Вирок
від 25.06.2007 по справі 1-497
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-497

Вирок

Іменем України

25 червня 2007 р. Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого - судді Рудницька О.М.,

при секретарі - Марук В.М.,

з участю прокурора - Байдацького CO., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві кримінальну справу по обвинуваченню

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 р. народження, уродженця с.Пантій Ленського району Архангельської облает, українця, гр-на України, не одруженого, освіта середня-спеціальна, не працюючого, раніше не судимого, зареєстрований та мешкає в АДРЕСА_1, у скоєнні злочину, який передбачений ст. 309 ч. 1 КК України,

встановив:

Підсудний ОСОБА_1 14.09.2006 р. приблизно о 14 годині, знаходячись на присадибній ділянці у с Грузьке, Кіровоградського району, Кіровоградської області, в невстановленому слідством місці, шляхом відокремлення верхівок та листя від стебла дикоростучої коноплі незаконно придбав для власного вживання без мети збуту наркотичний засіб - канабіс, який розклав на землі, щоб висушити. Цього ж дня, приблизно о 20 годині вказані висохлі верхівки та листя коноплі ОСОБА_1 перетер руками, тим самим незаконно виготовив наркотичний засіб канабіс вагою 15, 2 г, який помістив до двох газетних згортків, вагою відповідно 12, 7 г та 2, 5 г. Поклавши до кишені своєї сумки вказані газетні згортки з наркотичним засобом, підсудний став незаконно його зберігати при собі.

20.09.2006 p., підсудний, зберігаючи придбаний ним наркотичний засіб, незаконно перевіз його автобусом з с Грузьке, Кіровоградського району, Кіровоградської області до м. Кіровограда, а звідти автобусом сполучення «Кіровоград-Київ» незаконно перевіз його до м. Києва. Під час перевезення, перебуваючи в автобусі, підсудний переклав один із згортків з наркотичним засобом канабісом вагою 2, 5 г з сумки до правої задньої кишені джинсів, в які був одягнений.

Прибувши до м. Києва наступного дня, тобто 21.09.2006 p., приблизно о 07 годині 40 хвилин, ОСОБА_1 зайшов до вестибулю станції «Видубичі» КП «Київський метрополітен» в м. Києві, де був затриманий працівниками міліції, які в кімнаті міліції в присутності понятих при поверховому огляді виявили та вилучили у нього з правої задньої кишені джинсів, в які він був одягнений, газетний згорток з висушеною подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, а саме наркотичним засобом канабісом вагою 2, 5 г та з кишені сумки, яка була при підсудному, було вилучено газетний згорток з висушеною подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору, а саме наркотичним засобом канабісом вагою 12, 7 г

Згідно висновку хімічної експертизи № 1905х від 09.11.2006 p., висушена і подрібнена речовина рослинного походження, вилучена у підсудного, є особливо небезпечним наркотичним засобом - канабіс і згідно висновку спеціаліста № 3553х від 22.09.2006 p., маса висушеного канабісу - 15, 2 г., з урахуванням витраченого на дослідження.

Допитаний в судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину у скоєнні інкримінованого йому злочину визнав повністю, підтвердивши суду вищенаведені факти та обставини вчинення ним незаконного придбання, зберігання, виготовлення та перевезення наркотичного засобу для особистого вживання без мети збуту. Підсудний зазначив, що жалкує про те, що сталося, не допустить подібного в майбутньому.

Оскільки підсудний ОСОБА_1 повністю визнав свою вину у скоєнні злочину, який передбачений ч. 1 ст. 309 КК України, суд обмежує дослідження доказів по справі.

Дії ОСОБА_1 слід кваліфікувати за ч. 1 ст. 309 КК України, оскільки він вчинив незаконне придбання, виготовлення, зберігання та перевезення наркотичного засобу для особистого вживання без мети збуту.

При призначенні виду та міри покарання підсудному ОСОБА_1 суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого ним злочину, особу підсудного, який раніше не судимий (а.с.81), його посередню характеристику з місця проживання. Обставин, що обтяжують відповідальність підсудного, судом не встановлено, обставиною, що пом»якшує відповідальність підсудного, суд вважає його щире каяття у вчиненому злочині.

Наведене дає можливість суду вважати, що виправлення підсудного можливе без ізоляції від суспільства і йому має бути призначене покарання із застосуванням ст. 75 КК України - тобто підсудний має бути звільнений від відбування покарання з випробуванням.

Суд також вважає, що на підсудного, у відповідності до ст. 76 КК України, має бути покладено обов»язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої системи, повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи або навчання, періодично з»являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд

засудив:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину, який передбачений ст. 309 ч. 1 КК України і призначити йому покарання у виді 1 (одного) року шести місяців позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 2 (два) роки.

У відповідності зі ст. 76 КК України, покласти на ОСОБА_1 обов»язки:

- не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу органу

кримінально-виконавчої системи,

- повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання,

роботи або навчання,

- періодично з»являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої системи.

Міру запобіжного заходу засудженому ОСОБА_1 до набрання

вироком законної сили змінити з утримання під вартою в Київському СИЗО № 13 ДДПВП на підписку про невиїзд з постійного місця проживання, звільнивши його з-під варти в залі суду.

Речовий доказ - наркотичний засіб канабіс, загальною вагою 15, 0 г, який зберігається в камері схову У О Київського метрополітену - знищити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Управління охорони Київського метрополітену ГУМВС України в м. Києві (ЕДРПОУ 08805466 Банк УДК в м. Києві МФО 820019 р/р 35224002002531), з приміткою: ГЕКЗР за проведення хімічної експертизи 423 грн. 70 коп.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києві через Голосіївський районний суд м. Києва протягом 15 діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення25.06.2007
Оприлюднено13.12.2022
Номер документу7390482
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-497

Вирок від 22.09.2010

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Смілянець Андрій Павлович

Вирок від 28.10.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Вирок від 28.10.2011

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Вирок від 02.12.2010

Кримінальне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Наталія Павлівна

Вирок від 17.12.2010

Кримінальне

Сакський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Романюк Євген Вікторович

Вирок від 14.12.2010

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Галянчук Микола Іванович

Вирок від 03.11.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Куліш Юрій Вікторович

Вирок від 08.11.2010

Кримінальне

Василівський районний суд Запорізької області

Носик Микола Анатолійович

Вирок від 25.10.2010

Кримінальне

Замостянський районний суд м.Вінниці

Шлапак Дмитро Олегович

Вирок від 02.12.2010

Кримінальне

Ровеньківський міський суд Луганської області

Ібадова Наталія Павлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні