слідства та суду, перешкоджати встановленню істини у справі, а також для забезпечення виконання процесуальних рішень, суд може застосувати один із запобіжних заходів, у тому числі і взяття під варту. При цьому суд враховує тяжкість злочину, в якому підозрюється особа, її вік та стан здоровя, сімейне та матеріальне положення, вид діяльності та обставини, що її характеризують.

Судова колегія вважає, що районний суд правильно прийняв до уваги наявність зібраних досудовим слідством допустимих доказів причетності ОСОБА_1 до вчинення тяжкого злочину за попередньою змовою групою осіб, а також прийшов до правильного висновку про наявність підстав вважати, що підозрюваний може продовжити злочинну діяльності, оскільки він неодноразово судимий, має не зняту та непогашену судимість, може ухилятися від слідства та суду, і з метою забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваного обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

За таких обставин колегія суддів вважає, що постанова суду від 04 травня 2010 року про обрання відносно ОСОБА_1 запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відповідає вимогам закону, а подана ним апеляція є безпідставною та задоволенню не підлягає.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.148, 150, 155, 165-2, 365, 366, 382 КПК України, колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернівецької області, -

У Х В А Л И Л А :

Постанову Шевченківського районного суду м. Чернівців від 04 травня 2010 року про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту ОСОБА_1 залишити без змін, а його апеляцію - без задоволення.

Головуючий С.П. Підгорна

Судді С.О.Горецька

К.М.Семенюк

СудАпеляційний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення14.05.2010
Оприлюднено20.12.2022
Номер документу10668240
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —10-96/2010

Ухвала від 15.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Рівненської області

Шпинта М. Д.

Ухвала від 27.08.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Тернопільської області

Гавриш Галина Петрівна

Ухвала від 27.08.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Тернопільської області

Гавриш Галина Петрівна

Ухвала від 14.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Підгорна Степанида Пилипівна

Ухвала від 19.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Кривобокова Наталія Михайлівна

Ухвала від 07.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Антипець Валентина Миколаївна

Ухвала від 22.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Тіщенко Ольга Іванівна

Ухвала від 15.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Кадегроб Альбіна Іванівна

Ухвала від 14.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернівецької області

Підгорна Степанида Пилипівна

Ухвала від 19.05.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Івано-Франківської області

Кривобокова Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні