Ухвала
від 30.09.2010 по справі 11-668/2010
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 11- 668/2010 Голо вуючий 1 інстанції: Подалюка О .Ф.

Категорія - ст. 205 ч.2 КК Укра їни Доповідач: Салай Г.А.

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 вересня 2010 року колегі я суддів судової палати з кри мінальних справ апеляційног о суду Чернігівської області в складі :

Головуючого судді - Ще рбакова О.С.

Суддів: Салая Г.А., Миронцова В.М.

З участю прокурора - Міщен ка М.В.

Засудженого - ОСОБА_1

розглянула у відкритом у судовому засіданні в м. Черн ігові кримінальну справу за апеляцією засудженого ОСО БА_1 на вирок Новозаводсько го районного суду м. Чернігов а від 06 серпня 2010 року.

Цим вироком:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ _1, уродженець с. Гусятник Б єлінського району Пензенськ ої області Російської Феде рації, громадянин України, ро сіянин, освіта вища, одруж ений, працюючий генеральним директором АТЗТ «Агропромпо стач» та директором ПП «Газ нафта-Сервіс», в силу ст. 89 КК України раніше не судимого, п роживаючий: АДРЕСА_2,

засуджений за ч.3 ст. 27, ч.3 с т. 28, ч.2 ст. 205; ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 366; ч .3 ст. 27, ч.2 ст. 358; ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 358; ч.1 ст. 7 0 КК України до 3 років позбавл ення волі з позбавленням пра ва займатись підприємницько ю діяльністю та займати поса ди, пов' язані з виконанням о рганізаційно-розпорядчих фу нкцій строком на 2 роки.

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_5 , уродженка с. Бобриця, Канівс ького району, Черкаської обл асті, громадянка України, укр аїнка, освіта вища, одруже на, маюча на утриманні неповн олітню дитину, працююча на по саді директора ТОВ «Північне Агропром Будівництво», не су дима, проживаюча: АДРЕСА_3 ,

засуджена за ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 205; ч .3 ст. 28, ч.1 ст. 366; ч.2 ст. 358; ч.3 ст. 358; ч.1 ст. 70 КК України до 3 років позбавл ення волі з позбавленням пра ва займатись підприємницько ю діяльністю та займати поса ди, пов' язані з виконанням о рганізаційно-розпорядчих фу нкцій строком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК Україн и звільнено ОСОБА_3 від ві дбування основного призначе ного покарання у вигляді поз бавлення волі і встановлено їй іспитовий строк 2 роки.

Згідно ст. 76 КК України пок ладено на засуджену ОСОБА_3 такі обов' язки: повідомля ти органи кримінально-викона вчої системи про зміну місця проживання; періодично з' я влятись для реєстрації в орг ани кримінально-виконавчої с истеми.

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ _7, уродженець м. Чернігова , громадянин України, україн ець, освіта середня-спеціал ьна, одружений, працюючий д иректором ПП «Торговий дім « А.С.Т.», заступником директора ПП «Чернігів-Марвік», не суди мий, проживаючий: АДРЕСА_1 ,

засуджений за ч.3 ст. 28, ч. 2 с т. 205; ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 366; ч.1 ст. 70 КК Укра їни до 3 років позбавлення вол і з позбавленням права займа тись підприємницькою діяльн істю та займати посади, пов' язані з виконанням організац ійно-розпорядчих функцій стр оком на 2 роки.

На підставі ст. 75 КК Україн и звільнено ОСОБА_4 від ві дбування основного призначе ного покарання у вигляді поз бавлення волі і встановлено йому іспитовий строк 2 роки.

Згідно ст. 76 КК України пок ладено на засудженого ОСОБ А_4 такі обов' язки: повідом ляти органи кримінально-вико навчої системи про зміну міс ця проживання; періодично з' являтись для реєстрації в ор гани кримінально-виконавчої системи.

ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_11 , уродженець м. Чернігова , громадянин України, україне ць, освіта середня-технічна , одружений, маючий на утрим анні двох неповнолітніх діте й, працюючий фізичною особою -підприємцем, не судимий, прож иваючий: АДРЕСА_4,

Засуджений за ч.2 ст. 358; ч.3 с т. 358; ч.1 ст. 70 КК України до 2 років обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК Україн и звільнено ОСОБА_5 від ві дбування основного признач еного покарання і встановлен о йому іспитовий строк 1 рік.

Згідно ст. 76 КК України пок ладено на засудженого ОСОБ А_5 такі обов' язки: повідом ляти органи кримінально-вико навчої системи про зміну міс ця проживання; періодично з' являтись для реєстрації в ор гани кримінально-виконавчої системи.

ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_14 , уродженка м. Дніпродзержин ськ, громадянка України, укра їнка, освіта середня-спеціа льна, не одружена, працююча директором ПП «Буцефал», не с удима, проживаюча: АДРЕСА_5 ,

засуджена за ч.1 ст. 366 КК Укра їни, із застосуванням ст. 69 КК У країни до 2 років обмеження во лі без позбавлення права обі ймати певні посади та займат ися певною діяльністю.

На підставі ст. 75 КК Украї ни звільнено ОСОБА_6 від в ідбування основного призна ченого покарання і встановле но їй іспитовий строк 1 рік.

Згідно ст. 76 КК України пок ладено на засуджену ОСОБА_6 такі обов' язки: повідомля ти органи кримінально-викона вчої системи про зміну місця проживання; періодично з' я влятись для реєстрації в орг ани кримінально-виконавчої с истеми.

Стягнуто в дольовому по рядку з ОСОБА_1, ОСОБА_3 , ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБ А_6 судові витрати за провед ення судових експертиз в сум і 1953 грн. 12 коп. на користь держав и - по 390 грн. 62 коп. з кожного.

Вироком суду ОСОБА_1 , ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБ А_5, ОСОБА_6 визнані ви нними та засуджені за те, що в листопаді 2008 року ОСОБА_1, д іючи умисно з метою створенн я та придбання суб' єктів пі дприємницької діяльності (юр идичних осіб) з метою прикрит тя незаконної діяльності по незаконному формуванню сум п одаткового кредиту та переве дення в готівку безготівкови х коштів, шляхом складання та використання завідомо непра вдивих і підроблених докумен тів, отримання доходу від заз наченої протиправної діяльн ості, організував та очолив с тійку організовану злочинну групу, до якої також увійшли ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Усвідомлюючи, що реалізаці я злочинного плану пов'язана з виконанням протягом трива лого часу великого обсягу рі зних дій, погоджених між собо ю, ОСОБА_1 прийняв рішення щодо необхідності створення стійкого та організованого об'єднання декількох осіб, чл ени якого повинні зорганізув атися під його керівництвом для реалізації розробленого ним плану спільних злочинни х дій, спрямованих на здійсне ння систематичної злочинної діяльності по створенню та п ридбанню суб' єктів підприє мницької діяльності (юридичн их осіб) з метою прикриття нез аконної діяльності по незако нному формуванню сум податко вого кредиту, переведення бе зготівкових коштів в готівку , шляхом складання та викорис тання завідомо неправдивих і підроблених документів, з ро зподілом функцій, виконувани х кожним з учасників такого о б'єднання, для досягнення мет и цього плану, відомого всім у часникам організованої злоч инної групи.

В листопаді 2008 року ОСОБА_1 , здійснюючи намір на створе ння організованої злочинної групи, повідомив про розробл ений ним план злочинної діял ьності ОСОБА_3 та ОСОБА_4 і запропонував їм спільну р еалізацію злочинного наміру , спрямованого на створення т а придбання суб' єктів підпр иємницької діяльності (юриди чних осіб) з метою прикриття н езаконної діяльності по неза конному формуванню сум подат кового кредиту та переведенн ю в готівку безготівкових ко штів, шляхом складання та вик ористання завідомо неправди вих і підроблених документів , на що одержав від ОСОБА_4 та ОСОБА_3 згоду.

Таким чином, ОСОБА_1, ОС ОБА_4 та ОСОБА_3, за попере дньою змовою між собою, зорга нізувалися для спільної діял ьності з метою вчинення злоч инів і забезпечення діяльнос ті злочинної групи, при цьому всі особи усвідомлювали фак т існування такої групи, і бул и об'єднані єдиним планом з ро зподілом функцій учасників з лочинної групи, спрямованих на досягнення цього плану, ві домого всім учасникам органі зованої злочинної групи.

ОСОБА_1, діючи як організат ор та активний учасник злочи нної групи, розробив єдиний п лан по створенню та придбанн ю суб' єктів підприємницько ї діяльності (юридичних осіб ) з метою прикриття незаконно ї діяльності по незаконному формуванню сум податкового кредиту та переведенню безго тівкових коштів в готівку, шл яхом складання та використан ня завідомо неправдивих і пі дроблених документів, та озн айомив з ним усіх учасників о рганізованої групи, здійсни в розподіл функцій учасників організованої групи, підшук ував юридичні особи, зацікав лені в переведенні безготівк ових коштів в готівку, розроб ив схеми переведення безготі вкових грошових коштів в гот івку, організовував створенн я та придбання суб' єктів пі дприємницької діяльності (юр идичних осіб) з метою прикрит тя незаконної діяльності, от римував свою частку від пере ведення в готівку грошових к оштів.

ОСОБА_1 будучи службовою о собою - генеральним директор ом АТЗТ «Агропромпостач» та директором ПП «Газнафта-Серв іс», діючи з метою прикриття н езаконної діяльності по неза конному формуванню сум подат кового кредиту та переведенн ю в готівку безготівкових ко штів юридичних осіб, організ ував та приймав безпосередню участь у складанні та видачі завідомо неправдивих докуме нтів, а також керував діями уч асників організованої групи по складанню і видачі завідо мо неправдивих документів.

ОСОБА_4, як активн ий учасник організованої зло чинної групи, діючи у відпові дності з розробленим ОСОБА _1 планом злочинних дій, відо мим всім учасникам групи, згі дно відведеної йому ролі у зл очинній діяльності, за вказі вкою ОСОБА_1 , створював та придбавав суб' єкти підприє мницької діяльності (юридичн і особи) з метою прикриття нез аконної діяльності по незако нному формуванню сум податко вого кредиту, переведенню бе зготівкових коштів в готівку , шляхом складання та викорис тання завідомо неправдивих і підроблених документів, пер ераховував безготівкові кош ти, що надходили на розрахунк ові рахунки юридичних осіб, д ля подальшого зняття готівки , отримував свою частку від пе реведення безготівкових кош тів в готівкові.

ОСОБА_4 будучи службово ю особою - директором ПП «Торг овий дім «А.С.Т.» та заступнико м директора ПП «Чернігів-Мар вік», діючи за вказівкою ОС ОБА_1 з метою прикриття неза конної діяльності по незакон ному формуванню сум податков ого кредиту та переведенню в готівку безготівкових кошті в юридичних осіб, складав та видавав завідомо неправдиві документи.

ОСОБА_3, як акти вний учасник організованої з лочинної групи, діючи у відпо відності з розробленим ОСО БА_1 планом злочинних дій ві домим всім учасникам групи, з гідно відведеної їй ролі у зл очинній діяльності за вказів кою ОСОБА_1 з метою прикри ття незаконної діяльності по незаконному формуванню сум податкового кредиту, перевед ення безготівкових коштів в готівку шляхом складання та використання завідомо непра вдивих і підроблених докумен тів, перераховувала безготів кові кошти, що надходили на ро зрахункові рахунки юридични х осіб для подальшого зняття готівки та отримувала свою ч астку від переведення безгот івкових коштів в готівкові.

ОСОБА_3 будучи службовою о собою - директором ТОВ «Півні чне Агропром Будівництво», д іючи за вказівкою ОСОБА_1 з метою прикриття незаконної діяльності по незаконному ф ормуванню сум податкового кр едиту та переведенню в готів ку безготівкових коштів юри дичних осіб, складала та вида вала завідомо неправдиві док ументи.

Так, в листопаді 2008 року О СОБА_1, діючи в інтересах всі х учасників організованої гр упи, прийняв рішення про ство рення суб' єкта підприємниц ької діяльності (юридичної о соби) з метою прикриття незак онної діяльності по незаконн ому формуванню сум податково го кредиту та переведенню в г отівку безготівкових коштів юридичних осіб, шляхом склад ання та використання завідом о неправдивих і підроблених документів, надав вказівку ОСОБА_4 виступити засновни ком і в подальшому директоро м приватного підприємства «Т орговий дім «А.С.Т.» (код ЄДРПО У 36144767). При цьому ОСОБА_1 пові домив ОСОБА_4 та ОСОБА_3 про справжні наміри викори стання вказаного підприємст ва, а саме прикриття незаконн ої діяльності по незаконному формуванню сум податкового кредиту, переведенню безготі вкових коштів юридичних осі б в готівку, шляхом складання та використання завідомо не правдивих і підроблених доку ментів.

Після цього 06.11.2008 р. ОСОБА_4 , діючи відповідно з розробле ним ОСОБА_1 та відомим всі м учасникам організованої гр упи плану злочинної діяльнос ті подав до виконавчого комі тету Чернігівської міської р ади документи, необхідні для реєстрації приватного підпр иємства, яке 07.11.2008 р. було зареєс тровано як приватне підприєм ство «Торговий дім «А.С.Т.» (ко д ЄДРПОУ 36144767) за юридичною адре сою АДРЕСА_1. 10.11.2008 р. ПП «Торг овий дім «А.С.Т.» було зареєстр овано платником податків в Д ПІ у м. Чернігові, а 20.11.2008 р. зареє стровано платником податку н а додану вартість.

18.11.2008 р. ОСОБА_4, діючи за вка зівкою ОСОБА_1,. відкрив дл я ПП «Торговий дім «А.С.Т.» у ВА Т «Мегабанк» ( МФО 351629) розрахун ковий рахунок №26003240115 та в подал ьшому 03.03.2009 р. в ЗАТ КБ «Приватба нк» (МФО 353586) розрахунковий рах унок №26000060340863.

Також ОСОБА_4, діючи відп овідно з розробленим ОСОБА _1 та відомим всім учасникам організованої групи плану з лочинної діяльності, зареєст рувавши ПП «Торговий дім «А.С .Т.» та отримавши свідоцтво пр о державну реєстрацію, свідо цтво про реєстрацію платнико м податку на додану вартість , виготовивши печатку підпри ємства, передав їх та статутн і документи зазначеного підп риємства у розпорядження О СОБА_1, який відшкодував О СОБА_4 витрати на реєстраці ю підприємства.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, в листопаді 2008 рок у ОСОБА_1, діючи в інтереса х всіх учасників організован ої групи, з метою прикриття не законної діяльності по неза конному формуванню сум подат кового кредиту, переведенню в готівку безготівкових кошт ів, шляхом складання та викор истання завідомо неправдиви х і підроблених документів, п рийняв рішення придбати суб' єкт підприємницької діяльно сті (юридичну особу) та надав в казівку ОСОБА_4 виступити заступником директора прива тного підприємства «Чернігі в-Марвік» (код ЄДРПОУ 34853772). При ц ьому ОСОБА_1 повідомив О СОБА_4 та ОСОБА_3 про спра вжні наміри використання вка заного підприємства, тобто п рикриття незаконної діяльно сті по незаконному формуванн ю сум податкового кредиту та переведенню безготівкових к оштів юридичних осіб в готів ку, шляхом складання та викор истання завідомо неправдиви х і підроблених документів.

20.11.2008 р. відповідно до наказу № 20/1108 по ПП «Чернігів-Марвік» ОСОБА_4, діючи за вказівкою ОСОБА_3 згідно з розроблени м планом злочинних дій, прист упив до виконання обов' язкі в заступника директора ПП «Ч ернігів-Марвік» та отримав п ечатку вказаного підприємст ва. Після цього ОСОБА_4 над ав до Чернігівського відділе ння №1 ВАТ «ВТБ Банк» наказ про призначення його на посаду з аступника директора ПП «Черн ігів-Марвік», а також нотаріа льно засвідчену картку зі зр азками підписів, таким чином отримавши право розпоряджат ися коштами на розрахунковом у рахунку ПП «Чернігів-Марві к» та складати офіційні доку менти від імені вищевказаног о підприємства. В подальшому ОСОБА_4 передав у розпоря дження ОСОБА_1 печатку ПП «Чернігів-Марвік» для забезп ечення можливості останнім с кладати та видавати завідом о неправдиві документи з мет ою прикриття незаконної діял ьності по незаконному формув анню сум податкового кредиту та переведенню в готівку без готівкових коштів.

На початку липня 2009 року ОС ОБА_1 вступив у злочинну змо ву з директором приватного п ідприємства «Буцефал» (код Є ДРПОУ № 22828716) ОСОБА_6 та фізич ною особою - підприємцем ОС ОБА_5 з метою перерахування на їх банківські рахунки без готівкових грошових коштів з рахунків ПП «Торговий дім «А .С.Т.» та ПП «Чернігів-Марвік», переведення зазначених кош тів у готівку їх та передачі ОСОБА_1 за винагороду в розм ірі чотирьох відсотків від с уми знятих готівкових коштів , а також виготовлення ним зав ідомо неправдивих та підробл ених документів з метою прик риття фіктивних господарськ их операцій.

В подальшому ОСОБА _1, діючи в інтересах всіх уча сників організованої групи, згідно єдиного плану злочинн их дій, підшукував юридичні о соби, зацікавлені у переведе нні безготівкових грошових к оштів в готівку та домовлявс я з представниками вказаних юридичних осіб про перерахув ання ними безготівкових кошт ів на рахунки підконтрольних йому підприємств, а саме: на р ахунки приватного підприємс тва «Газнафта-Сервіс», товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Північне Агропром Бу дівництво» та акціонерного т овариства закритого типу «Аг ропромпостач», а також безпо середньо на рахунки приватно го підприємства «Торговий ді м «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-Марв ік» з метою переведення безг отівкових коштів в готівку з а винагороду в розмірі від 8 до 10 відсотків від суми перерахо ваних коштів. Після цього О СОБА_1 спільно з ОСОБА_3, діючи в інтересах всіх учасн иків організованої групи, зг ідно єдиного плану злочинних дій, перераховували безготі вкові грошові кошти, які наді йшли на рахунки ПП «Газнафта -Сервіс», ТОВ «Північне Агроп ром Будівництво» та АТЗТ «Аг ропромпостач» на рахунки ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та ПП «Ч ернігів-Марвік».

Одержані внаслідок п ротиправної діяльності грош ові кошти в розмірі від 8 до 10 ві дсотків від суми, замовленої для переведення в готівку, ОСОБА_1 частково залишав у б езготівковій формі на рахунк ах підконтрольних йому юриди чних осіб ПП «Газнафта-Серві с», ТОВ «Північне Агропром Бу дівництво», АТЗТ «Агропромп остач», ПП «Торговий дім «А.С .Т.» та ПП «Чернігів-Марвік», я кі використовував для виплат и щомісячної винагороди ОС ОБА_3 та ОСОБА_4 під вигл ядом заробітної плати, решту частково залишав у своєму ро зпорядженні та передавав в я кості винагороди ОСОБА_6 т а ОСОБА_5 за безпосереднє зняття готівкових коштів з б анківських рахунків.

В період з 01.07.2009 р. по 18.11.2009 р . з метою надання законного ви гляду операціям по перерахув анню коштів на рахунки ПП «То рговий дім «А.С.Т.» та ПП «Черн ігів-Марвік» ОСОБА_1 спіль но з іншими учасниками орган ізованої групи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 складав завідомо неправдиві документи.

При цьому ОСОБ А_3, діючи в інтересах всіх уч асників організованої групи за вказівкою ОСОБА_1 відп овідно до даних, які він їй пов ідомляв, склала завідомо неп равдиві рахунки-фактури, вид аткові накладні та податкові накладні, які свідчили про пр оведення господарських опер ацій між ПП «Газнафта-Сервіс », ТОВ «Північне Агропром Буд івництво», АТЗТ «Агропромпос тач» та ПП «Торговий дім «А.С.Т .», ПП «Чернігів-Марвік», які в дійсності не відбувались.

ОСОБА_3, будучи служб овою особою - директором ТОВ «Північне Агропром Будівниц тво», діючи в інтересах всіх у часників організованої груп и за вказівкою ОСОБА_1 вик онувала свій підпис в складе них нею завідомо неправдивих документах, що відображали н еіснуючі операції між ТОВ «П івнічне Агропром Будівництв о» та ПП «Торговий дім «А.С.Т.» , ПП «Чернігів-Марвік». Після ц ього складені завідомо непра вдиві документи передала ОСОБА_1

У свою чергу ОСОБА_1 , будучи службовою особою - г енеральним директором АТЗТ « Агропромпостач» та директор ом ПП « Газнафта-Сервіс», діюч и в інтересах всіх учасників організованої групи, викона в свій підпис в складених О СОБА_3 завідомо неправдивих документах, що відображали н еіснуючі операції між ПП «Га знафта-Сервіс», АТЗТ «Агропр омпостач» та ПП «Торговий ді м «А.С.Т.», ПП «Чернігів-Марвік » та посвідчив їх відбитками печаток вказаних юридичних осіб, що перебували у його роз порядженні. В подальшому ОС ОБА_1, діючи на виконання спі льного злочинного плану, над ав складені ОСОБА_3 завідо мо неправдиві документи для підпису ОСОБА_4

ОСОБА_4, будучи служб овою особою - директором ПП « Торговий дім «А.С.Т.» та заступ ником директора ПП «Чернігів -Марвік», діючи за вказівкою ОСОБА_1, достовірно знаючи п ро відсутність господарськи х операцій, виконав свій підп ис у завідомо неправдивих до кументах, наданих ОСОБА_1

В період з 01.07.2009 р. по 18.11.2009 р . у зазначений спосіб ОСОБА _1 спільно з іншими учасника ми організованої групи ОС ОБА_3 та ОСОБА_4 склали на ступні завідомо неправдиві д окументи: рахунок-фактура № 8 3-АСТ від 01.07.2009 на суму 8800 грн. , вида ткова накладна №83-АСТ від 01.07.2009 р . на суму 8800 грн., податкова накл адна № 83-АСТ від 01.07.2009 р. на суму 8800 г рн., рахунок-фактура № 104-АСТ від 17.08.2009 р. на суму 18784 грн. , видаткова накладна №104-АСТ від 17.08.2009 р. на су му 18784 грн., податкова накладна № 104-АСТ від 17.08.2009 р. на суму 18784 грн., р ахунок-фактура № 106-АСТ від 28.08.2009 р. на суму 3000 грн., видаткова нак ладна №106-АСТ від 28.08.2009 р. на суму 30 00 грн., податкова накладна № 106-А СТ від 28.08.2009 р. на суму 3000 грн., раху нок-фактура № 107-АСТ від 27.08.2009 р. на суму 2960 грн., видаткова накладн а №107-АСТ від 27.08.2009 на суму 2960 грн., п одаткова накладна № 107-АСТ від 27.08.2009 на суму 2960 грн., рахунок-факт ура № 110-АСТ від 01.09.2009 на суму 210 грн ., податкова накладна № 110-АСТ ві д 01.09.2009 на суму 210 грн., видаткова накладна №110-АСТ від 01.09.2009 на суму 210 грн., рахунок-фактура № 61-АСТ від 20.07.2009 на суму 3100 грн., видатков а накладна № 61-АСТ від 20.07.2009 на су му 3100 грн., рахунок-фактура № 71-АС Т від 23.07.2009 на суму 7603 грн., видатко ва накладна № 71-АСТ від 23.07.2009 на с уму 7603 грн., рахунок-фактура № 89-А СТ від 20.07.2009 на суму 181206 грн., видат кова накладна № 89-АСТ від 20.07.2009 на суму 181206,25 грн., рахунок-фактура № 78-АСТ від 22.07.2009 на суму 24500 грн., ви даткова накладна № 78-АСТ від 22.0 7.2009 на суму 24500 грн., рахунок-факту ра № 79-АСТ від 31.07.2009 на суму 14344 грн., видаткова накладна № 79-АСТ ві д 31.07.2009 на суму 3100 грн., рахунок - ф актура №96-АСТ від 21.08.2009 на суму 14400 грн., видаткова накладна №96-АС Т від 21.08.2009 на суму 14400 грн., податк ова накладна № 96-АСТ від 21.08.2009 на суму 14400 грн., рахунок - фактура №97-АСТ від 21.08.2009 на суму 3687 грн., вид аткова накладна №97-АСТ від 21.08.200 9 на суму 3687 грн., податкова накл адна № 97-АСТ від 21.08.2009 на суму 3687 гр н., рахунок - фактура №99-АСТ ві д 21.08.2009 на суму 7130 грн., видаткова н акладна №99-АСТ від 21.08.2009 на суму 7 130 грн., податкова накладна № 99-А СТ від 21.08.2009 на суму 7130 грн., рахуно к - фактура №100-АСТ від 21.08.2009 на с уму 3400 грн., видаткова накладна №100-АСТ від 21.08.2009 на суму 3400 грн., по даткова накладна № 100-АСТ від 21. 08.2009 на суму 3400 грн., рахунок - фак тура №109-АСТ від 21.08.2009 на суму 800 гр н., видаткова накладна №109-АСТ в ід 21.08.2009 на суму 800 грн., податкова накладна № 101-АСТ від 21.08.2009 на сум у 800 грн., податкова накладна № 1 05-АСТ від 12.08.2009 на суму 10300 грн., раху нок-фактура № 115-АСТ від 02.09.2009 на с уму 8335 грн., видаткова накладна № 115-АСТ від 02.09.2009 на суму 8335 грн., по даткова накладна № 115-АСТ від 02. 09.2009 на суму 8335 грн., рахунок-факту ра № 77-АСТ від 27.07.2009 на суму 10000 грн., видаткова накладна №77-АСТ від 27.07.2009 на суму 10000 грн., рахунок-фак тура № 81-АСТ від 28.07.2009 на суму 11444 гр н., видаткова накладна №81-АСТ в ід 28.07.2009 на суму 11444 грн., податков а накладна № 81-АСТ від 28.07.2009 на су му 11444 грн., рахунок-фактура № 65-А СТ від 30.07.2009 на суму 57000 грн., видат кова накладна №65-АСТ від 30.07.2009 на суму 57000 грн., податкова наклад на № 65-АСТ від 30.07.2009 на суму 57000 грн., рахунок-фактура № 80-АСТ від 31.07 .2009 на суму 135995 грн., видаткова нак ладна №80-АСТ від 31.07.2009 на суму 135995 грн., податкова накладна № 80-АС Т від 31.07.2009 на суму 135995 грн., рахуно к-фактура № 93-АСТ від 14.08.2009 на сум у 2950 грн., видаткова накладна №9 3-АСТ від 14.08.2009 на суму 2950 грн., пода ткова накладна № 93-АСТ від 14.08.2009 н а суму 2950 грн., рахунок-фактура № 113-АСТ від 20.08.2009 на суму 58134 грн., ви даткова накладна №113-АСТ від 20.0 8.2009 на суму 58134 грн., податкова на кладна № 113-АСТ від 20.08.2009 на суму 581 34,50 грн., рахунок-фактура № 98-АСТ від 21.08.2009 на суму 6710 грн., видатков а накладна №98-АСТ від 20.08.2009 на сум у 6170 грн., податкова накладна № 98-АСТ від 21.08.2009 на суму 6170 грн., ра хунок-фактура № 108-АСТ від 28.08.2009 н а суму 4280 грн., видаткова наклад на №108-АСТ від 28.08.2009 на суму 4280 грн., податкова накладна № 108-АСТ ві д 28.09.2009 на суму 4280 грн., рахунок-фак тура № 112-АСТ від 28.08.2009 на суму 80475 гр н., видаткова накладна №112-АСТ в ід 28.08.2009 на суму 80475 грн., рахунок-ф актура № 111-АСТ від 03.08.2009 на суму 11503,37 грн., видаткова накладна №1 11-АСТ від 03.08.2009 на суму 11503 грн., пода ткова накладна № 111-АСТ від 03.08.2009 на суму 11503,37 грн., рахунок-факту ра № 122-АСТ від 10.09.2009 на суму 42902,99 грн ., видаткова накладна №122-АСТ ві д 10.09.2009 на суму 42902 грн., податкова накладна № 122-АСТ від 10.09.2009 на сум у 42902 грн., рахунок-фактура № 28-ЧМ від 03.08.2009 на суму 1470 грн., видатков а накладна №28-ЧМ від 03.08.2009 на суму 1470 грн., податкова накладна № 28-Ч М від 03.08.2009 на суму 1470 грн., рахунок -фактура № 34-ЧМ від 21.09.2009 на суму 501 0 грн., видаткова накладна № 34-ЧМ від 21.09.2009 на суму 5010 грн., податков а накладна № 34-ЧМ від 21.09.2009 на сум у 5010 грн., рахунок-фактура № 36-ЧМ від 22.09.2009 на суму 20300 грн., видатков а накладна № 36-ЧМ від 22.09.2009 на сум у 20300 грн., податкова накладна № 36-ЧМ від 22.09.2009 на суму 20300 грн., раху нок-фактура № 39-ЧМ від 08.10.2009 на су му 7200 грн., видаткова накладна № 39-ЧМ від 08.10.2009 на суму 7200 грн., подат кова накладна № 39-ЧМ від 08.10.2009 на суму 7200 грн., рахунок-фактура № 47-ЧМ від 23.10.2009 на суму 133662 грн., вида ткова накладна № 47-ЧМ від 23.10.2009 на суму 133662 грн., рахунок-фактура № 40-ЧМ від 08.10.2009 на суму 7200 грн., видат кова накладна № 40-ЧМ від 08.10.2009 на суму 7200 грн., податкова накладн а № 40-ЧМ від 08.10.2009 на суму 7200 грн., ра хунок-фактура № 50-ЧМ від 10.11.2009 на суму 33000 грн., видаткова накладн а № 50-ЧМ від 10.11.2009 на суму 33000 грн., по даткова накладна № 50-ЧМ від 10.11.20 09 на суму 33000 грн., видаткова накл адна № 43-ЧМ від 22.09.2009 на суму 16600 грн ., податкова накладна № 43-ЧМ від 22.09.2009 на суму 16600 грн., видаткова н акладна № 44-ЧМ від 22.09.2009 на суму 5800 грн., податкова накладна № 44-ЧМ від 22.09.2009 на суму 5800 грн., видатков а накладна № 45-ЧМ від 22.09.2009 на сум у 1600 грн., податкова накладна № 45-ЧМ від 22.09.2009 на суму 1600 грн., рахун ок-фактура № 30-ЧМ від 17.09.2009 на сум у 11200 грн., видаткова накладна № 30-ЧМ від 17.09.2009 на суму 11200 грн., пода ткова накладна № 30-ЧМ від 17.09.2009 на суму 11200 грн., рахунок-фактура № 35-ЧМ від 21.09.2009 на суму 12220 грн., вида ткова накладна № 35-ЧМ від 21.09.2009 на суму 12220 грн., податкова наклад на № 35-ЧМ від 21.09.2009 на суму 12220 грн., р ахунок-фактура № 38-ЧМ від 05.10.2009 на суму 4124 грн., видаткова накладн а № 38-ЧМ від 05.10.2009 на суму 4124 грн., ви даткова накладна № 29-ЧМ від 11.08.20 09 на суму 121602 грн., податкова нак ладна № 29-ЧМ від 11.08.2009 на суму 121602,58 г рн., видаткова накладна № 33-ЧМ в ід 31.08.2009 на суму 119443 грн., податков а накладна №33-ЧМ від 31.08.2009 на суму 119443,34, видаткова накладна № 31-ЧМ в ід 21.08.2009 на суму 122618 грн., податков а накладна № 31-ЧМ від 21.08.2009 на сум у 122618 грн., видаткова накладна № 32-ЧМ від 27.08.2009 на суму 119697 грн., пода ткова накладна № 32-ЧМ від 27.08.2009 на суму 119697 грн.

Після надходження бе зготівкових коштів на рахунк и ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та П П «Чернігів-Марвік», ОСОБА_ 1 спільно з іншими учасника ми організованої групи ОС ОБА_7 та ОСОБА_4 перерахо вували їх на рахунки ПП „Буце фал”, очолюваного ОСОБА_6 та фізичної особи - підприємц я ОСОБА_5, які за попереднь ою змовою з ОСОБА_1 безпос ередньо знімали кошти з раху нків готівкою та передавали йому, отримуючи від нього вин агороду в розмірі чотирьох в ідсотків від суми знятих гот івкових коштів.

З метою надання закон ного вигляду операціям по пе рерахуванню коштів з рахункі в ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та П П «Чернігів-Марвік» на рахун ки фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 та ПП «Буцефал» ОСОБА_1 спільно з іншими уча сниками організованої групи ОСОБА_3, ОСОБА_4, а також за попередньою змовою з ОС ОБА_5 та ОСОБА_6 складав з авідомо неправдиві докумен ти вищевказаних юридичних ос іб , а також підроблював подат кові накладні фізичної особи - підприємця ОСОБА_5, які на дають право на нарахування с ум податкового кредиту з под атку на додану вартість.

При цьому ОСОБА_3, д іючи згідно розробленого пла ну в інтересах всіх учасникі в організованої групи за вка зівкою ОСОБА_1 відповідно до даних, які він їй повідомля в, склала завідомо неправдив і рахунки-фактури, видаткові накладні та податкові накла дні ПП «Торговий дім «А.С.Т.», П П «Чернігів-Марвік» та ПП «Бу цефал», а також підроблювала податкові накладні фізичної особи - підприємця ОСОБА_5 , які свідчили про проведення господарських операцій між вищевказаними суб' єктами п ідприємницької діяльності, я кі в дійсності не відбувалис ь.

У подальшому, зазначе ні завідомо неправдиві та пі дроблені документи, що відоб ражали неіснуючі операції мі ж ПП «Торговий дім «А.С.Т.», ПП « Чернігів-Марвік» та ПП «Буце фал», фізичною особою-підпри ємцем ОСОБА_5, ОСОБА_3 передавала ОСОБА_1, який у свою чергу посвідчував їх ві дбитками печаток підконтрол ьних підприємств ПП Торговий дім «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-Ма рвік», що знаходились у його р озпорядженні.

В подальшому ОСОБА _1, діючи згідно єдиного план у, відомого всім учасникам гр упи, передав складені ОСОБА _3 та посвідчені ним відбитк ами печаток зазначених підпр иємств завідомо неправдиві д окументи для підпису ОСОБА _4, який діючи як службова осо ба - директор ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та заступник директор а ПП «Чернігів-Марвік», досто вірно знаючи про відсутність відповідних господарських о перацій, виконав в них свій пі дпис.

Діючи за попередньою змовою з ОСОБА_6 та ОСОБ А_5, ОСОБА_1 надав ОСОБА _6 та ОСОБА_5 завідомо неп равдиві документи, а саме: ра хунки-фактури, видаткові нак ладні та податкові накладні.

У свою чергу ОСОБА_6 , будучи службовою особою - директором ПП «Буцефал», дію чи за попередньою змовою з ОСОБА_1, достовірно знаючи п ро відсутність господарськи х операцій, виконала у надани х ОСОБА_1 неправдивих доку ментах свій підпис та посвід чила їх відбитком печатки ПП «Буцефал», після чого переда ла їх ОСОБА_1 для використ ання в бухгалтерському облік у юридичних осіб ПП «Торгови й дім «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-М арвік».

ОСОБА_5 будучи фіз ичною особою-підприємцем, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_1, достовірно знаючи п ро відсутність господарськи х операцій, виконав у наданих ОСОБА_1 підроблених подат кових накладних свій підпис та посвідчив їх відбитком св оєї печатки, після чого перед ав їх ОСОБА_1 для використ ання в бухгалтерському облік у юридичних осіб ПП «Торгови й дім «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-М арвік».

Отримані від ОСОБА _6 та ОСОБА_5 завідомо неп равдиві та підроблені докуме нти ОСОБА_1 спільно з ОСО БА_3 використали у бухгалте рському обліку ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-Ма рвік».

В період з 01.07.2009 по 18.11.2009 ОСОБА_1 спільно з іншими уча сниками організованої групи ОСОБА_3 та ОСОБА_4, а та кож за попередньою змовою з ОСОБА_6 у зазначений вище с посіб було складено наступні завідомо неправдиві докумен ти, що відображали неіснуючі господарські відносини між ПП «Торговий дім «А.С.Т.», ПП «Ч ернігів-Марвік» з ПП «Буцефа л»: рахунок - фактура № 63 від 01.07.2009 на суму 8600 грн., видаткова на кладна № 63 від 01.07.2009 на суму 8600 грн ., податкова накладна № 63 від 01.07. 2009 на суму 8600 грн., рахунок - фак тура № 61 від 21.07.2009 на суму 6094 грн., в идаткова накладна № 61 від 01.07.2009 н а суму 6094 грн., податкова наклад на №61 від 01.07.2009 на суму 6094 грн., рах унок - фактура № 55 від 20.07.2009 на с уму 3040 грн., видаткова накладн а № 55 від 20.07.2009 на суму 3040 грн., подат кова накладна № 55 від 20.07.2009 на су му 3040 грн., видаткова накладна № 57 від 27.07.2009 на суму 9700 грн., подат кова накладна № 57 від 27.07.2009 на с уму 9700 грн., рахунок - фактура № 60 від 28 .07. 2009 на суму 11100 грн., видат кова накладна № 60 від 28.07.2009 на сум у 11100 грн., податкова накладна № 60 від 28.07.2009 на суму 11100 грн., рахуно к - фактура № 58 від 29.07.2009 на суму 1000 грн., видаткова накладна № 58 від 29 липня 2009р. на суму 1000 грн., по даткова накладна № 58 від 29 липн я 2009р. на суму 1000 грн., рахунок - ф актура № 74 від 03.08.2009 на суму 1400 грн ., видаткова накладна № 74 від 03.08. 2009 на суму 1400 грн., податкова нак ладна №74 від 03.08.2009 на суму 1400 грн., п одаткова накладна № 66 від 07.08.2009 н а суму 14900 грн., податкова накла дна № 68 від 12.08.2009 на суму 10000 грн., по даткова накладна № 64 від 14.08.2009 на суму 2860 грн., податкова накладн а № 67 від 21.08.2009 на суму 6900 грн., подат кова накладна № 70 від 28.08.2009 на сум у 2850 грн., податкова накладна № 72 від 28.08.2009 на суму 4120 грн., податко ва накладна № 69 від 27.08.2009 на суму 2860 грн., податкова накладна № 71 від 21.08.2009 на суму 770 грн., рахунок - фактура № 77 від 02.09. 2009 на суму 8100 гр н., видаткова накладна № 77 від 02 .09.2009 на суму 8100 грн., рахунок - фа ктура № 73 від 28 .08. 2009 на суму 200 грн., видаткова накладна № 73 від 01.09. 20 09р. на суму 200 грн., податкова нак ладна №73 від 01.09.2009 на суму 200 грн., р ахунок - фактура № 89 від 22 .09. 2009 н а суму 200 грн., видаткова наклад на № 89 від 22.09. 2009р. на суму 16500 грн., по даткова накладна №89 від 22.09.2009 на суму 16500 грн., рахунок - фактур а № 90 від 22 .09. 2009 на суму 5700 грн., вида ткова накладна №90 від 22.09. 2009р. на суму 5700 грн., податкова накладн а №90 від 22.09.2009 на суму 5700 грн., раху нок - фактура № 80 від 22 .09. 2009 на су му 20100 грн., видаткова накладна № 80 від 22.09.2009 на суму 20100 грн., податк ова накладна №80 від 22.09.2009 на суму 20100 грн., рахунок - фактура №92 в ід 22 .09. 2009 на суму 1500 грн., видатков а накладна № 92 від 22.09.2009р. на суму 1500 грн., податкова накладна №92 в ід 22.09.2009 на суму 1500 грн., видатков а накладна № 95 від 02.10.2009 на суму 8000 грн., податкова накладна №95 ві д 02.10.2009 на суму 8000 грн., рахунок - фактура № 87 від 08 .10. 2009 на суму 6500 гр н., видаткова накладна № 87 від 08 .10. 2009 на суму 6500 грн., податкова на кладна №87 від 08.10.2009 на суму 6500 грн. , рахунок - фактура № 88 від 08 .10. 20 09 на суму 6500 грн., видаткова накл адна № 88 від 08.10.2009 на суму 6500 грн., по даткова накладна №88 від 08.10.2009 на суму 6500 грн., рахунок - фактур а № 111 від 10 .11. 2009 на суму 26600 грн., вида ткова накладна № 111 від 10.11. 2009 на с уму 26600 грн., податкова накладна №111 від 10.11.2009 на суму 26600 грн.

В період з 01.07.2009 по 18.11.2009 ОСОБА_ 1 спільно з іншими учасника ми організованої групи ОСО БА_3 та ОСОБА_4, а також за попередньою змовою з ОСОБ А_5 у зазначений вище спосіб було складено та підроблено наступні завідомо неправдив і документи, що відображали н еіснуючі господарські відно сини між ПП «Торговий дім «А.С .Т.», ПП «Чернігів-Марвік» з фі зичною особою - підприємцем ОСОБА_5: видаткова накладна № 7 від 07.07.2009 на суму 1200 грн., податк ова накладна №7 від 07.07.2009 на суму 1200 грн., рахунок-фактура №23 від 0 7.07.2009 на суму 5500 грн., видаткова на кладна №23 від 07.07.2009 на суму 5500 грн. , податкова накладна №23 від 07.07.20 09 на суму 5500 грн., рахунок-факту ра №8 від 13.07.2009 на суму 3865,12 грн., вид аткова накладна №8 від 13.07.2009 на с уму 3865,12 грн., податкова накладн а №8 від 13.07.2009 на суму 3865,12 грн., вида ткова накладна №13 від 16.07.2009 на су му 3809,81 грн., податкова накладна №13 від 16.07.2009 на суму 3809,81 грн., рахун ок-фактура №14 від 17.07.2009 на суму 672,6 грн., видаткова накладна №14 ві д 17.07.2009 на суму 672,6 грн., податкова накладна №14 від 17.07.2009 на суму 672,6 г рн., рахунок-фактура №15 від 20.07.2009 на суму 545,7 грн., видаткова накл адна №15 від 20.07.2009 на суму 545,70 грн., п одаткова накладна №15 від 20.07.2009 н а суму 545,70 грн., рахунок-фактура №22 від 20.07.2009 на суму 178306,96 грн., видат кова накладна №22 від 20.07.2009 на сум у 178306,96 грн., податкова накладна №22 від 20.07.2009 на суму 178306,96 грн., рахун ок-фактура №10 від 22.07.2009 на суму 23750 грн., видаткова накладна №10 ві д 22.07.2009 на суму 23750 грн., податкова накладна №10 від 22.07.2009 на суму 23750 г рн., рахунок-фактура №16 від 23.07.2009 на суму 2220,13 грн., видаткова накл адна №16 від 23.07.2009 на суму 2220,13 грн., п одаткова накладна №16 від 23.07.2009 н а суму 2220,13 грн., рахунок-фактура №17 від 24.07.2009 на суму 3048,70 грн., видат кова накладна №17 від 24.07.2009 на сум у 3048,70 грн., податкова накладна № 17 від 24.07.2009 на суму 3048,70 грн., рахуно к-фактура №18 від 27.07.2009 на суму 2767,32 г рн., видаткова накладна №18 від 27.07.2009 на суму 2767,32 грн., податкова н акладна №18 від 27.07.2009 на суму 2767,32 г рн., рахунок-фактура №9 від 30.07.2009 на суму 55800 грн., видаткова накл адна №9 від 30.07.2009 на суму 55800 грн., по даткова накладна №9 від 30.07.2009 на суму 55800 грн., рахунок-фактура № 12 від 31.07.2009 на суму 133635 грн., видатко ва накладна №12 від 31.07.2009 на суму 1 33635 грн., податкова накладна №12 в ід 31.07.2009 на суму 133635 грн., рахунок-ф актура №11 від 31.07.2009 на суму 13992 грн ., видаткова накладна №11 від 31.07.2 009 на суму 13992 грн., податкова нак ладна №11 від 31.07.2009 на суму 13992 грн., р ахунок-фактура №19 від 31.07.2009 на су му 4060,60 грн., видаткова накладна №19 від 31.07.2009 на суму 4060,60 грн., подат кова накладна №19 від 31.07.2009 на сум у 4060,60 грн., рахунок-фактура №24 ві д 03.08.2009 на суму 777,70 грн., видаткова накладна №24 від 03.08.2009 на суму 777,70 грн., податкова накладна №24 ві д 03.08.2009 на суму 777,70 грн., рахунок-фа ктура №1016 від 03.08.2009 на суму 11029,55 грн ., видаткова накладна №1016 від 03.08 .2009 на суму 11029,55 грн., податкова на кладна №1016 від 03.08.2009 на суму 11029,55 гр н., рахунок-фактура №1020 від 20.08.2009 н а суму 51549,6 грн., видаткова накла дна №1020 від 20.08.2009 на суму 51549,6 грн., по даткова накладна №1020 від 20.08.2009 на суму 51549,6 грн., рахунок-фактура №25 від 21.08.2009 на суму 13992 грн., видатк ова накладна №25 від 21.08.2009 на суму 13992 грн., податкова накладна №25 в ід 21.08.2009 на суму 13992 грн., рахунок-ф актура №26 від 21.08.2009 на суму 3580 грн. , видаткова накладна №26 від 21.08.20 09 на суму 3580 грн., податкова накл адна №26 від 21.08.2009 на суму 3580 грн., ра хунок-фактура №27 від 21.08.2009 на сум у 6504 грн., видаткова накладна №2 7 від 21.08.2009 на суму 6504 грн., податко ва накладна №27 від 21.08.2009 на суму 6 504 грн., рахунок-фактура №28 від 21. 08.2009 на суму 3300 грн., видаткова нак ладна №28 від 21.08.2009 на суму 3300 грн., п одаткова накладна №28 від 21.08.2009 н а суму 3300 грн., рахунок-фактура №29 від 25.08.2009 на суму 350 грн., видатк ова накладна №29 від 25.08.2009 на суму 350 грн., податкова накладна №29 в ід 25.08.2009 на суму 350 грн., видаткова накладна №1046 від 10.09.2009 на суму 41902,9 9 грн., податкова накладна №1046 в ід 10.09.2009 на суму 41902,99 грн., видатков а накладна №1025 від 11.08.2009 на суму 121 028,08 грн., податкова накладна №1025 від 11.08.2009 на суму 121028,08 грн., видатк ова накладна №1026 від 21.08.2009 на сум у 122039,28 грн., податкова накладна №1026 від 21.08.2009 на суму 122039,28 грн., вида ткова накладна №1027 від 27.08.2009 на с уму 119132,08 грн., податкова накладн а №1027 від 27.08.2009 на суму 119132,08 грн., вид аткова накладна №1028 від 31.08.2009 на суму 118879,04 грн., податкова наклад на №1028 від 31.08.2009 на суму 118879,04 грн., ра хунок-фактура №1042 від 01.09.2009 на су му 29000 грн., видаткова накладна №1042 від 01.09.2009 на суму 29000, податкова накладна №1042 від 01.09.2009 на суму 29000 г рн., рахунок-фактура №1045 від 14.09.200 9 на суму 69000 грн., видаткова накл адна №1045 від 14.09.2009 на суму 69000 грн., п одаткова накладна №1045 від 14.09.2009 н а суму 69000 грн., рахунок-фактура №1029 від 21.09.2009 на суму 4860 грн., видат кова накладна №1029 від 21.09.2009 на су му 4860,6 грн., податкова накладна №1029 від 21.09.2009 на суму 4860,60 грн., рахун ок-фактура №1030 від 21.09.2009 на суму 119 00 грн., видаткова накладна №1030 в ід 21.09.2009 на суму 11900 грн., податкова накладна №1030 від 21.09.2009 на суму 11900 г рн., рахунок-фактура №1030 від 21.09.200 9 на суму 11900 грн., рахунок-фактур а №1052 від 05.10.2009 на суму 33200 грн., вида ткова накладна №1052 від 05.10.2009 на с уму 33200 грн., податкова накладна №1052 від 05.10.2009 на суму 33200 грн., рахун ок-фактура №1037 від 05.10.2009 на суму 400 8 грн., видаткова накладна №1037 в ід 05.10.2009 на суму 4008 грн., податкова накладна №1037 від 05.10.2009 на суму 4008 грн., рахунок-фактура №1062 від 15.10 .2009 на суму 41300 грн., видаткова нак ладна №1062 від 15.10.2009 на суму 41300 грн., податкова накладна №1062 від 15.10.2 009 на суму 41300 грн., рахунок-факту ра №1049 від 23.10.2009 на суму 132506,26 грн., ви даткова накладна №1049 від 23.10.2009 на суму 132506,26 грн., податкова накла дна №1049 від 23.10.2009 на суму 132506 грн., ра хунок-фактура №1066 від 10.11.2009 на су му 32200 грн., видаткова накладна №1066 від 10.11.2009 на суму 32200 грн., подат кова накладна №1066 від 10.11.2009 на су му 32200 грн.

Так, в період з 01.07.2009 по 18.11.2009 підп риємствами-контрагентами пі д виглядом оплати за придбан ня товарно - матеріальних цін ностей перераховано на рахун ок ПП «Чернігів-Марвік» №260023019000 35, відкритому у ВАТ «ВТБ Банк» ( МФО 321767) безготівкові грошові кошти в сумі 773 193, 41 грн.

Протягом вказаного період у ОСОБА_1 спільно з іншими учасниками організованої гр упи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з метою переведення безготів кових коштів в готівку перер ахували з рахунку ПП «Черніг ів-Марвік» на рахунок ПП «Буц ефал» №26001012783700, відкритий в АКІБ «УкрСиббанк» (МФО 351005) безготів кові кошти в сумі 81800 грн., та на р ахунок фізичної особи-підпри ємця ОСОБА_5 №НОМЕР_3, в ідкритий в АКІБ «УкрСиббанк» (МФО 351005) , безготівкові кошти в сумі 687 253,61 грн., а всього на загал ьну суму 769 053,61 грн.

Безготівкові грошові кошт и, які надійшли з рахунку ПП «Ч ернігів-Марвік» на рахунок П П «Буцефал», директор вказан ого товариства ОСОБА_6, ді ючи за попередньою змовою з ОСОБА_1, зняла готівкою по ч екам та передала останньому, отримавши від нього винагор оду в розмірі чотирьох відсо тків від суми знятих готівко вих коштів.

Безготівкові грошові кошт и, які надійшли з рахунку ПП «Ч ернігів-Марвік» на рахунок ф ізичної особи - підприємця ОСОБА_5 останній, діючи за по передньою змовою з ОСОБА _1, частково зняв готівкою по чекам, а решту перерахував на розрахунковий рахунок фізич ної особи-підприємця ОСОБА _8 №НОМЕР_2, відкритий в АК ІБ «УкрСиббанк» (МФО 351005), з яког о особисто зняв готівкові ко шти по чекам. Готівкові кошти , зняті з банківських рахункі в, ОСОБА_5 передав ОСОБА _1, отримавши від нього винаг ороду в розмірі чотирьох від сотків від суми знятих готів кових коштів.

Внаслідок перерахування н а розрахунковий рахунок №260023019 00035 ПП «Чернігів-Марвік», відкр итий у ВАТ ВТБ Банк ( МФО 321767) без готівкових грошових коштів в сумі 773 193,41 грн., які в подальшому в сумі 769 053,61 грн. були перерахов ані на рахунки ПП «Буцефал» т а фізичної особи - підприємця ОСОБА_5, підприємствами-к онтрагентами безпідставно с формовано суму податкового к редиту з податку на додану ва ртість в розмірі 79 586,33 грн.

В період з 01.07.2009 по 18.11.2009 підприє мствами-контрагентами під ви глядом оплати за придбання т оварно - матеріальних ціннос тей переведено на рахунок ПП «Торговий дім «А.С.Т.» №26000060340863, ві дкритий в Чернігівському РУ ЗАТ КБ «Приватбанк» (МФО 353586) бе зготівкові грошові кошти в с умі 757 067,68 грн.

Після чого протягом вказан ого періоду ОСОБА_1 спільн о з іншими учасниками органі зованої групи ОСОБА_3 та ОСОБА_4 з метою переведення безготівкових коштів в готі вку перерахували з рахунку П П «Торговий дім «А.С.Т.» на рах унок ПП «Буцефал» №26001012783700, відк ритий в АКІБ «УкрСиббанк» (МФ О 351005), безготівкові кошти в сум і 94394 грн та на рахунки фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 №НОМЕР_3, відкритий в АКІБ «УкрСиббанк» (МФО 351005) та №НО МЕР_4, відкритий в ВАТ «Укрек сімбанк» (МФО 353649) безготівков і кошти в сумі 581 273,53 грн., а всього на загальну суму 675 667,53 грн.

Безготівкові грошові кошт и, які надійшли з рахунку ПП «Т орговий дім «А.С.Т» на рахунок ПП «Буцефал» директор вказа ного товариства ОСОБА_6, д іючи за попередньою змовою з ОСОБА_1, зняла готівкою по чекам та передала останньом у, отримавши від нього винаго роду в розмірі чотирьох відс отків від суми знятих готівк ових коштів.

Безготівкові грошові кошт и, які надійшли з рахунку ПП «Т орговий дім «А.С.Т.» на рахунок фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 останній, діючи за по передньою змовою з ОСОБА_1 частково зняв готівкою по че кам, а решту перерахував на ро зрахунковий рахунок фізично ї особи-підприємця ОСОБА_9 №НОМЕР_2, відкритий в АКІБ «УкрСиббанк» (МФО 351005), з якого особисто зняв готівкою по че кам. Готівкові кошти, зняті з б анківських рахунків, ОСОБ А_5 передав ОСОБА_1, отрим авши від нього винагороду в р озмірі чотирьох відсотків ві д суми знятих готівкових кош тів.

Внаслідок перерахування н а розрахунковий рахунок №260000603 408635 ПП «Торговий дім «А.С.Т.», від критий в Чернігівському РУ З АТ КБ «Приватбанк»(МФО 353586) без готівкових грошових коштів в сумі 757 067,68 грн., які в подальшому в сумі 675 667,53 грн. були перерахов ані на рахунки ПП «Буцефал» т а фізичної особи - підприємця ОСОБА_5, підприємствами-к онтрагентами безпідставно с формовано суму податкового к редиту з податку на додану ва ртість в розмірі 82 444,16 грн.

18.11.2009 в денний час ОСОБА_5, п еребуваючи в приміщенні відд ілення №560 АКІБ «УкрСиббанк» м .Чернігова, за попередньою зм овою з ОСОБА_1, зняв зі свог о рахунку та рахунку ОСОБА _8 грошові кошти в загальній сумі 88680 грн. Після цього ОСОБ А_5 за попередньою змовою з ОСОБА_1 відвіз грошові кошт и в сумі 85000 грн. до офісу останн ього, розташованого за адрес ою: м.Чернігів, вул. Інструмент альна, 4, а грошові кошти в сумі 3680 грн. за домовленістю з ОСО БА_1 залишив собі в якості ви нагороди за переведення безг отівкових коштів в готівку.

18.11.2009 в денний час директор ПП «Буцефал» ОСОБА_6, перебу ваючи в приміщенні відділенн я №88 АКІБ «УкрСиббанк» м.Черні гова, за попередньою змовою з ОСОБА_1, зняла з рахунку да ного підприємства грошові ко шти в сумі 38450 грн, частину яких в розмірі 37250 грн., перебуваючи у вказаному відділенні банк у передала ОСОБА_1, а решту в сумі 1200 грн. він залишив у її р озпорядженні в якості винаго роди за переведення безготів кових коштів в готівкові.

Після цього ОСОБА_1 був з атриманий співробітниками м іліції, які в ході санкціонов аного обшуку автомобіля МАZDА CX-9, державний номерний знак НОМЕР_1, вилучили у нього гро шові кошти в сумі 37250 грн., перед ані йому ОСОБА_6 та печатк у ПП «Торговий дім «А.С.Т.».

18.11.2009 в ході санкціонованого обшуку в гаражі № АДРЕСА_6 який належить ОСОБА_1 спі вробітники міліції виявили т а вилучили печатку ПП «Черні гів-Марвік».

18.11.2009 в ході санкціонованого обшуку офісу ОСОБА_1, розт ашованого за адресою: м.Черні гів, вул. Інструментальна, 4 сп івробітниками міліції було в иявлено та вилучено грошові кошти в сумі 85000 грн., передані й ому ОСОБА_5

Вищевказані дії учасників організованої злочинної гру пи у складі ОСОБА_1, ОСОБ А_3, ОСОБА_4, надали їм мож ливість в повному обсязі реа лізувати свою мету спрямован у на створення та придбання с уб' єктів підприємницької д іяльності (юридичних осіб) з м етою прикриття незаконної ді яльності по незаконному форм уванню податкового кредиту з податку на додану вартість т а переведенню безготівкових коштів юридичних осіб в готі вку, що призвело до порушення законів України «Про підпри ємництво» №698 від 07.02.1991 року, «Про систему оподаткування» №1251 в ід 25.06.1991 року, «Про бухгалтерськ ий облік та фінансову звітні сть в Україні» N 996-XIV від 16.07.1999 року та Господарського кодексу У країни.

Таким чином ОСОБА_1, діюч и умисно на чолі організован ої злочинної групи, організу вав створення та придбання П П «Торговий дім «А.С.Т» та ПП « Чернігів-Марвік», з метою при криття незаконної діяльност і по незаконному формуванню сум податкового кредиту, пер еведення в готівку безготівк ових коштів шляхом складання та використання завідомо не правдивих і підроблених доку ментів, та отримання доходу в ід зазначеної протиправної д іяльності, в результаті чого державі завдано шкоду на заг альну суму 162 030,49 грн., внаслідок безпідставного формування п одаткового кредиту підприєм ствами-контрагентами на вище вказану суму.

30.04.2009 р. ОСОБА_5 з метою особ истого використання для отри мання готівкових коштів у ка сі банку підробив підписи ві д імені фізичної особи-підпр иємця ОСОБА_8 в договорі № НОМЕР_2 UAH банківського рах унку, укладеного 30.04.2009 з АКІБ «У крСиббанк», що надає право на здійснення розрахунково-ка сового обслуговування та вик ористав його шляхом подання до відділення №560 АКІБ «УкрСиб банк» м. Чернігова.

Продовжуючи свою злочинну діяльність ОСОБА_5, діючи повторно, в період з 13.08.2009 р. по 18.1 1.2009 р. з метою особистого отрим ання готівкових коштів, які н адходили на банківський раху нок №НОМЕР_2 АКІБ «УкрСибб анк», відкритого на ім' я фіз ичної особи-підприємця ОСО БА_8 підробив підписи від її імені в чеках на зняття готів ки, які надають право на отрим ання готівкових коштів з кас и банку, а саме : № ЛД 9869703 від 13.08.2009 н а суму 47155 грн., № ЛД 9869705 від 17.08.2009 на с уму 47800 грн., № ЛД 9869706 від 19.08.2009 на сум у 50000 грн., № ЛД 9869707 від 21.08.2009 на суму 55950 грн., № ЛД 9869708 від 25.08.2009 на суму 52800 г рн., № ЛД 9869709 від 26.08.2009 на суму 34900 грн ., № ЛД 9869710 від 18.09.2009 на суму 66300 грн., № ЛД 9869711 від 23.09.2009 на суму 29800 грн., № ЛД 9869712 від 29.09.2009 на суму 29600 грн., № ЛД 986971 3 від 21.10.2009 на суму 29840 грн., № ЛД 9869714 в ід 29.10.2009 на суму 49450 грн., № ЛД 9869715 від 09.11.2009 на суму 44735 грн., № ЛД 9869716 від 18.1 1.2009 на суму 39560 грн.

В період з 13.08.2009 р. по 18.11.2009 р. ОСО БА_5, використовуючи вищевк азані завідомо підроблені че ки надав їх до каси відділенн я №560 АКІБ «УкрСиббанк» м.Черн ігова та отримав за ними готі вкові грошові кошти.

В період з 01.07.2009 р. по 18.11.2009 року ОСОБА_5, будучи фізич ною особою підприємцем, діюч и за попередньою змовою з О СОБА_1, повторно, з метою при криття фіктивних господарсь ких операцій між ним як суб' єктом підприємницької діяль ності та ПП «Торговий дім «А.С .Т.», ПП «Чернігів-Марвік», от римав від ОСОБА_1 податков і накладні, складені від його імені як фізичної особи-підп риємця.

Достовірно знаючи пр о відсутність господарських операцій між ним як фізичною -особою підприємцем та вищев казаними юридичними особами ОСОБА_5, з метою використа ння в бухгалтерському обліку юридичних осіб ПП «Торговий дім «А.С.Т.» та ПП «Чернігів-Ма рвік»,за попередньою змовою з ОСОБА_1, виконав свій під пис у податкових накладних, с кладених від його імені, та по свідчив їх відбитком належно ї йому печатки, таким чином вч инивши підроблення вказаних податкових накладних, які пе редав ОСОБА_1

У зазначений вище спосіб ОСОБА_5 за попередньою змов ою з ОСОБА_1 здійснив підр облення податкових накладни х, які надають право на нараху вання сум податкового кредит у з податку на додану вартіст ь, що відображали неіснуючі г осподарські операції між ним як фізичною особою-підприєм цем та ПП «Торговий дім «А.С.Т. », ПП «Чернігів-Марвік», а саме :, податкова накладна №7 від 07.07.20 09 на суму 1200 грн. , податкова накл адна №23 від 07.07.2009 на суму 5500 грн., п одаткова накладна №8 від 13.07.2009 н а суму 3865,12 грн., податкова накла дна №13 від 16.07.2009 на суму 3809,81 грн., по даткова накладна №14 від 17.07.2009 на суму 672,6 грн., податкова наклад на №15 від 20.07.2009 на суму 545,70 грн., под аткова накладна №22 від 20.07.2009 на с уму 178306,96 грн., податкова наклад на №10 від 22.07.2009 на суму 23750 грн., под аткова накладна №16 від 23.07.2009 на с уму 2220,13 грн., податкова накладн а №17 від 24.07.2009 на суму 3048,70 грн., пода ткова накладна №18 від 27.07.2009 на су му 2767,32 грн., податкова накладн а №9 від 30.07.2009 на суму 55800 грн., пода ткова накладна №12 від 31.07.2009 на су му 133635 грн., податкова накладна №11 від 31.07.2009 на суму 13992 грн., податк ова накладна №19 від 31.07.2009 на суму 4060,60 грн., податкова накладна № 24 від 03.08.2009 на суму 777,70 грн., податк ова накладна №1016 від 03.08.2009 на сум у 11029,55 грн., податкова накладна №1020 від 20.08.2009 на суму 51549,6 грн., пода ткова накладна №25 від 21.08.2009 на су му 13992 грн., податкова накладна №26 від 21.08.2009 на суму 3580 грн., податк ова накладна №27 від 21.08.2009 на суму 6504 грн., податкова накладна №28 в ід 21.08.2009 на суму 3300 грн., податков а накладна №29 від 25.08.2009 на суму 350 г рн., податкова накладна №1046 ві д 10.09.2009 на суму 41902,99 грн., податкова накладна №1025 від 11.08.2009 на суму 121028, 08 грн., податкова накладна №1026 в ід 21.08.2009 на суму 122039,28 грн., податко ва накладна №1027 від 27.08.2009 на суму 119132,08 грн., податкова накладна № 1028 від 31.08.2009 на суму 118879,04 грн., подат кова накладна №1042 від 01.09.2009 на су му 29000 грн., податкова накладна №1045 від 14.09.2009 на суму 69000 грн., подат кова накладна №1029 від 21.09.2009 на су му 4860,60 грн., податкова накладна №1030 від 21.09.2009 на суму 11900 грн., подат кова накладна №1052 від 05.10.2009 на су му 33200 грн., податкова накладна №1037 від 05.10.2009 на суму 4008 грн., подат кова накладна №1062 від 15.10.2009 на су му 41300 грн., податкова накладна №1049 від 23.10.2009 на суму 132506 грн., подат кова накладна №1066 від 10.11.2009 на су му 32200 грн.

В апеляції засуджений ОСОБА_1 просить вирок суду з мінити в частині призначеног о покарання та призначити йо му покарання, не пов' язане з позбавленням волі, тобто з за стосуванням ст. 75 КК України. Т акож він просить змінити вир ок в частині вирішення питан ня про речові докази у справі , виключивши з вироку обернен ня його грошових коштів в сум і 122 250,00 грн. в дохід держави. Заз начає, що ці грошові кошти є йо го приватною власністю, вони не були предметом злочину, до нього не застосовувалась ко нфіскація майна та не заявля вся цивільний позов, тобто у с уду не було законних підстав позбавляти його грошових ко штів. Вважає, що суд невірно оц інив всі докази та факти, його характеризуючи дані та приз начив покарання, яке не відпо відає ступеню тяжкості злочи ну. Звертає увагу, що під час с лідства та в суді він повніст ю визнав свою вину, щиро покая вся, активно допомагав слідс тву, добровільно погодився н а всі необхідні слідчі дії, не вчинив за цей період жодних п орушень закону. Просить звер нути увагу на його сімейний с тан. Вважає посилання суду на те, що він раніше притягувавс я до кримінальної відповідал ьності за аналогічні злочини , незаконним, оскільки це пору шує ст. 89 КК України..

Вислухавши доповідача, засудженого, який підтримав подану апеляцію, думку проку рора, який просив частково за довольнити апеляцію засудже ного і пом' якшити йому пока рання до двох років позбавле ння волі, дослідивши матеріа ли кримінальної справи та до води поданої апеляції, колег ія суддів вважає необхідним її частково задовольнити з н аступних підстав.

Винність засудженого О СОБА_1 у скоєнні інкримінов аних злочинів, при обставина х, наведених у вироку суду пов ністю підтверджується сукуп ністю доказів, що досліджені в суді першої інстанції і в по даній апеляції не оспорюєтьс я.

При розгляді справи в суд і першої інстанції ОСОБА_1 повністю визнав свою вину і п огодився на розгляд кримінал ьної справи в порядку передб аченому ст. 299 ч.3 КПК України.

Тому, відповідно до вимог ст. 365 ч. 1 КПК України висновки с уду першої інстанції щодо фа ктичних обставин справи, які не оспорювалися і стосовно я ких відповідно до вимог ст. 299 К ПК докази не досліджувалися, апеляційним судом не переві ряються.

Судом першої інстанції д ії засудженого ОСОБА_1 пра вильно кваліфіковані за ст., с т. за ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 205; ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 366; ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 358; ч.3 ст. 27, ч.3 ст. 358 КК України.

Призначаючи покарання з асудженому ОСОБА_1, суд пе ршої інстанції в мотивувальн ій частині вироку вказав, що згідно ст. 89 КК України він є не судимий. Однак, суд при цьому також безпідставно вказав, щ о ОСОБА_1 «раніше притягув ався до кримінальної відпові дальності за аналогічні злоч ини». Вказане висловлювання підлягає виключенню з мотиву вальної частини вироку суду, оскільки попередня судиміст ь у встановленому порядку по гашене і вона не має ніяких пр авових наслідків.

ОСОБА_1 є пенсіонером, учас ником ліквідації наслідків н а ЧАЄС, позитивно характериз ується, повністю визнав свою вину у скоєнні інкримінован их злочинів і сприяв органам досудового слідства в їх роз критті.

При наведених обставина х колегія суддів вважає можл ивим застосувати до засуджен ого ОСОБА_1 ст. 75 КК України і звільнити його від відбува ння призначеного основного покарання умовно з випробува ння, з іспитовим строком два р оки. Крім того, колегія суддів вважає необхідним покласти на засудженого обов' язки по відомляти органи кримінальн о-виконавчої системи про змі ну місця проживання; періоди чно з' являтись для реєстрац ії в органи кримінально-вико навчої системи, що передбаче ні ст. 76 КК України.

Однак, колегія суддів не з находить підстав для задовол ення доводів апеляції засудж еного про повернення йому 122 2 50 грн. Вказані кошти судом пер шої інстанції обґрунтовано к онфісковані на користь держа ви як гроші, що нажиті злочинн им шляхом.

Керуючись ст., ст. 365 , 366 КПК Ук раїни судова колегія ,-

У Х В А Л И Л А :

Апеляцію засудженого ОСОБА_1 задовольнити част ково, вирок Новозаводського районного суду м. Чернігова в ід 06 серпня 2010 року відносно О СОБА_1 - змінити.

Виключити з мотивувальн ої частини вироку суду висло влювання, що ОСОБА_1 «рані ше притягувався до криміналь ної відповідальності за анал огічні злочини».

До призначеного засудже ному ОСОБА_1 покарання зас тосувати ст. 75 КК України і зві льнити його від відбування п ризначеного основного пока рання з випробування, з іспит овим строком 2 роки.

На підставі ст. 76 КК Україн и покласти на засудженого О СОБА_1 обов' язки: повідомл яти органи кримінально-викон авчої системи про зміну місц я проживання; періодично з' являтись для реєстрації в ор гани кримінально-виконавчої системи.

СУДДІ:

Щербаков О.С. Миронцов В.М. Сал ай Г.А.

Дата ухвалення рішення30.09.2010
Оприлюднено21.10.2010
Номер документу11686874
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —11-668/2010

Вирок від 28.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Губа Олександра Олександрівна

Ухвала від 26.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Лига Михайло Павлович

Вирок від 28.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Губа Олександра Олександрівна

Ухвала від 12.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Мельничук Надія Миколаївна

Ухвала від 30.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Салай Геннадій Анатолійович

Ухвала від 26.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Черкаської області

Лига Михайло Павлович

Ухвала від 12.10.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Житомирської області

Мельничук Надія Миколаївна

Ухвала від 30.09.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Салай Геннадій Анатолійович

Ухвала від 28.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Ферафонтов Вадим Юрійович

Постанова від 13.04.2010

Кримінальне

Апеляційний суд Автономної Республіки Крим

Тіщенко Ольга Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні